grand cherokee 4.7 off road a uygunmudur.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 3mm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,559
Ynt: grand cherokee 4.7 off road a uygunmudur.

997799' Alıntı:
şanzumanı bilmeyebilirler...vites kollarının gerisinde yazar...
ama alternatif olarak şu ilana da bakın...aracı bilmiyorum, tanımıyorum...ama size alternatif olabilir...birde yakınlarda beim sattığım bir wj vardı sattığım kişi biraz sıkışık gibi isterseniz bi sorarım satmayı düşünür mü? (araç benim değil arkadaşımındı, ben almıştım, ben sattım)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-boyasiz-hatasiz-prins-lpg-li-tam-full-pars-motors-46017571/mega-foto/?photo=6
Ilginiz icin tekrar tesekkurler.Yanlismi biliyorum.2000 model arac 11 yasinda ama vergi dilimi12-15'te degismiyor mu?Bu aracta 12-15'in vergisi yazilmis 1070.Eger ben yasi yanlis hesapliyorsam hemen 2000 hatta vergisinin yarisi odenmis 2001 bakabilirim demektir.Ilandaki arac icin ankaraya gelmem zor.ayrica su an elimde olan 2.aracimin satisinin olmasini bekliyorum.satilmasi kolay bir arac oldugundan fazla bekleyecegimi zannetmem.Sizin ilana koyup sattiginiz arac icin ne fiyat isteniyor biliyormusunuz?Uygun olursa neden olmasin.(kullandigim klavyede turkce karakter yok.kusura bakmayin arkadaslar)
Saygilar..

Etiketler

yazmayayım yazmayayım hatta yazmayayım dedim ama kendimi tutamadım :D :D :D

zj 4.0, 5.2 ve 5.9 kullandım. Hepsi off-road modifiyeli ve 31" ve 33" lastikliydi.

Şuanda wj 4.7 kullanıyorum buda 33" lastikli.

Forumda defalarca yazıldı çizildi. Zjlerin zayıf karnı ön takım. Off-road da en çok yıpranan ve en can sıkın yeri. Yoksa leventte bende sıkı bir cherokeeci hatta jeepciyiz. motor gücü şanzımanı vs çok iyi.

Gelelim wj e : Zj de yapılan ön takım hatasını çözmüşler ;) ayrıca motor 4.7 . hacim daha küçük ama bu sizi yanıltmasın. yeni nesil motor. üstten çift eksantrik, subap sayısı vs vs farklı ve sonuç. 5.2 zjlerden çok daha kuvvetli. hatta 5.9 magnum zjler bile peşinden gelemez ;)

Amacım polemik değil ama gerçek bu. Wj ler neden tutulmuyor. Cevap vergi ;)

Ayrıca bir sene önce wj piyasası 23-26 bin lira arasındaydı. Şimdi 29-33 arasında. 30 binden aşağıya temiz bir wj bulma şansı yok denecek kadar az ;)

sync' Alıntı:
Ilginiz icin tekrar tesekkurler.Yanlismi biliyorum.2000 model arac 11 yasinda ama vergi dilimi12-15'te degismiyor mu?Bu aracta 12-15'in vergisi yazilmis 1070.Eger ben yasi yanlis hesapliyorsam hemen 2000 hatta vergisinin yarisi odenmis 2001 bakabilirim demektir.Ilandaki arac icin ankaraya gelmem zor.ayrica su an elimde olan 2.aracimin satisinin olmasini bekliyorum.satilmasi kolay bir arac oldugundan fazla bekleyecegimi zannetmem.Sizin ilana koyup sattiginiz arac icin ne fiyat isteniyor biliyormusunuz?Uygun olursa neden olmasin.(kullandigim klavyede turkce karakter yok.kusura bakmayin arkadaslar)
Saygilar..

2000 modeller 1090+1090 tl öder 99-98-97 de aynı....
aynen öyle 2001 de alabilirsiniz sadece vergiden kaynaklı 1150 tl fark ödersiniz, 1 kereye mahsus, sonra 2000 modelin vergisi olan 1090 tl 2012 de düşer....
ben 30 a verdim aracı...alan kişi de kendi kafasınca 1000 tl falan harcamıştır...
zaten Önder beyin dediği gibi 30 dan aşşağı olan rakamlarda çok daha fazla dikkatli olun...bu araçlarda km ile çok oynuyorlar....

dronder' Alıntı:

zj 4.0, 5.2 ve 5.9 kullandım. Hepsi off-road modifiyeli ve 31" ve 33" lastikliydi.

Forumda defalarca yazıldı çizildi. Zjlerin zayıf karnı ön takım. Off-road da en çok yıpranan ve en can sıkın yeri. Yoksa leventte bende sıkı bir cherokeeci hatta jeepciyiz. motor gücü şanzımanı vs çok iyi.

Gelelim wj e : Zj de yapılan ön takım hatasını çözmüşler ;) ayrıca motor 4.7 . hacim daha küçük ama bu sizi yanıltmasın. yeni nesil motor. üstten çift eksantrik, subap sayısı vs vs farklı ve sonuç. 5.2 zjlerden çok daha kuvvetli. hatta 5.9 magnum zjler bile peşinden gelemez ;)

Ayrıca bir sene önce wj piyasası 23-26 bin lira arasındaydı. Şimdi 29-33 arasında. 30 binden aşağıya temiz bir wj bulma şansı yok denecek kadar az ;)

Aynen abi...bende önce yazıyorum sonra siliyorum yumuşatıp piyasaya sürüyorum ne yapayım....
bu iş para işi dediğin gibi...kaç tane rubicon var piyasada...arazide hepsinin bi tarafını düğümler fabrika çıkışı...tutulmuyor mu? 100 bin lira!!! kaç kişi arazide kullanır?...
vergiler düştükçe epey yer alır arazide, geçen sene 1 tane vardı bu sene 5-6 tane seneye 10 u geçer vs vs ...
off-road da ilginç bir psikolojik sınır vardır 20 lira...genelde bu para etrafnda döner...kimi 15 e alır 0 ye mal eder kimi 20 ye tam alır önemli olan rakamı 2 ile başlaması... vs vs vs

dronder' Alıntı:

hı hı gerçek bu.. 1 git ya

burada yazan tüm anlama ve öğrenme problemi olan bir takım fanatikler için gelsin. :

WJ 2003 power-tech 4.7 high output ( 255 hp ):

Factory claim

Top speed:

206 km/h / 128 mph

0-60 mph (s):

0-100 km/h (s):

8.3

0-1/4 mile (s):

0-1 km (s):

ZJ 5.9 için gelsin :

1998 5.9 Limited Performance: (Available only in 1998)

Performance
Acceleration (0-60 mph): 7.1 sec. Braking Distance: 135 ft.
Road Holding Index: .75 g Base Number of Cylinders: 8
Base Engine Size: 5.9 liters Base Engine Type: V8
Horsepower: 245 hp Max Horsepower: 4000 rpm
Torque: 345 ft-lbs. Max Torque: 3200 rpm
Maximum Payload: 1150 lbs. Maximum Towing Capacity: 5000 lbs.
Drive Type: 4WD Turning Circle: 37.2 ft.

böyle rezil olursunuz. hatta 5.2 için gelsin:

How fast is it ? Performance: top speed 200 km/h (124 mph) ; accelerations ; 0- 100 km/h 8.3 s

yani bizim külüstür zj lerin 5.2si sizin wjlerin en güçlüsü 4.7 v8 high outputtan 0.1 saniye daha agır kalıyor. 5.9 ise ezip geçiyor. burada fikir sahibi olmadan konuşursanız rezil olursunuz

Bence gereksiz bir taştışma, her araca uygun bir amaç vardır.. Her ikisi ile de yoldan çıkılır...

araçların motor güçleri ve ağırlıklarınıda yazalımda tam olsun değilmi? kim yalancı kim doğru söylüyor ortaya çıksın.

ZJ 5.2 v8:

Curb weight (without a driver):

1783 kg / 3931 lbs

Power net:

164 kW / 223 PS / 220 hp (SAE net)

/ 4400

Torque:

407 Nm / 300 ft-lb

/ 3200

ZJ 5.9:

Curb weight (without a driver):

1913 kg / 4217 lbs

Power net:

183 kW / 249 PS / 245 hp (SAE net)

/ 4000

Torque:

468 Nm / 345 ft-lb

/ 3200

WJ nin en güçlü modeli 4.7 v8 high output için :

urb weight (without a driver):

2218 kg

Power net:

190 kW / 258 PS / 255 hp (ECE)

/ 5200

Torque:

425 Nm / 313 ft-lb

/ 3500

böyle değerlendirin bakalım

olasiliksiz' Alıntı:
Bence gereksiz bir taştışma, her araca uygun bir amaç vardır..

offroad da iyidir yada kötüdür bilemem ama biri wj ler daha hızlı derse de böyle rezil ederim adamı. göz var izan var. zj 5.9 dan sonra yapılabilmiş en hızlı grand cherokee wk kasada mümkün oldu. bunu bile bilmeyen adamlar ahkam kesiyorlar burada ona kızıyorum

offroad da iyidir yada kötüdür bilemem ama biri wj ler daha hızlı derse de böyle rezil ederim adamı. göz var izan var. zj 5.9 dan sonra yapılabilmiş en hızlı grand cherokee wk kasada mümkün oldu. bunu bile bilmeyen adamlar ahkam kesiyorlar burada ona kızıyorum

:D :D boşverin değmez, öyle ya da böyle araçları babamızın şirketi üretmiyor.

olasiliksiz' Alıntı:
:D :D boşverin değmez, öyle ya da böyle araçları babamızın şirketi üretmiyor.

pekala Kürşat Bey :smiley: sizi dinleyeceğim :smiley: yazacağımı yazdım zaten daha yazılmaz

son olarak tutamadım :

wikipedia dan alıntıdır :

going from zero to 60 mph (100 km/h)in only 7.3 seconds[9] (Motor Trend measured this at a slightly faster 6.8 seconds[10]), making it the quickest SUV available that year. The performance of the 1998 5.9 L V8 has been surpassed by Jeep only with the introduction of the 2006 Jeep Grand Cherokee SRT8, which housed a 6.1 L Hemi Engine.[11] The 5.9 Jeep Grand Cherokee was named the 1998 four-wheel drive vehicle of the year by Petersen's 4-Wheel & Off-Road Magazine.[12]

artık bunun üstüne birşey yazılmasın

mjeliada' Alıntı:

sn. Ada okuduğunu anlama problemin var sanırım...
internetten bulduğun bilgileri, klavye kullanımıyla birleştiriyorsun sadece...
gaza tepki verme ve atiklik başka bişey, 0-400 başka bişey....
yazı yazdığın her yerde problem yaratmakta, tartışma çıkarmakta üstüne yok maşallah...
200 binleri çoooookkkkttttaaannnn devirmiş araçların internette okuduğun ve bildiğini sandığın performanslarından eseeeerrr yyyooookkkk....
hala konuyu kirletmeye devam ediyoruz sayende.....

haaa birde tüm jeeplerin testleri burda da biraz daha farklı....öle bir sayfayı bulup yazmıycaaannnn....binicek kullanıcan ne görüyosan onu yazıcan....
ilaveten herhalde özellikle grand cherokee yi kasa tipi ne olursa olsun en çok öneren biri olarak, önerileriminde %95 ten fazlası zj dir, (işin içinde parasal mevzuuu olduğu için)

http://www.zeroto60times.com/Jeep-0-60-mph-Times.html

burada da sayfanın en altında mevcut...

http://www.wjjeeps.com/ho_engine.htm

Kim haklı bilmiyorum ama bu tartışma iyice konunun dışına çıktı. Arazi aracının 0-100'ü iyi olsa ne olur olmasa ne olur? Boşverin bence ;) Viraj alırken yolun üstünde dursun arkası atmasın yeter. Hatta biraz hantal olsun ki fazla hızlanıp hayatınızı tehlikeye atamayasınız ;D

bir haftadır sorduğum soruyu takip edememiştim.ama levent beyin verdiği yanıtlar beni ikna etti.aracı aldım.garaj bölümünde aracın yapım aşamasını fotoğrafladım ve bitene kadarda safha safha sizlerle paylaşacağım.teşekkür ederim.

güle güle kullanın aracınızı...hayırlı olsun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR