Grand Cherokee 2.7 Geç Marş Alma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Cgrmzk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,969

Cgrmzk

Ana Kamp
Merhaba,
Arkadaşlar 2.7 crd aracım geç marş alıyor. Araç çalışmak üzereyken de marş motorunun çevir sesi hızlanıyor ve araç çalışıyor. Motor hem soğukken hem de sıcakken bu durum mevcut. Hiç çalışmadığı olmadı ama belli ki bir yerlerde bir problem var ve zamansız bir yerde çalışmayadabilir. Geç marş alması dışında hiçbir problem yok. Araç çalıştıktan sonra rolantide çalışması sorunsuz. Yardımlarınızı, değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Teşekkür ederim.

Etiketler
Enjektörlerde sorun var gibi.
Isıtma bujisi oldugunda muhtemelen arıza lambası yakması gerekir. Aracı tanımıyorum arıza lambası konusundan emin değilim.
Enjektorlerde sorun oldugunda çalıştığında yogun beyaz duman ve ardından siyah duman atıyor.
Bir de araçla yolda giderken gaza yüklendiğimizde hemen ve bastığınız kadar tepki vermeyip hatta yokuşa bastığınızdan biraz ayağınızı pedaldan kaldırdığınızda motorunuz daha iyi devirleniyorsa enjektorlerde sorun vardır.

Enjektörlerde sorun var gibi.
Isıtma bujisi oldugunda muhtemelen arıza lambası yakması gerekir. Aracı tanımıyorum arıza lambası konusundan emin değilim.
Enjektorlerde sorun oldugunda çalıştığında yogun beyaz duman ve ardından siyah duman atıyor.
Bir de araçla yolda giderken gaza yüklendiğimizde hemen ve bastığınız kadar tepki vermeyip hatta yokuşa bastığınızdan biraz ayağınızı pedaldan kaldırdığınızda motorunuz daha iyi devirleniyorsa enjektorlerde sorun vardır.
Aracı geri geri tamponla duvar arasında çok az mesafe kalacak şekilde park ediyorum. Egzozun denk geldiği kısımda duvar simsiyah olmuş. Aracın dizel olmasından ve kilometresinin 185000 civarında olmasından dolayı aracın egzozundan çıkan siyah dumanın duvarı bu kadar karartması normal midir sizce ? Enjektörün kaçırma yapma ihtimalini de düşünüyorum.
Teşekkür ederim.

Enjektorlerde yakıt iyonize olamadığından calışma geç oluyor. Piyasada işeme yapıyor denir. Kısa süreli duruşlardan sonra ve motor sıcak oldugunda pek sorun olmaz. Yakıt sarfiyai artar performans düşer bir de işeme problemi nedeniyle pistonlarda deformasyona neden olur.

Geç marş problemi yakıt pompasının mazot kaçırmasından kaynaklanıyormuş. Yakıt pompası revize edildikten sonra problem çözüldü.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR