Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16,153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,262,196

Gezenbilir'den Nasıl Haberdar Oldunuz?

• Bir Web Sitesinde Yer Alan Yazıdan

Kullanılan: 1,477 18.5%
  • Üyesi Olduğum Mail Listesinden

Kullanılan: 171 2.1%
  • Arkadaş Tavsiyesiyle

Kullanılan: 1,598 20.0%
  • Arama Motorlarından

Kullanılan: 3,945 49.5%
  • Radyo - TV Programından

Kullanılan: 176 2.2%
  • Tesadüfen

Kullanılan: 1,702 21.3%
  • Banner Reklamından

Kullanılan: 61 0.8%
  • Diğer

Kullanılan: 523 6.6%

• Kullanılan toplam oy
    7,975
Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

İnternet üzerinde bulunan forumlar arasında (ilgi ve konu alanı fark etmemekle birlikte) ender olarak rastladığım (insan olmanın tadına, bilgisel donanıma, paylaşımcılığa, dostluğa, saygıya ve yardım gönüllüsü ekip ruhuna sahip olduğunu hissettiğim) bu ortamın; değerli kurucularına, devam yükünü tüm enerjileriyle sırtlayan yöneticilerine, havuzu eşsiz bilgilerileriyle ve sıcaklıklarını aktararak dolduran birbirinden değerli üyerine, öncelikle MERHABA, iyiki varmışsınız demek istiyorum. 1973 Ankara doğumluyum. Ama asıl memleketimin; sarı sarı günebakanların bol gösterdiği toprağımın, mavisiyle salınan denizimin, birbirine ekli elbise yamaları gibi uzanan tarlalarının daima ötesinde kalan uçsuz ufkunu, genç-yaşlı elleriyle emeklerini harmanlayan insanlarını ve en önemlisi güzelim kokusunu çekemediğim Tekirdağ'ın özlemini yudumlamakta, o yanda bu yanda gezmekte, bir süredir ise Malatya İnönü Üniversitesi'nde grafik tasarım eğitmeni olarak çalışmaktayım. Doğayı çok seven, ancak işi önceliğinde yaşam süren bir kişiliğe sahip olduğumdan dolayı, kendimi eşsiz güzeliklerinden mahrum bırakıp tabiat anaya teslim edemiyorum. Ama bu durum elbette hep böyle devam edecek olmasa gerek. İşte, bu nedenledir ki "gezenbilir" ailesi içimde yep yeni bir kıvılcım yaratan samimi oluşumuyla çok değerlidir. Şimdiden "hoş-bulduk" dostlar. Hakan AKSOY

Etiketler

Hakan Bey hoş geldiniz; hem de çok hoş geldiniz :D Diğer yeni üyelermizide aramızda görmek ve kendimde yeni saılacağım bu platformda üye sayısının bu kadar hızlı artmasını seyretmek çok hoş.... Bizler çoğaldıkça Doğaya sahip çıkmak kolaylaşacak; çünkü üzücüdür ama doğamızın sahip çıkılmaya ihtiyacı var. Oysa bizim atalarımız zamanında doğayla kardeş bir yaşantının timsali idiler, şimdi ise elimizle yıktığımız yok ettiğimiz doğayı yeni bulmuş gibi "Aman koruyalım, kurtaralım" feryedlarındayız.... Dün gene Antalyanın kuzeyinde orman yangını vardı, Yangın helikopterleri ve İtfaiyenin yoğun çalışmaı sonucu çok şükür gün içinde kontrol altına alındı; ama canımız, çiğerlerimiz yandı... Lütfen çok rica ediyorum doğayı yanlızca gözle değil yüreğimizle sevip, yaptığımız her şeyin sonuçlarını tartıp ona göre davranalım doğada ilken sağlıcakjla kalın...
Tekrar hoş geldiniz... Murat arkadaşım Fethiye caddesine selamlar....

Samimi karşılamanızdan onur duydum "ccanlioglu". Bahsettiğiniz doğa sahiplenimi çok önemli bir konu. Malesef ülkemizde hatta ve hatta bütün dünyada, bir çok konuda olduğu gibi doğa sevgisinde de sözde yada yazımda kalmış görünen bir yığın hareket var, yada izlendiğinde görüldüğü gibi kimilerinin duyarlı silüyeti aldatıcı. İnsan, varoldu beri doğayla mücadele tutkusunu kendine özgü ve yok edilemeyecek bir biçimde dürtü olarak yaşıyor, elbette yaşamaya devam da edecek, ama süreçte gösterirki yok edici bir eylem değildir bu, sadece yaşamın anlamını zenginleştiren coşkusunu arttıran yine yaşamsal bir etkidir. Ancak bu durumu insanın doğaya boyun eğdirmesi olarak algılayan gruplar, tarihte olduğu gibi bugünde varlar ve çok daha güçlüler. Artık onlar (18.yy sonrası), bütün bir insanlığın özünde ve ortak paydasında bulunması gereken "yaşamın ve yaşayanın korunması gerektiği" inancında yer almıyorlar. Varsa yoksa tüketmek ülküsü, tüketebilmek için üretmek ve nihayetinde en önemli değere dönüşen kaynak arayışını (bir yönden bakılırsa doğa katlini) olması gerekenmiş gibi göstermek uğrunda mücedele. Yani sözün özü dost, kimi zaman orman yangınları bile, kaza süsündeki yer aralama mücadeleleriyle sonuçlanıyor ülkemizde. Dikkatsizlik deniliyor, densizlik diye tekpi gösteriliyor, kınanıyor, ayıplanıyor. Bir de bakıyoruz sonrasında, sessizce yeni bir duman tüter olmuş külleri kalkmayan ormanın içinde, A yada B işletmesi kuruluvermiş baya bi güzel insanlığa hizmet için boy göstermiş alkışlanıyor bu sefer. Yada unutulmayacağı gibi orman arazileri tahsis ediliyor birilerine, bu sefer de özel üniversiteler şıp diye oturtulmuş oluyor istanbul'un hakim tepelerinden birisine (bkz. alttaki foto)... Ne acı değil mi? Nasıl derin bir hırstır ki büyüyerek çoğalan: ne yaşamı dinliyor ne yaşayacak olanı. Elbette biz öncelikle yanı başımıza bakmalı, elimizden geleni ardımıza koymayacak hareketle tepki yerine etki sahipi olmalıyız. Sizi anlıyor, duyarlılığınızla kaynaşan üzüntünüzü paylaşıyorum. "Hoşça" kalın.

üniversite.jpg

Tesadüf ama benim de adım Murat, Gezengen in gazıyla ben de foresterci oldum bu forumu da oradan öğrendim. Fotoğrafçılık ve Görüntü Yönetmenliği yapıyorum, mesleğim dolayısıyla bayağı bir geziyorum, herkese selamlar.

"çatlak yüreğimle türkülü yollara
düştüm ki o kadar olur
seke seke ben geldim
..." C Yücel

cmurat' Alıntı:
Tesadüf ama benim de adım Murat, Gezengen in gazıyla ben de foresterci oldum bu forumu da oradan öğrendim. Fotoğrafçılık ve Görüntü Yönetmenliği yapıyorum, mesleğim dolayısıyla bayağı bir geziyorum, herkese selamlar.

"çatlak yüreğimle türkülü yollara
düştüm ki o kadar olur
seke seke ben geldim
..." C Yücel

Adaşım aramıza hoş geldin, biraz da meslektaşım mı desem acep.. ;D

Kocaeli'den selamlar
Murat VURAL

Değerli Hakan Bey,Değerli Murat Bey,yeni katılan tüm Gezenbilir dostlarımız Hoşgeldiniz. Düzeyli ve dolu satırlarınızla bizleri mutlu ettiniz. :smiley:

Sevgi ve Saygılarımla,
Tayfun Sözer

Merhaba;
Ben Erdinç Ateş 40 yaşında yıllardır Subaru almak isteyen ancak bir türlü temizini bütçeme göre bulamadığımdan dolayı alamadığım, bütçeme uyanları ise posası çıkmış olması sebebi ile bir türlü sahip olamadığım bu markayı nihayet internetten bulduğum 1999 model Forester 2.0S Turbo yu alma olasılığı doğmuş, Subaru bağımlısı biriyim. Aslında bu aşk WRX ile sağ koltukta oturan misafir konumundayken doğdu. 2000 yılında bir tecrubem oldu, bu sebepten yaklaşık 10 senedir bağımlısı oldum. Profesyonel bir pilot arkadaşım sayesinde yaşadım bu deneyimi ve arabanın maksimumlarını gördükten sonra diğer araçlara karşı güven problemi yaşadım bir süre. Özellikle 4x4 ün virajlardaki performansı beni çok etkiledi. Tabi segment ve fiyat denglemi açısından söylüyorum, belkide porsche turbo daha fenadır bu konuda ama dediğim gibi segment ve fiyat denglemine bakarsanız Subaru yapmak istediğinize vermiş olduğu cevap hem çok net, hem güvenli. Neyse en sonunda bütçeye uygun bir araç buldum sanki. Fakat 1999 model Forester 2.0S Turbo mantıklı bir araçmıdır? Servis bakımından beni üzer mi? Sonuçta 11 senelik bir araba, parçası pahalı mıdır? İstanbul yollarında dökülür mü? vs .. Bu konularda kaygılarım var. Ne dersiniz? Teşekkürler...

Erdinç bey subarunuz ile hoş geldiniz.bende sizin gibi 4x4 leri takip ediyorum.Siz neticelendirmişsiniz.hayırlı olsun forester iniz.Tecrübe biloilerinizi bize aktarmanızı bekliyorum.site suzuki vitara ağırlıklı görünüyor.Subarucular da kendilerini gösresinler,faydalanalım.Aracınızı güle güle kullanın.

Erdinc Ates' Alıntı:
Merhaba;
Ben Erdinç Ateş 40 yaşında yıllardır Subaru almak isteyen ancak bir türlü temizini bütçeme göre bulamadığımdan dolayı alamadığım, bütçeme uyanları ise posası çıkmış olması sebebi ile bir türlü sahip olamadığım bu markayı nihayet internetten bulduğum 1999 model Forester 2.0S Turbo yu alma olasılığı doğmuş, Subaru bağımlısı biriyim. Aslında bu aşk WRX ile sağ koltukta oturan misafir konumundayken doğdu. 2000 yılında bir tecrubem oldu, bu sebepten yaklaşık 10 senedir bağımlısı oldum. Profesyonel bir pilot arkadaşım sayesinde yaşadım bu deneyimi ve arabanın maksimumlarını gördükten sonra diğer araçlara karşı güven problemi yaşadım bir süre. Özellikle 4x4 ün virajlardaki performansı beni çok etkiledi. Tabi segment ve fiyat denglemi açısından söylüyorum, belkide porsche turbo daha fenadır bu konuda ama dediğim gibi segment ve fiyat denglemine bakarsanız Subaru yapmak istediğinize vermiş olduğu cevap hem çok net, hem güvenli. Neyse en sonunda bütçeye uygun bir araç buldum sanki. Fakat 1999 model Forester 2.0S Turbo mantıklı bir araçmıdır? Servis bakımından beni üzer mi? Sonuçta 11 senelik bir araba, parçası pahalı mıdır? İstanbul yollarında dökülür mü? vs .. Bu konularda kaygılarım var. Ne dersiniz? Teşekkürler...

Erdinç Bey hoşgeldiniz.
Anladığım kadarı ile henüz Forester'inizi almadınız.Marka, model bir tercih ve gönül meselesi, biraz da imkan :smiley:. Konuyu Off-Road Araçlar bölümüne yazmanızı öneririm. Bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlar size, seve seve yardımcı olacaklardır.

Saygılar
Tayfun Sözer

slm arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu siteye üye olabildim :smiley: bende bundan sonra aranızda olacağım allah kısmet ederse. 1tane 100s 4x4 dodgem var ve ufaktan off road faaliyetlerine katılmaya çalışmaktayım .kendimde otomotiv sektöründe mazot pompa tamiri ile uğraşmaktayım 4x4 100S dodge resimleri bilgileri olan arkadaşlar varsa ve paylaşırlasa mutluluk duyarım

26040_1346393053912_1053857134_1032445_6288714_n.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
merceuriii

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR