Doğrucu Davut
Zirve
.
Laf geldi yukarıda Norveç’e takıldıydı.
Şimdi sözü alıp da Norveç üzerine ilginç birkaç şey söylemeden bırakmak olmayacak.
* Avrupa’nın en zengin ülkelerin biri olan Norveç’in altmışlı yılların sonuna doğru kuzey denizinde petrol bulunana kadar Avrupa’nın en fakir ülkelerinden biri olduğunu biliyor muydunuz ? Evet yanlış duymadınız en fakir.
Yani sıkı çalışıp da bu durumu hak etmişlikleri yok. Mevlam verince veriyor.
* Dünyanın tarım yapılabilen en kuzey konumlu arazileri yine Norveç’te.
Sanırım fiyortların donmamasını da sağlayan Golfstream’ın etkisi var.
Yahu bir ülke bu kadar kayalık olabilir mi ? Toprak olabildiğince az.
* En uzun fiyortları 200 km dem fazla ve 1300 metreden daha derin.
Yani denizden gelip gün boyu ülke içine girebiliyorsunuz. Denizden saatlerce uzak olup, yine de sahilinde yaşamak tuhaf bir şey. Burada emlakçıların, bizdeki gibi maval atmalarına gerek yok.
* Balık avlamak tatlı sularda izne bağlı olduğundan, oltayı atmadan suya parmak sokup tadına bakmak lazım.
* Tarih aramayın, hak getire. Viking’lerle idare ediyorlar.
* Çevre bilinçleri çok yüksek. Sizi hemen etkisine aldığını hissediyorsunuz. Kişisel taşıtlarının üçte biri elektrikli. Bu kadar çok Tesla’yı hiç başka bir yerde görmedim.
* Yıllık brüt gelirlerinin %1 ini başka ülkelere kalkınma ve yardım projelerine harcamaktalar.
* Birkaç sene sonra da fiyortlara giren bütün gemileri ve karşıdan karşıya çalışan feribotları elektrikli yapacaklarmış.
* Yol ücretleriniz daha sonra adresinize geliyor. İnternetten kayıt yaptırdıysanız doğru sınıflandırılma avantajınız var.
Sizler için bu son şık gereksiz oldu..
Biz Norveç dahil AB’deki trafik ihlallerimizi lamı çimi olmadan, ödemek zorundayız. Benim Fransa ve Avusturya bütçelerine hatırı sayılır yardımım dokundu..
Birkaç resim de benden olsun..
Yerim dar deyip, olduğu yerde çark ediyor.
Dedim ya, taş gibi ülke.
Bereket insan eli değmemiş..
Laf geldi yukarıda Norveç’e takıldıydı.
Şimdi sözü alıp da Norveç üzerine ilginç birkaç şey söylemeden bırakmak olmayacak.
* Avrupa’nın en zengin ülkelerin biri olan Norveç’in altmışlı yılların sonuna doğru kuzey denizinde petrol bulunana kadar Avrupa’nın en fakir ülkelerinden biri olduğunu biliyor muydunuz ? Evet yanlış duymadınız en fakir.
Yani sıkı çalışıp da bu durumu hak etmişlikleri yok. Mevlam verince veriyor.
* Dünyanın tarım yapılabilen en kuzey konumlu arazileri yine Norveç’te.
Sanırım fiyortların donmamasını da sağlayan Golfstream’ın etkisi var.
Yahu bir ülke bu kadar kayalık olabilir mi ? Toprak olabildiğince az.
* En uzun fiyortları 200 km dem fazla ve 1300 metreden daha derin.
Yani denizden gelip gün boyu ülke içine girebiliyorsunuz. Denizden saatlerce uzak olup, yine de sahilinde yaşamak tuhaf bir şey. Burada emlakçıların, bizdeki gibi maval atmalarına gerek yok.
* Balık avlamak tatlı sularda izne bağlı olduğundan, oltayı atmadan suya parmak sokup tadına bakmak lazım.
* Tarih aramayın, hak getire. Viking’lerle idare ediyorlar.
* Çevre bilinçleri çok yüksek. Sizi hemen etkisine aldığını hissediyorsunuz. Kişisel taşıtlarının üçte biri elektrikli. Bu kadar çok Tesla’yı hiç başka bir yerde görmedim.
* Yıllık brüt gelirlerinin %1 ini başka ülkelere kalkınma ve yardım projelerine harcamaktalar.
* Birkaç sene sonra da fiyortlara giren bütün gemileri ve karşıdan karşıya çalışan feribotları elektrikli yapacaklarmış.
* Yol ücretleriniz daha sonra adresinize geliyor. İnternetten kayıt yaptırdıysanız doğru sınıflandırılma avantajınız var.
Sizler için bu son şık gereksiz oldu..
Biz Norveç dahil AB’deki trafik ihlallerimizi lamı çimi olmadan, ödemek zorundayız. Benim Fransa ve Avusturya bütçelerine hatırı sayılır yardımım dokundu..
Birkaç resim de benden olsun..
Yerim dar deyip, olduğu yerde çark ediyor.
Dedim ya, taş gibi ülke.
Bereket insan eli değmemiş..
Son düzenleme: