Grand Cherokee 5.2 V8 (Model 95)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan naturekeeper Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,988

naturekeeper

Hayat yaşanacak kadar kısa
Yer
İstanbul-kadikoy
Web
www.bizimcevizlik.com
Selamlar,

Forumunuzu hevesle okuyorum. Nihayet kısmetse G.C. 5.2 sahibi olacağım (hastalığın iyisi olurmu derler ama bu güzel bir hastalık sanırım :smiley: )
Diğer arkadaşlar gibi bende LR mi , Jeep mi, Isuzu mu, arasında çok kararsız kaldım ama sonunda Jeep te karar kıldım.
Oynanmamış bir araç bulmak benim için zor oldu ama sonuçta ummadığım ve düşünmeiğim bir galeriden araç buldum (sadece sıralı sistem lpg takılmış).
4x4 tecrübem çokfazla değil.
Kullanım aracım gezi olacak ağır offroad yapmayı düşünmüyorum ama fotoğraf uğruna gezerken kötü yerlerede gireceğim.
Birkaç bilgi ihtiyacım var,

1 - Bostancı sanayinde "jip garaj" diye bir yer var orayı tavsiye ettiler bileniniz varmıdır ?
2 - LPG Atiker marka ithal ürün kullanmamışlar ama kullanan kişi sorunsuz olduğunu söyledi baktırdığım kadarı ile ! sorun yok gibi bu konuda bilgisi olan varmıdır ?
3 - Şnorkel ve tepeye sepet taktırmak istiyorum bu tür aksesuarlar için nereyi önerirsiniz ?
4 - pdf, doc v.b. bu aracın kullanım kılavuzunu nereden indirebilirim? tahmin edersiniz kaybolmuş.
cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
aramiza hosgeldin.arac konusunda iyi bir secim yapmissin.tebrikler.jeep garaj iyi bir servis.bende cogu zaman oraya goturuyorum ama offroad konusunda cok bilgili degiller.lpg den hic anlamam ama site uyesi endustri abimiz de atiker kullandigini yazmisti sanirim.snorkel neden taktirmak istiyorsun ?sepet ve benzeri konularda internet uzerinden resim kopyalayip sanayiide yaptirma sansin var.kullanim klavuzuna gerek yok o bir 5.2 marsa bas ve gazla.... ;D ;D ;D

Doğrusunu istersen şnorkelin görünüşü inanılmaz hoşuma gididiyor araç boyu sudan geçmek gibi bir durumum yokaslında. Sepeti ise malum tüpün tüpü yüzünden kaybolan bagaj hacmini biraz telafi için istiyorum, söylediğin çok mantıklı araştıracağım.

Şnorkel sadece su geçişi yapmak için değildir, zaten benzinli araçla böyle bir şeye girişmek bayağı riskli
Şnorkel, güzel görüntüsünün yanısıra, motora ve manifolda çamur girmesini engelleyecek, filtre değişim periyodlarınızı oldukça uzatacak, daha temiz ve daha çok hava almasını da sağlayarak yakıt tüketiminizi de belirgin oranda düşürecek. Bence çamura girecek araç için olmazsa olmaz. Şantiye kamyonlarına bakın hepsinde şnorkel vardır, offroad yapmıyorlar, dış görüntü ile de işleri yok :smiley:

Mert'e katılıyorum
snorkel görüntü için diil amaç için yapılmalı eğer çamurlu yollarda kullanacaksan çok faydalsını görürsün
port bagaj için de ben Orhan ustayı öneririm

Çok teşekkürler,
Aracımı aldım fena değil tavsiyelerinize uyacağım.

Aracımda gördüğüm en önemli sorun klimadan gelen (klima çalışmasada) pis koku, bunu önlemek için acaba klima radyatör temizleme spreyini ben kullanabilirmiyim yada aracın erişilebilecek yerindemidir yoksa servis en doğrusumu olur.

KLİMA radyatörü kirlenmiş olabilir dediler daha servise sokmadım daha
periyodik bakıma götürdüğümde değiştirteyim.
Korkum bazen üfleme borularının içinde küf yada çürüme olması ondan çekiniyorum.Avuntum amerikan aracı olması

kokunun tek neden polen filtresi tıkalıdır belkide senelerdir değişmemiştir.poleni değiştir.Bir de servislerde bulabilirsin, klima sistem temizleyici kimyasallar var. İki çeşit ..biri otomatik tetikli sprey.camları ve kapıları ve sirkülasyon konumunu kapatp klimayı orta ısıya getirip son kademeye kadar fan düğmesini açıp spreyin tetiğine basıp aracı terk ediyorsun sprey1-2 dakikada boşalıyor ve boşaldıktan sonrada 5-10 dakika kadar kapı ve camlar kapalı klimayı bu şekilde çalıştır. hiç bir şey kalmaz.ama poleni değişmen şart.motip marka airco fresher diye de adı var.

Selam dostum!
Bende bu sitede yeniyim ve benimde 93 model bir 5.2 V8 Grand Wagoneer'im var.
Çıkma müzik sistemi bende aradım ve ankarada bi oto radyocusu bulabilceğini söyledi.
CD'li olanında genellikle anfide oluyor, ben bi tane buldum ama anfisiz satmadı eleman. Bana sadece CD player lazımdı almadım. Gerçi biraz geç oldu, sen şimdi bulmuşsundur...
Bende sana LPG işini sorayım, memnunmusun, çekiş ve yakış durumları neler, bide Hill Holder varmı senin arabada?

Saygılar!

Merhaba İstanbul dışındaydım şimdi okuyabildim,
Adamlar yeni teyp fiyatına tamir öneriyorlar anlamsız nasılsa Jeep tir :smiley: mantığıyla para istiyorlar.
Gazdan memnunum bayram tatilinde oldukça test imkanım oldu ve memnun kaldım birincisi mutlaka sıralı sistem tatktırmanız, normal gaz sorun çıkarıyor ve sonradan değiştirmek ikinci bir külfet yerlilerde Atiker servis ve yedek parça bakımından ithal marka olacak isede tartarini kullanın derim. Diğe markalardan çeşitli yorumlar aldım kullananlardan belki imalatlarından belki ürünlerin tesadüf etmesinden çok olumlu şeyler söylemediler.
Çekişinde benzine oranla düşme %10-15-20 dolaylarında seyrediyor onun haricinde ivmelenme ve kullanma konforu oldukça yüksek (ki ben Lpg ye karşı olanlardanım yanılmışım)
Gaz harcaması ortalam 270-350 arası piyada denk geldim 180-210 arası yakıyor diyenler var düşünmek lazım 5200 v8 ?.
Hill Holder bilmiyorum nedir ?

Cevaplarınız İçin Teşekkürler!

Hill Holder : yokuşlarda vites ileri konumundayken geriye kaçmayı engelliyor. Bu aralar benimki biraz kaçırıyor da, benzer sorun var mı diye sormuştum. Ama sanırım bir şanzumancı ile görüşmekte fayda var. (bi makina mühendisi olmama rağmen kendim başa çıkamadım:smiley:

Müzik sistemi ile ilgili, ankaradaki servis 750 YTL istemişti anfi ve CD-Kaset-Radio playere. Marka orijinal, anfi infinity.

Teleflex marka LPG taktırdım, sıcaklık biraz benzinliye göre yüksek çalışıyor, fakat henüz hararet yapmadı, tüketim ise ortalama 285 YKR oldu. (Bayramda 1200 km yaptım, bol bol test ettim.) bu arada istasyonlara çok dikkat etmek gerektiğinide anladım. her seferinde farklı ortalamalar oldu, yol koşulları ve tempo önemli ama 200 YKR ile 350 YKR arasındada çok fark var :smiley:

İyi günler!

Evet bende kullanıyorum 270 civarı yakıyor. Tercihan LPG yi OPET, PETROL OFİSİ, TOTAL ve BP den alıyorum tavsiye ederim.
Çekiş sanırım tatmin edici olmuştur. Teyp için aklınızda bulunsun kasalar var (sadece Cherokee için) standart infinity teyp çıkıyor kasasıyla beraber istediğiniz marka
model teyp takılıyor daha az külfetli.

Her şeye rağmen araçlar güzel ve değer diye düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri