Gps Kullanımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan montaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,687

montaya

Ana Kamp
Merhaba herkese ;
2 yıldır tekbaşıma yaptığım kampçılık deneyimlerime bu Nisan ayında Likya yolunda 7 günlük bir macera daha ekleyeceğim .
Şu ana kadar kafama göre yollar takip ettiğimden GPS e hiç ihtiyacım olmadı .Fakat malumunuz Likya yolu belli bir rota .
Tabii ki otobana dönmüş bir rota olsa da rotadan çıkıp zaman kaybetmek istemiyorum .Bir yandan da GPS çok kısıtlayıcı geliyor .

Fikirlerinizi , önerilierinizi bekliyorum

Etiketler
Ynt: Gps Kullanımı

Ne yazsak ki.?

Madem 2 senelik deneyiminiz var. GPS'siz yola çıkabilirsiniz. Nasılsa tek başınasınız.

:smiley: :smiley:
Sorunum şu ki , 7 gün gibi kısa bir sürede münkün olan en fazla yeri görmek istiyorum .İnternette güncelerde işaretlerin sık sık değiştirildiği yazıyor .Anladığım kadarı ile Likya yolunda doğadan çok insanlar ile mücadele ediyormuşuz .

Gitmeye hiç fırsat bulamadım.
Birşey diyemiyorum.

Gidecek olsam Google Earth üzerinden koordinatları toplar GPS'me atarım.
Şarj sorunu içinde güneş panelli şarj cihazı alırım yanıma.

likya yolunda gps e bence ihtiyaç yok. sürekli işaretler yenileniyor. tabi işaretleri okumayı biliyorsanız. zorlanacağınızı sanmam. ama olursada size yardımı olur.

Dağ ve kamp hayatınızın içindeyse yada olacaksa gps şart gibi bişey, bende garmin tavsiye ederim, etrex modelleri fiyat ve kalite açısından iyidir...

Google eart ten keşif yapıp gps'e yüklemek benimde çok yaptığım bir durum, ayrıca gps kısıtlama getirmez, aksine yeni keşifler yapmanızıda sağlar, zamandan kazandırır...

Hocam ben 2 yıldır parça parça Likya Yolunu yürüyorum. Bu yıl Mart'ya 5-6 gün daha yürümeyi planlıyorum.
Yoldaki izlerin durumu yer yer çok kötü. İzleri kaybetmek her an mümkün. Bazen sadece Gps sayesinde tekrar bulabiliyorsunuz.Gps inizi mutlaka kullanmanızı tavsiye ederim. İzleri netten indirebilirsiniz. Nerdeyse her rota için nette izler mevcut.

Her ihtimal gene yanıma alacam ama kayboduğumu anlarsam kullanmaya karar verdim teşekkür ederim herkese .

Solar şarjlar ile ilgili olarak solarmonkey fena değil ucuz hesaplı modelleri var .Ama ne yazık ki tanıtımlarında ki özellikler tutmayabiliyor
Solar enerji yerine telefonum için powerbank kullanıyorum panel ile uğraşmak zor geliyor .Zaten foto makina özürlü olduğum için tel dışında bi şeye ihtiyac duymuyorum ama likya için sanırım alacağım yanıma ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.