Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16,137
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,231,815

Gezenbilir'den Nasıl Haberdar Oldunuz?

• Bir Web Sitesinde Yer Alan Yazıdan

Kullanılan: 1,475 18.5%
  • Üyesi Olduğum Mail Listesinden

Kullanılan: 170 2.1%
  • Arkadaş Tavsiyesiyle

Kullanılan: 1,598 20.1%
  • Arama Motorlarından

Kullanılan: 3,939 49.5%
  • Radyo - TV Programından

Kullanılan: 176 2.2%
  • Tesadüfen

Kullanılan: 1,701 21.4%
  • Banner Reklamından

Kullanılan: 61 0.8%
  • Diğer

Kullanılan: 522 6.6%

• Kullanılan toplam oy
    7,964
Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

izmirdeki günü birlik fotoraf ve yürüyüş gruplarını yazabilirmisiniz izmirlibahadir@hotmail.com

Etiketler

abd_kuzucu' Alıntı:
ben abdullah. bu yaşıma kadar statik bir yaşamı tercih eden ; 35 inden sonra neden olduğu belli olmayan bir macera ve doğa sporlarına ilgi duymaya başlayan ve 35 yaştan sonra yapılıp yapılamayacağını bile bilmediğim dağcılık sporunu yapmak isteyen bir garip insanım. eğer yapılabilirse neler yapmam gerektiğini nasıl bir yöntem takip etmem gerektiği konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. yok eğer yapılamayacak bir iş ise vazgeçip yaşıma başıma uygun bir spor seçeyim. örnek dağcılık filimlerini seyretme sporu gibi... :D
Bence en kötü karar kararsızlıktan iyidir... Üstadların dediği gibi başla bir yerden gerisi gelir... der saygılarımı sunarım...

abd_kuzucu' Alıntı:
ben abdullah. bu yaşıma kadar statik bir yaşamı tercih eden ; 35 inden sonra neden olduğu belli olmayan bir macera ve doğa sporlarına ilgi duymaya başlayan ve 35 yaştan sonra yapılıp yapılamayacağını bile bilmediğim dağcılık sporunu yapmak isteyen bir garip insanım. eğer yapılabilirse neler yapmam gerektiğini nasıl bir yöntem takip etmem gerektiği konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. yok eğer yapılamayacak bir iş ise vazgeçip yaşıma başıma uygun bir spor seçeyim. örnek dağcılık filimlerini seyretme sporu gibi... :D

tayfunsozer' Alıntı:
Değerli Abdullah Bey Hoşgeldiniz.

Elli yaşımda Motosiklete binmeğe başladım.55 de Yamaç Paraşütü denedim.60 Feroza ile arazideyim. ;)
Önünüzde çok uzun bir zaman ve birçok alan var.İlgilendiğiniz başlıkları okuyunuz, size ışık tutacaktır.Deneyimli arkadaşlarımızla Doğa yürüyüşleri ile başlamanızı öneririm.Doğada yaşam ve gereken donanımlar hakkında bilgi sahibi olur,kafa , beden olarak daha ileri bir aktivite sayabileceğimiz dağcılık için hazırlanmış olursunuz.Sağlıcakla kalınız.

Sevgiler
Tayfun Sözer.

Zaten dikkat ettiğim kadarıyla bu sitede yaşı 30'un altında çok az üye var :smiley: :smiley: Tayfun Bey bana moral verdiniz doğrusu.Ben de yolun yarısına geldim ve içimde kalanları birer birer greçekleştirmeye başladım.Kolumu bacağımı kırarım korkusuyla öğrenmediğim,her seferinde yarım bıraktığım bisiklet olayını düşünüyordum bir süredir.Demek hala vaktim var ;D

lizz tayfun abi geceleri saymamıştır bence haberin olsun :D sizde saymayın ayrıca yol bitmez ki yarısında olalım ;D

yeni gelen arkadaşdar hepiniz hoş geldiniz uzun zamandır siteyi takip edemiyordum ama hepiniz en güzel yerdesiniz haberiniz olsun........ :smiley: ;) :D ;D

Bende bir "gezen"im kah huzur, keyif, adrenalin peşinde bir gezen.
Gezen olma derdim balık avlamak ama et için değil mücadelesi ve başka yerler görmenin verdiği keyif, doğayla başbaşa olmanın verdiği huzur,
ve bazen balıkla mücadelenin adrenalini...

Aracımla girebildiği yere kadar gidip sonrası yürüyüş, balık avını fotoğraflamaktan sualtı ve av esnasında görsellemekten inanılmaz keyif alıyorum.
Yol esnasında sizlerin yaptığı prganizasyonlara yollarda konvoy yapmış araçlarınıza çok rastladım desem yalan olmaz, aynı yolun yolcusuyuz sonuçta, firari olmanın keyfin, huzurun bazende adrenalinin peşindeyiz yollarda...

hpim1045j.jpg

hpim1929b.jpg

pim2301.jpg

pelagicfever' Alıntı:
Gezen olma derdim balık avlamak ama et için değil mücadelesi ve başka yerler görmenin verdiği keyif, doğayla başbaşa olmanın verdiği huzur,

Balık avlamak çok güzel bir etkinlik ama bu konuda başarılı olduğum söylenemez. :smiley: :smiley:Gezenbilir'e hoşgeldiniz :smiley: :smiley:

bahcivankurt' Alıntı:
lizz tayfun abi geceleri saymamıştır bence haberin olsun :D sizde saymayın ayrıca yol bitmez ki yarısında olalım ;D

:smiley: :smiley: aslında çelişkili bir durum gerçekten."Ömür biter yol bitmez" sözüne rağmen ömrün yola benzetilmesi :smiley: Ama tanışma sayfasında edebiyat yapıp da laf uzamasın diye kısa kesiyorum :smiley: :smiley:

pelagicfever' Alıntı:

Aracımla girebildiği yere kadar gidip sonrası yürüyüş, balık avını fotoğraflamaktan sualtı ve av esnasında görsellemekten inanılmaz keyif alıyorum.
Yol esnasında sizlerin yaptığı prganizasyonlara yollarda konvoy yapmış araçlarınıza çok rastladım desem yalan olmaz, aynı yolun yolcusuyuz sonuçta, firari olmanın keyfin, huzurun bazende adrenalinin peşindeyiz yollarda...
selam dostum aramıza hoşgeldin.balık deyince ilgi alanıma girdi.bende severim balık tutmayı.orjinal alabalık haricinde yemesinide pek sevmem.15 gün önce nallıhanda derekenarında 3 günlük doğa ve balıklarla iç içeydim.sadece bir övün balık yedik diyebilirim.onun zevki o heyecanda yani balık tutması.oltayı pek kullanamam serpmede uzman sayılırım.istersen sen bana oltayı öğretin bende size serpmeyi ne dersin?birde o resimdeki dere süpermiş.

son_kral_54' Alıntı:
selam dostum aramıza hoşgeldin.balık deyince ilgi alanıma girdi.bende severim balık tutmayı.orjinal alabalık haricinde yemesinide pek sevmem.15 gün önce nallıhanda derekenarında 3 günlük doğa ve balıklarla iç içeydim.sadece bir övün balık yedik diyebilirim.onun zevki o heyecanda yani balık tutması.oltayı pek kullanamam serpmede uzman sayılırım.istersen sen bana oltayı öğretin bende size serpmeyi ne dersin?birde o resimdeki dere süpermiş.

Teşekkür ederim Hamdi bey hoş bulduk, ben İstanbulda ikamet etmekteyim, Nallıhan bildiğim kadarıyla Ankara ili sınırları içerisinde eğer İstanbuldaysanız bildiğim kadarıyla fiili olarak Alabalık ve diğer tatlı su balıkları için size seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

Ben O kırmızı benekli için çok yol katettim, balık avladım ama hiçbirini alıkoymadım bu benim kişisel tercihim.

İlerleyen zamanlarda sair videoları paylaşırım.

Söz konusu balık, yasal avlanma zamanı ve dışında malesef, suya elektirkti , yok ilaçtı niyetiyle bilinçsizce avlanmakta,

Bildiğinizi zannetmiyorum ki doğa aşığı biri olarak, sanıyorum bilseydiniz yapmazdınız, serpmede bunların içinde malesef ve bu sadece türü tükenme tehlikesi olan kırmızı benekli alabalık için değil tüm tatlı su balıkları için geçerli ve para cezası söz konusu.

Bununla ilgili kanun/tebliğ maddelerini aşağıya eklemeye çalıştım.
Hafif bir spin takım işinizi fazlasıyla görecektir. Yanlış anlaşılmasın sakın, derdim bilmediğiniz bir yanlışı tekrarlamamanız.

Şimdiden Rastgele...

[b]2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ
AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO: 2008/49)

İçsularda amatör avcılık

MADDE 15 –
(1) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır.

(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. [/b]

lizz hanım bu espriyi yapmam gerekti kusuruma bakmayın lütfen.eğer gündemi takip ediyorsanız bilinçsiz avlanmayla ilgili olarak ''lüfer aranıyor,,kampanyası var ve denizlerimizdeki çeşit gittikçe yok oluyor.aslında kendi ekmeklerini kendileri yok ediyor ama boşuna ağlanıyorlar

olta balıkçılığından ne olacakki demeyin lütfen.bir balık binlerce yumurta bırakıyor gerisini siz hesap edin lütfen.

bahcivankurt' Alıntı:
iyi güzel hoş da av yasağı yokmu şimdi.sonra ne yakalamayı umuyorsunuz peki.hani bir balık çeşidi var yakında tüm balıkçılara o düşecek bu gidişle ve bu bilinçsiz avlanmayla ::smiley:
bilinçsiz avlanmalarda var tabii.iyi bilirim onlarıda.fakat bilinçsiz mesaj okumayı yadırgadım doğrusu.3 günlük kamp süresince birkez balık yedik demiştim.hakiki alabalık dışında pek sevmem demiştim.tutması zevkli tabii.hernekadar enayiye bak saldı beni desede balığı salıvermek. bırakında 3 günlük dere kenarında bir pişirimlikde yiyelim.

hamdi bey bilinçsiz mesaj okumadım ben sadece uyarı yaptım siz neden üzerinize alınıyorsunuz ki.yarası olan gocunsun burası açık bir forum ve sizin şahsınıza yazılmış bir yazı değildir.eğer öyle olsaydı özelden yazardım açık kalplilikle.saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR