Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16,137
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,231,440

Gezenbilir'den Nasıl Haberdar Oldunuz?

• Bir Web Sitesinde Yer Alan Yazıdan

Kullanılan: 1,475 18.5%
  • Üyesi Olduğum Mail Listesinden

Kullanılan: 170 2.1%
  • Arkadaş Tavsiyesiyle

Kullanılan: 1,598 20.1%
  • Arama Motorlarından

Kullanılan: 3,939 49.5%
  • Radyo - TV Programından

Kullanılan: 176 2.2%
  • Tesadüfen

Kullanılan: 1,701 21.4%
  • Banner Reklamından

Kullanılan: 61 0.8%
  • Diğer

Kullanılan: 522 6.6%

• Kullanılan toplam oy
    7,964
Ynt: Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

merhaba ben bursa dan mesut.öncelikle bu platformu hazırlayan arkadaşlara teşekkür ederim. LR defender ve jeep wilys sahibiyim.doğa aşığı biriyim birazda kendi çapımızda avcılık var. benim gibi düşünen arkadaşlarla tanışıp bilgi alışverişi yapmak isterim.ayrıca benim köyümün yaylası olan BOĞAZOVA yaylasını sizlere tanıtmak isterim

Etiketler

şimal37' Alıntı:
ertürk77 beypazarı hangi tarihte bilgi verirmisin
10-11 ocak 2009 da aşağıdaki linkten bilgileri alabilir. Gelmek istersen adını listeye ekleyebilirsin..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22366.40

selam arkadaşlar ben 8 bir çeyrek istanbulluyum hızlı offroad cuyum sıkı cj ciyim herkese selamlar gönderiyorum. :smiley:

avmcayar,
ayşenalev,
ta4co,
muracal,
ertancavuş,
mesutbayrak,
8 bir çeyrek,
gezenbilir ailasine hoşgeldiniz :smiley:

mesut arkadaşım hoş geldin gerçi geç bile kaldın buralara gelmeye ne işin vardı senin asfalt araç ları ile doğru yolu buldun ;D ;D ;D

Avcılığı bir hasat gibi görmenizi tavsiye ederim.
Aynı yeteri kadar büyümüş bir başağın kesilmesi gibi.

Hele bir de Domuz gibi Köylülerin tarlasına bir gece girip 2 dönüm tarlada hiç ekin bırakmayan...
yemeyeceği mısırları bile kökünden çıkaran - kıran.
Zararlı bir hayvan ile - doğada adil bir mücadele olarak değerlendirilmeli.
etini Pişirerek Köpeklerinize yem yaptığınızda, doğal seleksiyon ve besin zincirindeki yeride sanırım gözünüzün önünde canlanmıştır.
Üstelik o köylülerden aldığınız dua da cabası...

ben biraz duygusalım bu konuda köylünün edeceği duadan çok ben vurulan o domuzun geride kalıcak yavrularını düşünüyorum çko ağır olmasın ama dediğim gibi yiyecek ve içeceğe iğtiyacım yokken bir canlının öldürülmesi bana ağır geliyor doğal denge böyle korunuyor olamaz diye düşünüyorum bu böyle gider nejat bey neyse aramıza hoşgeldiniz sizi kırmış olmak istemem

Güyadın arkadaşlar.

Av konusu birazcık yanlış anlaşılıyor herlhalde,bu konu hakkında tartışmayacağım herkesin av dan avcı dan ne anlağına göre değişiyor ama avcı demek katil katilliamcı hayvan düşmanı demek değildir.

Hayvansever'im diyen arkadaşlar kaç tane hayvan beslemekteler acaba?Benim 5 adet köpeğim(av köpeği değiller)1 adet kedimiz,balıklar vede çatı katımı mesken tutan puhu larım var hepsi ailemin birer ferdi sayılır gözüm gibi bakarım.

Fazla megalomanlık yapmak istemiyorum yüzeysel basmakalıp sözleri söylemek güzel ama bide dönüp ne yaptığımıza bakalım av da ava kaçma fırsatı verirsin eşit şartlarda olursun eğer avcıysan tabi...ama arkadaşalar kasaptan etini satın alıp yediğiniz zavallı hayvanlara kaçma kendini kurtarma şansı tanındımı acaba?

Neyse uzatmayalım burası tartışma platformu değil sanırım tanışma platformu.

Herkese saygı ve sevgilerimle.

evet gerçekten burası tanışma platformu ama bu konulara başka yerlerde ulaşamayacaklar kısa bilgi sahibi olabilirler mesela bir sayfada dün gece araştırıken baktım oraya 1.5 yıldır kimse yanıt yazmamış o kadar okunmasına rağmen belki okuyanı fazla olmayacağı için es geçilmiş orası . şimdi sizi farklı düşünmeye sevkedecek işin ilmi kısmını dilimin döndüğü kadar cevaplıyım bu konu aslında çözülmüş ve yazılmıştır ya netten yada kitaplardan okunabilinir yani hiç bir konu bizim şahsi görüşümüze göre olmaz zaten .

PENCERE: 1- Bir kişi müsade verildiği ( caiz ) halde hiç bir canlının canına asla kıyamaz bu kişi haklıdır
PENCERE: 2- Bir kişi müsade ve izin (caiz) edilenlerinin canına kıyabilir haklıdır bunu gayet rahatlıkla yapabilir yapmalıdır

Günümüzde herşey çok daha iyi anlaşılmıştır ve tüm bilgiler elimizin altındadır . Geride ki yavruları da bize izin veren yaratıcı bizden çok daha fazla düşünendir buna kesin emin olun . Kıyamayanlar yooo asla böyle şey olamaz deme hakkına asla sahip değildirler. AMA kuralsız hesapsız herşeye yooo asla böyle şey olmaz diyebilirler mesela camii güvercinlerini bırakın vurmayı onlara yem atarak besleriz ama av kapsamına girenleri tek gözle vururuz bir karınca lavobaya düşünce onu kurtarırız amma harika meyvası olan ağaçlara dadandımı topluca ilaçlıyarak hepsini imha ederiz yani olay veya durum haşerat konumuna gelince iş değişir. Yüzlerce düşmanı öldüren çok önemli bir şahsiyet bir düşmanı yere yatırıp tam öldürecek iken düşmanın onun yüzüne tükürmesi sebebi ile serbest bırakmasına neden olmuştur konu çok geniştir ama nasılki bu konu kaynağında tarşılması gerekirken bu konuları da kaynağından öğrenirsek burayı bu şekilde işğal etmemiş olabiliriz hepinizin affına sığınarak bunları yazamadan edemedim not : Ben yılda çok az derecede zıpkın haricinde hiç bir av yapmıyorum . BÜTÜN YARATILANLARI SEVELİM YARATANDAN ÖTÜRÜ .a.e.o.

Hayvansever'im diyen arkadaşlar kaç tane hayvan beslemekteler acaba ...ÖZCAN BEY siz vurcam dedikten sonra sebeb bulursunuz kasaptan ette alıp yemiyelim derseniz hayvan sevgisi adına koruma adına olur diyeyim neyapalım kendi adımada köpeğimi hayvan barınağından aldım sevgim bir tanesine yetiyor yeterincede güvercinim var ..HAYVANA kaçma sansı derken o hayvanın bence kaçmaya ihtiyacı olmaması lazım atıfta bulundunuz diye yazdım ben hayvan koruma derneği falan deilim herkesi dünyası ve yaptıkları kendine

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR