Merhaba, Grand cherokee WJ 2001 model 4.7 sahibiyim,aracım 86000 kmde,lpg yok,vitesi ilk basta D ye aldıgımda ,aracım 2,3 saniye bekliyor ve ondan sonra sarsıntılı bir sekilde vitese geciyor,Örneğin yokusta olsam o 2,3 saniyede arac arkaya kayıyor ama arac gittikten sonra arkaya kaymıyor.Aracımın 1 sene önce sanzuman yağı ve filtresi kaliteli yağ kullanılarak değişmiş,şanzuman Transmission selenoidi degişmiş,yine 1 sene önce türbin revizyonu olmus.Şanzuman sökülüp toplanmış.4 ay önce aldıgım aracımda viteslerde bi sorun yasamıyordum.Aracımın 2 hafta önce tcm (transmission control module) si yandı,cıkma tcm bulunup taktırdım,ayrıca tcm yanmadan önce krank mili pozisyon sensörü hatası alıyordum,o parcayıda degistirttim.Akü eskiydi,tcm aküden yanmıs denildi ve aküyü degistirdim.Bunlar degişmeden önce vitesle ilgili boyle bi sorunum yoktu,acaba tcm ile ilgili bi durum olabilir mi?Ayrıca aracım d de iken araç örneğin belli bi hızdan durma noktasına geldigi zaman ilk vitese gecerken de vuruntu yapıyor,yani 2den 1 e gecerkende vuruntu var, aracta sarsıntı yapıyor,diger viteslerde gayat güzel geciyor.dnin dısında ayrıca 1 ve 2 vitesleri yeni denedim, manuel olarak,acaba ilk denedigim icin ondan sonra d deki 2den 1 e geciste ve ilk kalkıstaki probleme neden olabilir mi?Yada yağ basıncında azalmaya?Tv kablosu 4.7 motorlarda var mı?WJ 4.0 ve ZJ 5.2 motorlarda oldugunu duydum fakat 4.7lerde internette arastırdım bulamadım, tv kablosu Kickdown cable adjustment diyede aratılabilir,cok hassas ayarmıs,vites gecisinin serttligini yumusaklıgını ayarlıyormus,fakat cok sert ya da cok yumusakta sanzımana büyük zarar verirmiş,o yuzden dikkat etmek gerekir. Aracımda hata kodu veya arıza lambası yanmıyor.Şimdiden tesekkürler.