bunun cevabı bu aracı bilmeden alan kişiler bu aracı kırılmaz / bozulmaz, yüksek hızla çukura girse, tümsekten atlasa bişi olmaz, kaldırımlardan uçan, her türlü zorlamada sorun çıkarmayan araçlar olarak aklında kurgulayıp bu şekilde kullanmasından kaynaklanıyor.bende 360 bin km de birtanesine bakmıştım. süperdi. kolay eskimeyen araçlar onlar. ama nasıl yapıyorlar hurda haline getiriyorlar.
diğer sorun da yine işi bilmeyen insanların bu aracı dağda bayırdı zorlaması, her türlü engele düşüncesizce atlayıp zıplamasından kaynaklanıyor (off road yapmış araçlara hiç değinmeyeceğim).
bu araçlarda kullanılan parçalar kul yapısı olduğu için belli limitleri tolere edecek şekilde yapılıyor, günlük kullanımda, ya da arazide (off road demiyorum) limitlerini bilip düzgünce kullanıldığında bu kadar çok sorun çıkaracaklarını düşünmüyorum.
ayrıca bu araçlardan anlamayan sahiplerinin, bu araçları ustayım diye geçinen insanlara teslim etmesi de var.. özellikle eskiden forumlar yaygın değilken bu işler çok daha zordu malum..
yaş itibarı ile değişecek parçaları değiştirip bakımlarını da doğru parça / yağ ile zamanında yaptığın müddetçe ASLAN gibi araçlardır..