arifaydin19
Yeni Üye
Merhaba Samsunda yaşıyorum, ismim Arif Aydın ziraat Mühendisiyim memurum. Gezmeyi ve Motosiklet kullanmayı arada sırada gündelik hayatın rutuninden kaçıp spontan kaçışları severim...
Merhabalar
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba Arkadaşlar ,
Ben Cumhur 50 yaşındayım. İstanbulda yaşıyorum. Deniz ve doğa tutkunuyum. ufak bir tekne ile istanbul boğazını da arşınlıyorum. Yalım Yok ama bütün yalıların bahçesi benim. Motorlu araç tutkum Amerikan araçları şimdiye kadar birçok amarikan arabası sahibi oldum. 1,5 yıl önce de LR Mpı motor discovery 2 sahibiydim. Off road araçlarına bu nedenle de ilgim arttı . Sarıyer de ikamet ediyorum. Karlı havalarda Sitede komşularım arabasının yanına gidemezken ben siteden aracımla çıkıp işlerimi de hallediyordum gezerek kayfini de sürüyordum. Ancak Discoların pahalı parçaları tamirci dostu olmaları uğraşacak vakit bulamamam nedeniyle 6 ay içinde aracımla vedalaştım. dinmeyen klasik tutkum ve tanıştığım andan itibaren ayrı bir keyif aldığım 4x4 araç tutkusu her daim içimde mevcut iken 3 ay önce 1952 model Willys Wagon buldum. Bu benim içinden kaçırılmayacak fırsattı . Hem Klasik hem 4x4 bir araç süper kampanya dedim ve bu aracı satın aldım. Hemen bir proje yapıp tadilatlar başladım. Araç Kaporta, Boya ve motor 2 yıl önce elden geçirilmiş fakat kullanılmamış bir araçtı. Kaportada hiç Çürük yok Boya da beğendiğim bir renk olduğu için değiştirmeyeceğim . Ancak aracı muayene hazırlığı için ustama götürdüğümde ve satın alma sonrası ilk incelememde kendini usta zanneden bazı zatı muhteremleri şiddetle kınadım. Aracı toplama sonrası sonlarken " Aman bu araç burdan çıksında gerisi ne olursa olsun" dediklerini elimi attığım her noktada gördüm. Belki sıkılacaksınız ama sıralamak isterim. 1. Cam fitilleri yerine takılmış alttaki fitil kanalları takılmamış Camlar zangır zangır oynuyor. Kapı menteşelerinin pimleri değişmiş menteşeler kasaya bir adet kapıya bir adet olmak üzere 2 civata ile tutturulmuş. Arka diferansiyel sökülmüş ayna mahruti dişlisi ayar yapılmaksızın sıkı skıya takıllmış, AKs bilya yatakları bozulmuş torna etmemişler lehim doldurup bilyaları çakmışlar keçe kullanmak yerine silikon sıkmışlar, makas burçlarını plastik su borusundan kesip yapmışlar, baskıbalata 2 adet civata ile volana tutturulmuş, Ana şanzıman sarı senkronemeçleri bitmiş yağ keçeleri yerine silikon kullanılmaya devam edilmiş. Tıkalı paslanmış radyatör üzeri boya yapılarak yeni diye takılmış onu attık yerine yenisini yaptırdık, fren balataları yeni çakılmış fakat hiçbiri ayar yapılmamış vs. vs. Neyseki Amerikan arabalarından anladığım ve halen bu arabalardan gerçekten anlayan ustaları tanıdığım için İstanbulda olmanın avantajı ile parça ve usta sıkıntısı çekmeden tadilatı tamalamaya çalışıyorum. Hedefim Aracı Woody kasa yapmak dış panellerin bir kısmı Haşah desenli folyo ile kaplanacak içide kapı panelleri ve taban ahşah olacak şekilde dizayn edeceğim proje bittiğinde aşamalarıyla birlikte son halini sizlerle paylaşacağım. Selamlar. Cumhur
TIK, tık...!
Ben Yavuz doğa, Kamp, Av, Offroad meraklısıyım ucundan acık girdim. Daldım.