Grand Cherokee 5.2 V8 (Model 95)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan naturekeeper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,988
Arkadaşlar acaba cherokee limited 4 litrelerin yedek parça fiyatları Land rover ve toyotalar ile karşılaştırıldığında nasıl?
Fikri olan varmı? Acaba.

Etiketler
Cherokee lerin parça temini Land lere göre daha fazla şu da gerçek tedarik ettiğiniz yerin 1. dereceden alakası var. Bana söylenen land lerin parça ve işçilik fiyatlarının nispeten daha yukarı olduğuydu ama yanılıyorsam cevap buraya gelebilir.
Özellikle ustadan ustaya işçilik fiyatlarıda çok değişiyor. iyi usta iyi paramı demektir yoksa usatlık ayrımıdır tartışılır, genelde tamiratlar parça değişimine dayalı olduğu için ustalıktan ziyade parça fiyatı daha da öenm kazanıyor.

Ynt: Grand Cherokee 5.2 V8 (Model 95)

5,2 ler hayırlı olsun ....yazılarını yeni okudum....araçlarda polen filtresi yok...sorularınıza cevap vermeye gerek kalmamış hepsini tecrübeyle görmüşsünüz...atiker çok iyi sorunsuz kullanıyorum..off-road yaparken bile benzine almıyorum...gaz da kullanırken hararete dikkat su kaynatması muhtemel tam sınırda... yazın konvoyda rampa çıkınca hemen stop etmeyin.(3-4 dk.)kullanma kılavuzu internette var (95 dolar )aracın dik bir yokuşta hafif hafif geri kaçırması normal arızalı değil ...görüşmek üzere selamlar...

2000 öncesi land parçaları kesinlikle Jeep ten ucuzdur, artık fiyatlar ciddi şekilde ucuzladı, bir de Otokar avantajı var, gerek askeri Defender çıkması, gerek Otokar çıkışlı çok ucuza parça tedarik ediliyor, Jeep te bildiğim kadarıyla pek seçenek yok

Ben şu ana kadar XJ için aldığım parçaları gayet mantıklı fiyatlara buldum, her parçayı yetkili servisede soruyorum fiyatlar orada da gayet makul. Hatta XJ ile ilgili en çok sevdiğim şey parça fiyatları diyebilirim. Ancak modifiye parçaları, yükseltme kiti v.s. malesef oldukça pahalı.

Bilgi için teşekkürler, bir müddettir giremedim siteye
kafama takılan 2 soru var
1.si arazi vitesi değiştirirken normal vites "N" mi olmalı "P" mi olmalı ?
2.si son zamanlarda gaz yakışı yükseldi 60lt lik tüple ortalama 300-320 km giderken 200 ü nerdeyse zor görüyorum. arada birayarınımı yaptırmalı yoksa gaz filitresi doldu sıkıntımı çıkarıyor.Bir arkadaşım enjektörlerden biri arada gaz vermiyordur ondan dedi bunun bir kolay test yolu varmıdır yoksa servise gidip baktırayım mı ?

arazi vitesi değiştirirken derken sanırım 4 all dan 4 lov a geçişi diyorsun...vitesin N de olmalı ve araç 3-5 km hızla hareket etmeli.... www.jeep.com.tr sitede gerekli açıklamalar var...selamlar...

naturekeeper' Alıntı:
Bilgi için teşekkürler, bir müddettir giremedim siteye
kafama takılan 2 soru var
1.si arazi vitesi değiştirirken normal vites "N" mi olmalı "P" mi olmalı ?
2.si son zamanlarda gaz yakışı yükseldi 60lt lik tüple ortalama 300-320 km giderken 200 ü nerdeyse zor görüyorum. arada birayarınımı yaptırmalı yoksa gaz filitresi doldu sıkıntımı çıkarıyor.Bir arkadaşım enjektörlerden biri arada gaz vermiyordur ondan dedi bunun bir kolay test yolu varmıdır yoksa servise gidip baktırayım mı ?
merhabalar öncelikle filtre dolmasından kaynaklı yakıt sarfiyatında artış olmaz .kısmen maddeler halinde size birkaçsebep sıralayayım tabi kullanım tarzınızın aynı olmasına rağmenyakıt sarfiyatının yükseldiğini kabul ediyorsak;
1. gaz enjektörlerinin üzerindeki fişleri çekip motor teklemelerini algılamaya çalışıp enjektörün çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.
2. ateşleme düzeneği (buji-kablolar vb.) ve hava fitresinin kirlenmesi gazı benzinliye göre daha çok etkiler
3. dış hava ısısındaki düşüş sarfiyatı %10-20 oranında arttırabilir.
4. termostat kaynaklı veya motorun sudolaşım düzensizliğinden kaynaklı gaz regülatörü yeterince ısınamıyorsa

herkese selam bende de gd 4.7 l var...
sıralı sistem lpg (italyan) şehir içi 3.5 şehir dışı 200 arazide 400 civari yakıyor...

bende aracı yeni aldım ve kullanma kılavuzu nu buladım internette varsa link verebilir misiniz...

gayet keyifli araç bu gd ler almayanlara ya da merak edenlere şiddetle tavsiye ederim...

selamlar; uzun süredir 95 model zj kullanıyorum. lpg si tartarini. şehir içi ve şehirler arası yakıt tüketimi arasında ciddi fark var. uzun yolda 0,3 YTL kadar inebiliyor. Trafikte ise bu neredeyse iki katına çıkıyor. Hard off road veya light; fark etmiyor; ben aracımı sürekli lpg de kullanıyorum. vazgeçilmez bir araçtır zj. yükseltme kiti ve lastikleri de taktıktan sonra tadından inilmiyor tepesinden. çok başarılı.. tabi ki kiti taktıktan sonra asfalttaki keyfi eskisi gibi değil. veya standart halinde iken ters çevirdiğim ibre artık ibrenin sonlarına gelmeden önce yeter dur diyebiliyor. Sonuçta dev bir cüsse biraz daha havalandı; altından daha fazla hava geçiyor; aracın aerodinamiği zaten fazlasıyula tartışılır. Gazda çalışırken hararetde extra bir yükselme hiç ama hiç görmedim. Ben evlat ettim bu arabayı kendime. Vazgeçilmezim oldu. Emin olun kullandıkça kabiliyetlerini anlıyorsunuz; anladıkça da asla vazgeçilmeziniz oluyor. Parçalarından da sadece roket teli hariç hiç zorlanmadım. Roket telini biraz araştırınca o da bulundu. sıfır veya ikici el olsun; bu arabanın direksiyonunda iken başka hiç bir 4x4 e bakamıyorum bile. zj kullanmak bir ayrıcalıktır arkadaşlar.

Ayrıca aksesuarları ile ilgili Tar - Oto Tarkan Bey' e mutlaka danışın. Ne ararsanız var ve hatta üzerie önerileri de... Prçasını verdiği bütün araçları da iyi tanır. Tecrübelidir.

teşekkürler servise gittim polen filitresi değiştirmeye ama bunlarda filitre olmadığını söylediler komple göğüs sökülüp radyatörü temizlenecekmiş bende anlamadım.
Para almak içinmidir doğrumudur uzak olduğum bir nota.

Dikkat ...!!! doğru söylüyorlar, ben filtreyi değiştirmeye kalktım komple göğsü söktüler, çok pişman oldum, göğüs asla eski hali gibi olmadı birdaha, sakın yapma!!!!

Taroto Tarkan konusuna kesinlikle katılıyorum, Benim kırmızı CJ'yi o yaptı, her konuda çok tecrübeli, ayrıca Grand Cherokee yükseltme süsüpansiyon kitini ve ARB tanponlarımıda o getirtmişti.

ben 7 senedir amerikan sistemi LPG kullanıyorum, 5 sene sonra sadece filtrelerini değiştirip bir bakkım yaptırdım, Sıralı sistemle değiştirmeyi düşünüyordum ama ustası " sen 7 senedir kullanıyorsun şikayetin varmıé yooookkk! " eee neden değiştiriyorsun o zaman.???" Bu ustayı şiddetle tavsiye ediyorum Sinan Usta: 05355681426 Bence LPG tam bu araç için ideal. İyiki taktırmışım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR