GPS'iniz Var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ufuk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,052

GPS'iniz var mı?

• Evet

Kullanılan: 80 67.8%
  • Hayır

Kullanılan: 38 32.2%

• Kullanılan toplam oy
    118

Etiketler

Ynt: GPS'iniz Var mı?

Garmin Nüvi 360 (Türkiye ve Avrupa haritaları)
Navia 1020 (NG hediyesi, gelecek)
Garmin 60CSx (En kısa sürede alınacak)

Sevgili arkadaşlar, fotoğraf çalışmalarımda, dağın başında bir ovanın ortasında, beğendiğim bir konumu işaretlemek, çektiğim fotoğrafların koordinatlarını kaydedebilmek için GPS cihazları ile ilgili kısa bir araştırma yaptım. Bu kısa turdan sonra sanki Magellan Explorist 500 isteklerime uygun gibi görünüyor. Lütfen Başka bir önerisi veya bu ürünün olumsuz yönlerini bilen arkadaşlar görüşlerinizi paylaşırmısınız.

2008 pathfinder sahibiyiz. Aracın navigasyon ekranında GPS yanım sönuyor ancak daha çözemedim. :D

Sinan bey magellan XL kullanıyorum ve bir sıkıntı yaşamadım. Aynı formatta olduğunu zannettiğim Explorist 500 ile de hiç bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.

can555' Alıntı:
garmin nuvi 200

(279 ytl aldım mediamarkt)
kaçırmayın

can555; sevgili arkadaşım cihazlarınsunduğu farklı özellikleri tam olarak bilmiyorum ama sanırım söz ettiğiniz garmin nuvi 200 navigasyon ağırlıklı bir cihaz, ben daha çok araçta değil de arazide kullanacağım en önemlisi benim için yer koordinatlarını alabilmem.

Sinan bey, GPS'i kullanım amacınız sadece, "arazide fotoğrafını çektiğiniz yerin koordinatını tespit etmek" ise Nüvi de aynı işi yapar. O an bulunduğunuz yerin koordinatlarını gösterir ve bu noktayı isim vererek kaydedebilirsiniz. Nüvi serisi araç kullanımı için navigasyon cihazı olarak sınıflanabilir. Bu sebeple arazi şartlarına karşı hassas olabilir (darbe, su geçirmezlik vb).
Bu arada Nüvi 200 için bu fiyat çok cazip. Son günlerde tüm GPS fiyatlarında ciddi dşüşler var. Geçen yıl 1,125 YTL'ye aldığım Nüvi 360'a baktıkça neye yanayım bilemiyorum :smiley:

nkurtkaya' Alıntı:
Sinan bey, GPS'i kullanım amacınız sadece, "arazide fotoğrafını çektiğiniz yerin koordinatını tespit etmek" ise Nüvi de aynı işi yapar. O an bulunduğunuz yerin koordinatlarını gösterir ve bu noktayı isim vererek kaydedebilirsiniz. Nüvi serisi araç kullanımı için navigasyon cihazı olarak sınıflanabilir. Bu sebeple arazi şartlarına karşı hassas olabilir (darbe, su geçirmezlik vb).
Bu arada Nüvi 200 için bu fiyat çok cazip. Son günlerde tüm GPS fiyatlarında ciddi dşüşler var. Geçen yıl 1,125 YTL'ye aldığım Nüvi 360'a baktıkça neye yanayım bilemiyorum :smiley:

Nejat arkadaşım açıklama için çok teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR