Grand Cherokee 4.0 lt İle 5.2 lt. Arasında Seçim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,794

grand cherokke 4.0L mi 5.2 mi...?

• 4.0L

Kullanılan: 46 56.8%
  • 5.2

Kullanılan: 35 43.2%

• Kullanılan toplam oy
    81

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 4.0 lt İle 5.2 lt. Arasında Seçim

bence 5.9L ;D ankete eklemeyi unutmuşunuz

Ben 4.0L yada 5.2 zj almayı düşündüğüm için,ankette 2 tane seçenek var ama hatırlatmanız için teşekkürler..

Ankette yaptığınız seçimin nedenini de yazarsanız memnun olurum....

5.9L düşünmüyorum....

Şimdiden teşekkürler..... :smiley:

eğer 5.2-4.0 arasında kaldıysanız kesinlikle 4.0 derim.

nedenlerine gelince:

5.2 v8 motora sahip ve sürekli 4*4 tür. yakıt daha fazla ve vergide fazla...

4.0 sıralı 6 silindir motora sahip. seçenekli şanzımana sahip. (4*2 - 4*4 ) hem motor hemde şanzımandan dolayı daha ekonomiktir. motoru daha basit ve parçasıda daha ucuzdur.

5.2 v8 motoruyla kükrer. 4.0 kükremez. ;D

5.2 piyasada çok vardır. temizini daha kolay bulabilirsiniz. 4.0 çok az vardır. ama ikisi içinde mutlaka servise gösterin ve kontrollerini yaptırıp alın...

şimdiden hayırlı olsun...

4.0L'ler arasında sürekli 4x4 olanda var dikkat etmek lazım...

drönder kısa ve öz açıklamış ;) bunlar bile yeterli bilgiler ama ekstra eklemek gerekirse haddimiz olmayarak, eğer konfor ve birazda lüks istiyorsan zj kasadan şaşma o da limited versiyon olursa.limited versiyonda 5.2 ve 5.9 var.

4.0 Limited de var hocam . Ama az sayıda tabi .
Bende ki zj 4.0 Limited mesela ...

Tüm arkadaşların defaatlen vurguladığı gibi düzgün ve bakımlı bir araç bulmak ve serviste çok iyi inceletmek gerekli .

Ayrıca 4.0 kükremese de gürlüyor canım ... Gaza bastığımızda kasa sallanıyor ya daha ne olsun ;D Ama 5.2'nin ki gerçekten kükreme :smiley:

Saygılarımla ...

selam bende de grand cherokee laredo var 4,0 L canavar gibi kükrüyor gayette memnunum
bulabilirsen laredo al
tşk ler

İlk önce bu konuda bana yardımcı olduğunuz için herkeze teşekkür ederim :smiley:

Anladığım kadar herkez 4.0L al diyor aslın da benim de kafama yatan 4.0L .

Nedenine gelirsek sizlerin dediği gibi vergisi ve yakıtı az..

Tamam vergisini ve yakıtını karşılıya bilirim çünkü bu araba için yakıt ve vergiye deyer..

Yanlız öğrenci olduğum için bu aracın masraflarıyla başaçıka bilirmiyim yani sizlere göre parça fiyatları ve motordan herhangi bir arıza verdiği zaman uğraşa bilirmiyim.......

Tekrar teşekküerler... :smiley:

ssbman' Alıntı:
4.0 Limited de var hocam . Ama az sayıda tabi .
Bende ki zj 4.0 Limited mesela ...

Tüm arkadaşların defaatlen vurguladığı gibi düzgün ve bakımlı bir araç bulmak ve serviste çok iyi inceletmek gerekli .

Ayrıca 4.0 kükremese de gürlüyor canım ... Gaza bastığımızda kasa sallanıyor ya daha ne olsun ;D Ama 5.2'nin ki gerçekten kükreme :smiley:

Saygılarımla ...

Bu kadar yazdık okuduk gözümüzden kaçmış demek 4.0 larda limited olduğu pardon :smiley: artık su meshur bulusmamız olsada araçlarımızı iyice incelesek

ack' Alıntı:
İlk önce bu konuda bana yardımcı olduğunuz için herkeze teşekkür ederim :smiley:

Anladığım kadar herkez 4.0L al diyor aslın da benim de kafama yatan 4.0L .

Nedenine gelirsek sizlerin dediği gibi vergisi ve yakıtı az..

Tamam vergisini ve yakıtını karşılıya bilirim çünkü bu araba için yakıt ve vergiye deyer..

Yanlız öğrenci olduğum için bu aracın masraflarıyla başaçıka bilirmiyim yani sizlere göre parça fiyatları ve motordan herhangi bir arıza verdiği zaman uğraşa bilirmiyim.......

Tekrar teşekküerler... :smiley:

araç konusunda kararını vermiş gibisin sanırsam 4.0 istiyosun ;) ben 5.2 kullanıyorum şu anki bilgilerime aracımı almadan önce sahip olsaydım kesinlikle 5.9 alırdım hatta bazen aracımı satsamda alsammı bile diye düşünüp , zor frenliyorunm kendimi ben 5.2 de böyleyim 4.0 seni kesermi bilmem valla :D :D vergi ,yakıt eyvallah hadi bi şekilde katlandın diyelim ! ama eyer servis maliyetlerini düşünüyosan, sakın renault,tofaş,vs gibi araçlarla karıştırma arkadaşım dost acı söyler servise merhaba demen 100 euro dan başlar! parça ve aracın arızaları konusunda hiçbir zorluk yaşamazsın , parçaların orjınali ve yansanayi olarak seçeneklerin çok, benim kendi fikrimi ise ben illada orjınal malzeme kullanılmalı derim !!!

Ateş bey yorumunuz için teşekkürler açıkcası ilk başlarda çok kararsız kalldığım için 5.2 mi diye, böyle bir anket düzenledim 5.2 mi 4.0 mü diye ama yorumları okuduktan sonra 4.0L de karar kıldım gibi bişe çünkü ancak onunla başa cıkabilirim gibi geliyo 5.2 ye göre daha sorunsuz ve devamlı olarak 4 çeker değil buda yakıtta biraz daha ekonomi demek... :smiley:Ama tabiki gönül ister bi 98 5.9a binmek. :smiley:

4.0L zj si olanlar bana eğer yıllık bakım ücretlerini ve ortalama masraflarını yazarsanız sevinirim ......

Bide bunların model farkı varmı yani 93 ten 95 dahamı farklı özelliklere sahib.

Tekrar herkeze yardımları için teşekkür ederim :smiley:

Evet özgür hocam , liste tamamlansın ZJ buluşmasında inceleme yaparız :smiley:

Ack yav ismini yazsan nickin altına daha kolay hitab ederiz , yoksa adın ack kalacak :smiley:
ZJ 93 te başladı 96 da makyajlandı . Dıştan tamponlardaki ufak fark dışında bir değişiklik yok . Birde göğüste bir dizayn değişikşiği yapıldı . Sanırım jantlarda 16 inch yapıldı . Ama yürür , mekanik , konfor , motor olarak 93-98-99 arası tamamen aynıdır .

Arkadaşlar uyarmış ama bende uyarayım . 4.0 ların 4x2 seçeneği olmayanlaırda mevcut . Hatta 4x2 seçeneği olanlar çok az sayıda . Bu sebeple hem bu araçtan bulman hem temizini bulman gerekir . Ararken Temiz - bakımlı sürekli 4x4 olanından da bulursan alabilirsin sonuçta bu bütün zjlerde kullanılan bir sistem .

Bakım maliyetlerine gelince . Standart bir bakım : Motor yağı , yağ , filtresi , gövde ve alt yağlamalar , hava filtresi vs yani 8-10 bin km de bir yapılan periyodik bakım 130-150 ytl tutar .

Mesela komple yağ değişimi : Motor , şanzuman , aktarma , difransiyel yağları tamamı mopar olacak şekilde 700 ytl civarı oluyor .

Umarım hiç ihtiyaç olmaz ama Mesela Komple Şanzumanı : 2500 ytl civarında

Sana yine sanayiye , servise gidip sohbet etmeni öneriririm ...

ack' Alıntı:
Ateş bey yorumunuz için teşekkürler açıkcası ilk başlarda çok kararsız kalldığım için 5.2 mi diye, böyle bir anket düzenledim 5.2 mi 4.0 mü diye ama yorumları okuduktan sonra 4.0L de karar kıldım gibi bişe çünkü ancak onunla başa cıkabilirim gibi geliyo 5.2 ye göre daha sorunsuz ve devamlı olarak 4 çeker değil buda yakıtta biraz daha ekonomi demek... :smiley:Ama tabiki gönül ister bi 98 5.9a binmek. :smiley:

4.0L zj si olanlar bana eğer yıllık bakım ücretlerini ve ortalama masraflarını yazarsanız sevinirim ......

Bide bunların model farkı varmı yani 93 ten 95 dahamı farklı özelliklere sahib.

Tekrar herkeze yardımları için teşekkür ederim :smiley:

ben yazarsam vazgeçersin... ;D

aracı aldıktan sonra şanzıman kiti, kompleön takım, komple frenler, 3.5"yükseltme, 31" mt lastik 8.000usd harcadım...

yapacaklarına ve alacağın araca bağlı ;)

bu araçtan en iyi anlayan önder bence ona kulak ver onun fikirleri ve tecrübeleri daha önemli bizden ve alacağın araç meselesi çok önemli masraf konusunda!!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR