Grand Cherokee mi Discovery mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,298
Ynt: Grand Cherokee mi Discovery mi?

Ben konuşucda burası dolar , fazla konuşmayayım , sadece doğadan bir örnek vereyim, böcekler dışında (küçük oldukları için) iskeleti olmayan, karada yaşayan hiç bir hayvan biliyormusunuz? ;D

Etiketler

İskeletsiz hayvanlar.. ;D Çekirge , örümcek , kelebek , hamam böceği , sivrisinek çevremizde gördüğümüz omurgasız hayvanlardır. Ahtapot , yengeç , istakoz , midye , deniz kestanesi , denizyıldızı , sünger , denizanası ve mercanlar suda yaşayan omurgasız hayvanlara örnektir. İnsanların çevrelerinde sık karşılaştıkları omurgasız hayvanlar eklem bacaklılar ve solucanlardır.

Sonuç yengeçin de iskeleti yoktur ama hayatı OFFroad dur.

discovery-V8' Alıntı:
Ben konuşucda burası dolar , fazla konuşmayayım , sadece doğadan bir örnek vereyim, böcekler dışında (küçük oldukları için) iskeleti olmayan, karada yaşayan hiç bir hayvan biliyormusunuz? ;D

senin yorumlarını aldım abi zaten, sağolasın tekrar buradan da :smiley:

Bugün okuduklarım arasında birkaç şey yine kararsızlığa itti de o yüzden tekrar sorayım istedim.

Bir tanesi yedek parça bulunabilirliği ve fiyatları. Forumda Jeep'in daha fazla bulunabildiğini ve fiyatları uygun olduğunu okudum.
İkincisi, Discovery'lerin şehir içinde kullanımının zor olduğunun söylenmesi. Jeep'in nasıldır bilmiyorum ama tek aracım olacağı için, şehir içinde de tatmin etmesini istiyorum.
Üçüncüsü motor ömrünün, Jeep'lere göre kısa olduğunun söylenmesi.
Dördüncüsü, otomatik viteslerinin çok fazla yaktığını söylenmesi, ki bunu daha sonra bir arkadaşımız %20 olarak belirtti.
Beşincisi, konfor olarak ZJ'nin çok gerisinde kaldığının söylenmesi. (bir Ford Focus kadar konforu varsa o yeter aslında bana)
Son olarak da ve bence en önemlisi ABS sadece otomatik viteslilerde varmış.

O kadar marka model arasından 2'ye düşürdüm (motor hacmini katarsak 3'e de diyebiliriz):
ZJ 4.0 ya da 5.2
Discovery I 3.9 V8

Ama bu noktada tıkandık işte :D

jeep' Alıntı:
İskeletsiz hayvanlar.. ;D Çekirge , örümcek , kelebek , hamam böceği , sivrisinek çevremizde gördüğümüz omurgasız hayvanlardır. Ahtapot , yengeç , istakoz , midye , deniz kestanesi , denizyıldızı , sünger , denizanası ve mercanlar suda yaşayan omurgasız hayvanlara örnektir. İnsanların çevrelerinde sık karşılaştıkları omurgasız hayvanlar eklem bacaklılar ve solucanlardır.

Sonuç yengeçin de iskeleti yoktur ama hayatı OFFroad dur.

Hah yengeç varya işte o lada niva , ama dikkat et o araç 1000 kilo, aynı yengeç gibi, hafif ve sert kabuklu, diğer saydıklarından denizdekileri geç yoğunluk farkı var hava ile su arasında, diğerleri hep böcek familyası hepsi hafif. solucanı saymıyorum öyle eğilip büküldükten sonra sağlam kalacak araç düşünemiyorum ;D

yengeçten kastım monoblok şasi.. Aslında bende sevmiyorum bunu. Tercih etmem gerekirse ve tarafsız bakmak zorunda kalırsam disco biraz daha ağır basıyor gibi.

jeep' Alıntı:
yengeçten kastım monoblok şasi.. Aslında bende sevmiyorum bunu. Tercih etmem gerekirse ve tarafsız bakmak zorunda kalırsam disco biraz daha ağır basıyor gibi.

bunu bir Jeep'ciden duymak cidden güzel geldi gece gece :D

Tabi konfor hız ve güç açısından cheroke. Ama bizim işimiz arazide, karşılaştığımız o kadar farklı durum oluyor ki. Bir aks kestiğimizde 1200 dolar bayılmak insanı çok mutlu etmiyor.

PrometheusTR' Alıntı:
senin yorumlarını aldım abi zaten, sağolasın tekrar buradan da :smiley:

Bugün okuduklarım arasında birkaç şey yine kararsızlığa itti de o yüzden tekrar sorayım istedim.

Bir tanesi yedek parça bulunabilirliği ve fiyatları. Forumda Jeep'in daha fazla bulunabildiğini ve fiyatları uygun olduğunu okudum.
İkincisi, Discovery'lerin şehir içinde kullanımının zor olduğunun söylenmesi. Jeep'in nasıldır bilmiyorum ama tek aracım olacağı için, şehir içinde de tatmin etmesini istiyorum.
Üçüncüsü motor ömrünün, Jeep'lere göre kısa olduğunun söylenmesi.
Dördüncüsü, otomatik viteslerinin çok fazla yaktığını söylenmesi, ki bunu daha sonra bir arkadaşımız %20 olarak belirtti.
Beşincisi, konfor olarak ZJ'nin çok gerisinde kaldığının söylenmesi. (bir Ford Focus kadar konforu varsa o yeter aslında bana)
Son olarak da ve bence en önemlisi ABS sadece otomatik viteslilerde varmış.

O kadar marka model arasından 2'ye düşürdüm (motor hacmini katarsak 3'e de diyebiliriz):
ZJ 4.0 ya da 5.2
Discovery I 3.9 V8

Ama bu noktada tıkandık işte :D

yolda falan kullanacaksan ZJ al, binek araç konforu var onda, açıkçası Disco öyle değil, normal haliyle bile kapalı otoparkları unutursun, park etmesi manevrası zordur.

Parça fiyatı konusunda ZJ tecrübem yok, Ama disco I in parçaları pahalı şeyler değildir bulmasıda çok kolay.

jeep' Alıntı:
............... Bir aks kestiğimizde 1200 dolar bayılmak insanı çok mutlu etmiyor.

yuuhh one ya öyle ::smiley:

Discoya ayna mahruti aldım 175 TL ;D ;D aks takımı 300 ü bulmaz bunlar orjinal rover, yerlileri pul parası ama ben kullanmam, 700-800 liraya ömür boyu garantili aks takımı alabilirsin kırana ödül veriyorlar ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
yolda falan kullanacaksan ZJ al, binek araç konforu var onda, açıkçası Disco öyle değil, normal haliyle bile kapalı otoparkları unutursun, park etmesi manevrası zordur.

Parça fiyatı konusunda ZJ tecrübem yok, Ama disco I in parçaları pahalı şeyler değildir bulmasıda çok kolay.

yolda değil elbette ama tek araç olarak kullanacağım; yani hem işe gidip gelirken, hem müşteri ziyaretlerinde. Hafta sonu da atlayıp sizlerle gezmeye geleceğim, kampa ve balığa gideceğim vs.

discovery-V8' Alıntı:

Discoya ayna mahruti aldım 175 TL ;D ;D aks takımı 300 ü bulmaz bunlar orjinal rover, yerlileri pul parası ama ben kullanmam, 700-800 liraya ömür boyu garantili aks takımı alabilirsin kırana ödül veriyorlar ;D ;D ;D

Bizim cj nin bile ayna mahrutisi 600 TL

discovery-V8' Alıntı:

Yavuz ne diyorsun ya ,arabayı sattıracak bana şimdi ;D

jeep' Alıntı:
Bizim cj nin bile ayna mahrutisi 600 TL

ister inan ister inanma , And ticareti bilirsin ondan aldım 47 /10 orjinal LR

piyasada 200-250 arasıydı bana 175 deyince 4 tane aldım ;D italyanlarıdaha ucuz

Yavuz Abi, Ankara ekibinde standart Discovery var mı? Seninki mukayese açısından pek nesnel olmaz da :D

Disco I, güçlü şasesi ve dizaynı ile araziye çok daha yakın bir araçtır. Manuel vites seçeneği de olması çok önemli bir artı bence. Bagaj hacmi olarak da çok daha avantajlı gibi. Parça tedariği, fiyatı ve modifiye maliyeti olarak ta çok avantajlı görünüyor. Eksileri daha az konfor, daha az güç ancak güç sorunu da chip tunning ile çözülebilir. Yine de 3.9 V8 makina özellikle manuelde oldukça yeterli.

Discovery I, Grand Cherokee ZJ = Discovery I tercihim olurdu

Discovery II, Grand Cherokee WJ = G.Cherokee WJ tercihim olurdu

Discovery III, Grand Cherokee WK= G.Cherokee WK zaten tercihim oldu ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,809
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR