Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16,137
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,229,304

Gezenbilir'den Nasıl Haberdar Oldunuz?

• Bir Web Sitesinde Yer Alan Yazıdan

Kullanılan: 1,475 18.5%
  • Üyesi Olduğum Mail Listesinden

Kullanılan: 170 2.1%
  • Arkadaş Tavsiyesiyle

Kullanılan: 1,598 20.1%
  • Arama Motorlarından

Kullanılan: 3,939 49.5%
  • Radyo - TV Programından

Kullanılan: 176 2.2%
  • Tesadüfen

Kullanılan: 1,701 21.4%
  • Banner Reklamından

Kullanılan: 61 0.8%
  • Diğer

Kullanılan: 522 6.6%

• Kullanılan toplam oy
    7,964

Etiketler
Selamlar adım Serhat Antalya'lıyım fener mahallesinde oturuyorum 3 nesil balıkçıyız ben Piri Reis üniversitesinde Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği 2.sınıf okuyorum off-raod ,spearfishing ,camping vs ilgileniyorum aslında ailecek ilgileniyoruz ama taze kan olarak kendimi daha ilgili buluyorum bizim ordan geçen yada trafikte gördüğüm modifiyeli off road araçlarında gezenbilir çıkartmaları dikkatimi çekmiştir hep ve bu grubun üyesi olmak onur verici saygılarımla :smiley:

Herkese sevgiler ve saygılar,

Ankara'da yaşıyorum, mühendisim.Çok uzun süredir takip ettiğim halde ancak üye oluyorum.
Herkese yaptığı paylaşımlar için teşekkürler.

Selam Ben Atakan. Bir GSM opeatöründe Elektronik haberleşme müh olarak çalışıyorum. Aslen İzmir-Bergamalıyım fakat mecburiyetten İstanbulda yaşamaya çalışıyorum. Cadırım olmamasına rağmen kampçılık kulağa çok hoş geldiği için şimdilik bilgi edinmek amacıyla katıldım aranıza. Sığ su zıpkın avcılığını ve olta balıkçılığını severim. Belki bir gün bende bir çadır alırım da beraber bi yerlerde kamp atarız( değimleri de öğrenmeye başladım :smiley: )

Selamlar,

Ben de bugün üye oldum. :smiley: Gündüzleri kurumsal bir işte çalışıyorum ama akşamları, hafta sonları, izinler, resmi tatiller derken bol bol geziyorum. Şimdiye kadar 21 üle gezdim, şehir sayısını sayamadım :smiley:

Kendi blogumda gezdiğim yerleri bol bol yazıyorum ZEYNEP CANSOYLU

En sevdiğim şey seyahat planlamak ve (mümkünse) şehirlerin, medeniyetin olmadığı egzotik yerlere gitmek!

Sevgiler

merhaba ben ilhan .Bursada oturuyorum. Aranıza yeni katıldım.yeni arkadaşlarla tanışıp yeni yerler keşfetmeyi yeni maceralara yol almayı hedefliyoruz ailecek:smiley:öncelikle bir arazi aracı bulmam gerekiyor:smiley:forumda arkadaşlar bu konuda bize yardımcı olacaklardır diye tahmin ediyorum.herkese selamlar

Mesaj yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım . Bazı bilgiler edinmeye çalışırken siteyi tesadüfen buldum. Öncelikle şu alıntıyı yapmak istedim :
İnsanoğlu hala,eskiden beri bildiğimiz gibi,hala barbar,hala şiddet tutkunu, saldırgan, açgözlü, rekabetçi..
ve inşa ettiği toplum da bu değerler üzerine kurulu.Bu denli hastalıklı bir topluma iyi entegre olmak,
sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz.”
Jiddu Krishnamurti

Çoğu kimse hayatı boyunca farkında olmadan sistemin kölesi olarak çalışır , bilinçaltında birşeyler ona işlerin yolunda gitmediğini anlatmaktadır . Bu kavram bazı insanlarda bilinçüstüne çıktığında doğaya kaçış olarak tezahür eder. Yaşadığını hissedebileceği yegane alan. Bu alan delirmemek için bize dayanak vazifesi görür. Kendini doğa ile içiçe gören insan aslında kendi gerçekliğini bastırmaktan başka birşey yapmamıştır.

İlk olarak aklımda şehrin biraz dışında kırsal alanda sulak küçük bir arazi almak ve yerleşip kendime yetebileceğim bir hayat sürmek vardı. Çoğunuzun hayal ettiğide bu değil mi ? Kendi adıma bunu gerçekleştirebilmem için sanırım en az 60 yaşına kadar çalışmam gerekebilir :smiley: Hayat felsefemde parayı biriktirmek gibi bir düşüncenin yeride olmadığına göre sonu gelmeyecek bir hayal gibi göründü. Çok uzatmayacam çünkü gün içinde işten güçten kafayı kaldırıp kendime vakit ayırdığım pek olmuyor. Ne güzel dünya . Bir yazı okudum geçenlerde kısaca şöyleydi : İnsanoğlu başlangıçta avcılık ve toplayıcılık yapıyordu , zamanla bereketli topraklara yerleşip çiftlik kurdu ve etrafını çevirdi , oydu buydu kapitalizm emperyalizm teknoloji vs. bu noktaya geldik ; şimdi diyoruzki emekli olunca çiftliğe yerleşecem kendi yiyeceğimi kendim üretecem. Şahane fikir bencede. Ama bunu yapmak için ort. 60-65 yaşına kadar köle gibi çalışmak niye ? neyin sahibi oldunuzki ? zaten amaç bahçeye çiftliğe yerleşmek ve kendi yiyeceğini yetiştirmekse o zaman neden senelerce başkaları para denen illete sahip olup insanları köleleştirsin diye katkı veriyoruz ? mantığı nerde ? İşte tüm bu düşünceler içinde uzun zamandır araştırma yaparak ve çözüm üretmeye çalışarak kendimi kandırdığımı fark ettim. Sistemden çıkışın yolu yine sistemde sahip olunacak olan paraydı. Sanırım bu herşeye veda edemediğim için kendime uydurduğum bir bahaneydi fark etmem uzun sürmedi. Hayatımı sürdürmek için paraya ihtiyacım yok.

Peki bu kadar yazdın eleştiri koydun kendin bu işin neresindesin derseniz eğer ; Kamp konusunda çok profosyonel olduğumu söyleyemem ama uzun süredir göl kenarlarına çadır kuruyoruz. Resimdende görüldüğü gibi balık avcılığım vardır. Şimdi nihai hedefim yeterince kendimi geliştirdiğime inandığım anda çantamı yüklenip gezgin olarak kaldığım yerden olmak istediğim yerden devam etmek. Hayatı olması gerektiği gibi yaşamak. Sanırım konar göçer bir hayatla gezginlik arasında gidip geliyorum. Yola koyulursam belki birgün gittiğim yerlerden birine yerleşebilirimde. İşte bu belirsizliğe tav oldum ben , yarının ne getireceğini önceden planlamaktan sizde bıkmadınızmı ? Geleceğin için endişe edip dururken bugünü kaçırdığının ne zaman farkına varacaksın insanoğlu ?

Diyeceğim o ki bu yaz farklı bir deneyim yaşamaya karar verdim , daha önce gitmediğim AZMAK merkez olmak üzere 2 haftalık bir keşif gezisi düşünüyorum . Aslında bir yol güzergahı ve uğranacak yerler listesi çıkarmıştım ama gerek araç yokluğu gerekse plansız yola çıkmanın cazibesi beni direk AZMAK' a gidip ordan keşfederek gezme düşüncesine yöneltti.

Bu arada Konya'da ikamet ediyorum. Çıkış tarihim net belli değil kimseyede bağlı değilim. Bayramın başlangıcıyla birlikte her tarihte gidebilirim. Sırt çantamda olta takımım, çadırım, sandalyem ,uyku tulumum ve diğer ufak tefek lazım olabilecek eşyalarım olacak . bu yolculuğa beraber çıkmak isteyebilecek ve dostluk yarenlik edebileceğim arkadaş veya arkadaşlarlada tanışıp beraber yola koyulmak isterim(bay bayan farketmez.). güzergahı veya planı olan kişilerede uyabilirim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Ömer Okumuş istanbul
bir firmada tasarımcı olarak çalışıyorum.sanata, doğaya ve tasarıma dair her şey ile ilgileniyorum.
Offroad ve 4x4 araçlar ile ilgili merak ettiğim ne varsa cevapları için google beni buraya yönlendirdi.
çok kullanışlı ve yararlı bir sayfa olmuş emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
google'nın bilemediği sorularımla buradan bir süre başınızı ağrıtabilirim. sabrınızdan dolayı şimdiden teşekkürler.

Selamlar , Antalya'dan Ümit ben. Esanfım , off-road araç almak için gezinirken üye oldum. Aslında eskiden de hep forumları takip ediyordum tabi ama üyelik bugüne nasipmiş.. Saygılar..

merhabalar ben selin. 28 yasındayım. istanbul sarıyer civarnda yaşıyorum. bir kitabevinde çalısıyorum. trekking konusunda acemiyim. fakat her türlü sportif faaliyetlerle ilgilenmeyi seviyorum. yola çıkabileceğim kafa dengi birazda bu konuda tecrübeli arkadaş arıyorum

Herkese merhabalar. İyi seyirler dileyelim. Bendeniz Kazım. Antalya'da öğrenciyim. Karavan konusunda fazladan bilgi sahibi olmak ve halihazırda bende bulunanları paylaşmak için can atıyorum :smiley: 3800tdi mercedes bir karavanım var. :smiley: bu dönemi sanırım onda geciricem. Antalya'da şehir içinde koyabileceğim yerler varsa tavsiyelerinizi de bekliyorum.

Son düzenleme:

Herkeze selamlar.Nasipse önümüzdeki ay içerisinde bir çekme karavan alarak şehir hayatından ve kalabalıklardan uzaklaşmak için gezilere başlamayı düşünüyorum.ne yazıkki arştırmalarıma göre memleketimizde karavn la alakalı cok az destek var.yerli üretimlerde kalite olarak isteklerimi karşılıyamayacağı düşüncesindeyim.bir şeyi almışken ucuz mal alıp soradan sıkıntıya düşmek istemeynlerdenim.yanlız adria ve hymer markaları arasında kalmış durumdayım.teslim suresi olarakda 3 ay gibi bir zaman istemekdeler.seyahatlerim yazın memleket içinde bahar aylarında ise avrupaya kadar gitmek istemekdeyim.konuyla ilgili tavsiye edebilecek biri olursa sevinirim ...

Selamlar Gezginler!

Bendeniz Berkuk, sitenize İstanbul'dan katılıyorum, yeşili, yeşil çadırımı ve adi yeşil matarımı seviyorum :smiley: Kamp yapmak dedin mi hemen gaza gelirim, acil bi' işim yoksa da çoğunlukla koşarak [bisikletim çalındı da :( ] gelirim! Çok konuşurum, ama öyle böyle değil, kafama vurmak suretiyle susturulmaya çalışılmışlığım bile vardır; ki belirteyim işe yaramaz :smiley: Aranızda ve İstanbulda yeniyim, Yenibosna'da oturuyorum ve tüm ilgi-bilgiye açığım :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR