Gezilerde Yaşanabilecek Kazaların Sorumluluğu Kime Aittir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan concrete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,386
Ynt: Gezilerde Yaşanabilecek Kazaların Sorumluluğu Kime Aittir ?

Festival sadece etkinliğin adı Güven Bey. Buna ister festival, ister şenlik, isterseniz toplantı diyebilirsiniz. 50 kişinin toplandığı etkinliklerden tek farkı daha fazla kişinin bir araya geliyor olması.

Herkes hiç bir zorlama olmaksızın kendi iradesiyle böyle bir etkinliğe katılmaktadır.

Ancak, festival, şenlik vs. düzenlemek tecrübe ve sorumluluk gerektirir. Bu amaçla öncelikle bir tertip komitesi oluşturulur. Tertip komitesi festivalin tarihini, yerini, mahiyetini, süresini, katılacak kişi sayısını vb. bilgileri o yerin mülki amirliğine bildirir. Mülki amirlik bu bildirimi polis bölgesi ise emniyete, jandarma bölgesi ise jandarmaya gönderir. Tertip komitesinin öncelikli amacı festival alanında herhangi bir olayın yaşanmasını önlemektedir. Bu amaçla, festival bölgesine gelecek kişilerin güvenliklerinin sağlanması amacıyla ambulans, kolluk ve itfaiye hizmetlerinin sağlanması yine mülki amirlikten talep edilir. Nitekim, yapılacak festival sırasında da alanda jandarma, ambulans vb. hizmetler olacak.

Bu etkinliği de tıpkı her sene Karadenizde ya da başka yerlerde düzenlenen yayla şenliklerine benzetebilirsiniz. Benim memleketimde de yapılır. Şenliğin yapılmasından önce civar köylerin muhtarları sadece mülki amirliğe durumu bildirir. Bunun dışında bir işlem yapılmaz. Ondan sonra yüzlerce insan bir hafta boyunca çadırlarını kurup yaylada eğlenirler. Güvenliği sağlamak amacıyla jandarma ve orman yangınına karşı itfaiye arasıra devriye gezer.

Etiketler

Ben şimdi kendimden mi sorumluyum? :smiley:

Eyvah :smiley:

Gelmiyorum gezilere :smiley:

Şaka bi yana....
Çok doğru bi konu......
Jeep toplanımı konusu içine de yazmıştım bununla ilgili sorumu. Cevap burda....

Ben aylar önce manifesto konusunun içinde yorum yapmıştım....
Her geziye katılana şart konsun....
Katılan her kişi manifesto çıktısını alıp, okudum diye imzalasın, araç camına içeriden yapıştırsın... Yapmayan geziye katılamasın....
Biliyorum çocukça, komik gelecek bu size ama,
Hem eğlenceli, hem otokontrole sevk eden, hemde emek harcadığı için kişi, uygulatmaya yönelik olacaktır, naçizane bi tavsiye benimkisi...
(Sadece yapıcı eleştriye açıktır fikrim, bilginize!)
Sağlıcakla.....

MK51' Alıntı:
Bilgilendirme: Düzce Topuk Yaylasında yapılacak festivalimiz için Düzce Valiliği, Turizm Müdürlüğü, Kaynaşlı Belediyesi ile yazışma ve görüşmelerimiz devam ediyor. Çevre köy muhtarlıkları bilgilendiriliyor. Yönetim olarak bu amaçla iki kere Düzce'ye gidildi. Salı günü detayları konuşmak ve finalize etmek için tekrar gidiyoruz. Festivalin detayları ve kesin duyurusu yapılmadan önce, yerel yönetimle gerekli olan protokoller imzalanacak. Valiliğin desteği ve teşvikleri doğrultusunda; tam donanımlı ve doktorlu ambulanslar, itfaiye, jandarma, belediyeye ait iş makinaları ve orman müdürlüğü araç/çalışanları bize yardımcı olacak, bir bölümü de festival süresince bizimle kalacak.

Gezenbilirin cok konuda oldugu gibi bu konuda da cok temkinli ve basarili adimlar atacagindan ben dahil kimsenin suphesi yoktur eminim. Bilgilendirmeniz icin ayrica tesekkur ederim. Ben de bir aksilik olmazsa bu guzel etkinlikte olacagim zaten. Hatta bir ihtimal 2.5 yasindaki kizimla beraber...

Ancak bu baslikta cokca, bu tur organizasyonlarin katilimcilarina hem kurallari hem de sorumluluklari anlatan bir dokumanin imzalatilmasi yonunde gorusler ortaya kondu. Hic olacagini dusunmek bile istemem ama eger bazi gezenbilir kurallarini ve toplu yasam kurallarini zorlayanlar olursa, cevredekilerin ve yoneticilerin referans gosterip boyle kisileri uyarabilecegi imzali bir dokuman etkili olabilir gibi geliyor. Boyle imzali belgeler yeri geldiginde uzun islemleri kisaltip yoneticileri daha koay rahatlatirlar eminim. Su anda boyle bir ihtiyac kendini cok acik ornekleriyle ortaya konmamisken bunu baslatmak ne kadar uygun ya da ne kadar kolay, hatta ne kadar gerekli bilemiyorum. Bu noktada yoneticilere, herhangi bir zaman boyle bir uygulamaya gerek gorduklerinde islerine yarayabilecek bir cesaret ve irade ortaya konmus oldu.

Bu konuda aklina farkli fikirler gelen, ya da yeni bazi bilgiler ve ornekler edinen arkadaslar bunlari bu baslikta paylasmaya devam ederlerse faydali olacaktir.

Kendi soru isaretlerimin giderilmesi adina, degerli gorus ve bilgilerini paylasan tum dostlara da tesekkur ediyorum.

Selamlar.

eftaLYa' Alıntı:
İmzalanacak belge fikri bana da çokmantıklı geliyor.
Hani kimse üstüne alınmıyor yazılırken ama Çiğdem'in yazdığı gibi malesef gezilerde özellikle silah atılması çok rahatsızlık verici.
Bunların tümünü içeren bir belgenin altına imza atarsak belki o zaman kendimizi kendimize ve çevremize karşı daha da sorumlu hissederiz. :smiley:
(umarım! )
Nasıl yani, silah atmayacağım diye yazacak belgede, adam imzalayacak ve sıkmayacak :smiley:
Oraya buraya tetik çeken adam imza atsa da sıkar, atmasa da......
Aksine, böyle bi madde konursa adamın işine gelir... "Ben silah atmadım, bakın, imzamda var" der....
Belge doğrudur, mantıklıdır...
Silahla ilgili madde de dikkatli hazırlanmalı, madde manipülasyona açık olmamalıdır!....

Geziye ruhsatlı, ruhsatsız, çakma, gerçek, yivli, yivsiz v.s. herneyse hiç bir ateşli silah getirilmemelidir....
Şeytan doldurur!
Gizli getiren de elbet biyerde gösterir kendini...
Burada ağır toplar başı çekmeli ve arkadaş, eş, dost dememeli, kişi anında dışlanmalı....
Full Basiretli, Full Kararlı Olunmalı, Asla Kayırmacılık Yapılmamalı!...
Bence başka yolu yok bu silah işinin....

Bende getirmeyi düşünüyordum gezenbilir buluşmasına...
Çıkarım dağa tepeye, sıkarım bir iki tane bilinçle demiştim...

Vazgeçtim.....

Av ruhsatlı kişiler dahi, ruhsatlı tüfeklerini bile getirmemeliler, bide yarli halkı, bizi v.s. jandarma daha çok denetlemeli...
Daha çok aramızda olmalılar...

Belki aramızda askerlerin dolaşması bi cunta :smiley: havası verebilir ama, canımız daha kıymetli, değil mi?

Gezenbilirin dernek olması bu gibi muallaktaki konuların zaman içinde netleşmesine vesile olacaktır diye düşünüyorum. Daha profosyonel bir yaklaşım için kurulmadımı zaten dernek. Hukuk danışmanı olacaktır örneğin.

Ayrıca kafam kamu personellerinin dernek üyeliğine takıldı. Yanlış biliyorsam düzeltiniz, ancak o kanun revize edildi ve siyasi içeriği olmayan derneklere üye olmak sakınca arzetmiyor artık. Hatta şirket ortaklığıda yapamazlardı önceden bildiğiniz gibi. Şimdi bir memur resmi olarak şirket ortaklığı yapabiliyor. Aynı kapsam içinde yenilenen memurluk kanunu dereneklerle ilgilide böyle bir madde koymuştu yanılmıyorsam..

Diyelim ki yanılıyorum. O zaman dernek yöneticilerinin bunu araştırması gerekir. Zira ciddi bir sorun var ortada demektir. Sayısız memur üyemiz var. Dernek bu gezilerde üyelik şartı koyarsa ilerleyen zamanlarda ..ki gidişat öyle. Kamu personeli üyeler ne olacak?

alpaslanepli' Alıntı:
Gezenbilirin dernek olması bu gibi muallaktaki konuların zaman içinde netleşmesine vesile olacaktır diye düşünüyorum. Daha profosyonel bir yaklaşım için kurulmadımı zaten dernek. Hukuk danışmanı olacaktır örneğin.

Ayrıca kafam kamu personellerinin dernek üyeliğine takıldı. Yanlış biliyorsam düzeltiniz, ancak o kanun revize edildi ve siyasi içeriği olmayan derneklere üye olmak sakınca arzetmiyor artık. Hatta şirket ortaklığıda yapamazlardı önceden bildiğiniz gibi. Şimdi bir memur resmi olarak şirket ortaklığı yapabiliyor. Aynı kapsam içinde yenilenen memurluk kanunu dereneklerle ilgilide böyle bir madde koymuştu yanılmıyorsam..

Diyelim ki yanılıyorum. O zaman dernek yöneticilerinin bunu araştırması gerekir. Zira ciddi bir sorun var ortada demektir. Sayısız memur üyemiz var. Dernek bu gezilerde üyelik şartı koyarsa ilerleyen zamanlarda ..ki gidişat öyle. Kamu personeli üyeler ne olacak?

Söylediğiniz 657 sayılı kanuna tabii olanlar ile ilgili olabilir ancak 657 haricinde özel kanun ve yönetmeliklere tabii olanlar var aslında mesela 3201 Emniyet Teşkilatı Kanunu ilgili kanun maddesi kabaca; "sadece spor derneklerine üye olabilirler yönetici konumunda yine olamazlar" diyor ama neredeyse imkansız üye olmak spor derneği bile olsa, çok uğraştırıcı ve bunaltıcı bir süreç...

şirket ortaklığı ile ligili olarak Danıştayın 2003 yılında vermiş olduğu 2 adet içtihat var doğrudur, ancak benim bildiğim kadarıyla 657 sayılı kanun 28 maddeye aykırı olmayacak Anonim ve Limited şirket ortaklığı ancak yönetimde görev almamak kaydıyla ortak olabileceğini söyler...

Silahlı Kuvvetler, emniyet ve yargı mensupları ile kanunlarında kısıtlama olan memurlar derneklere üye olamıyor, ya da üye olsa da yönetim kurulunda görev alamıyor. Her memur üye olmadan önce kendi mevzuatına bir göz atmalı. Ben de 657'ye tabiyim, dört dernek üyesiyim, hatta kendi iş arkadaşlarımızla kurduğumuz bir dernek bile var, bu akşam genel kurulumuzu yapacağız. :smiley:

Ek olarak fahri üyelik mekanizması ile üye olmadan kuralları kabul ettiğinizi bildirirseniz sorun hallolur.Demokrasilerde çare tükenmez :smiley:

Merhaba

Konu ile hukuki görüşüm yukarıda bildirilenlerden farklı.

Organizasyon düzenleyen, hayatın akışında değişiklikler yaratır, bu değişiklikler hukuki olayların doğmasına, zarara sebep olursa sorumluluk da pek tabi olarak mümkündür. Böyle bir durumda organizatör için doğacak sorumluluk kusurlu sorumluluktur, yani zarara sebep olan olayın gerçekleşmesinde bir kusuru varsa sorumlu olacaktır organizatör.

Organizasyon düzenleyenin ( dernek olsun olmasın ) sorumluluğu genel hukuk kurallarına göre tespit edilir. Bu sorumluluk tazminat gibi hukuki bir sorumluluk olabileceği gibi cezai bir sorumluluk da olabilir.

Faaliyet öncesinde imzalatılan kağıt yalnızca katılımcının gerçeğe uygun olmayan bilgiler vererek, ehil durumda olmamasına rağmen bir faaliyete katılıp, bu yüzden zarar görmesi halinde organizatörü sorumluluktan kurtarır. Bunun dışında bu tür bir yazının imzalatılmasının da hiçbir yararı yoktur, yani organizatörü kusurundan kaynaklanan sorumluluktan kurtarmaz. Aksi durum genel hukuk ilkelerine de aykırıdır. Ayrıca organizatörün sorumluluğu pek çok durumda Kamu Hukukuna ilişkin olacaktır ve bundan tarafların anlaşmasıyla kurtuluş yoktur.

Abartılı bir örnek vermek istiyorum; yarış parkuru yarışçıları uçuruma doğru götürürse bu organizatör kusurudur ve organizatörün sorumluluğu vardır, katılımcıya ne tür bir yazı imzalatılırsa imzalatılsın, sorumluluktan kurtulamaz. Dernekler tüzel kişiliğe, hak ve fiil ehliyetine sahiptir, gerçek şahıslar gibi eylemlerinden sorumludurlar.

Ancak zararın gerçekleşmesinde bir organizasyon kusuru etkili değilse bir sorumluluk da yoktur.

Gezenbilir, açık bir kusur ile bir zarara sebep olmadıkça kaygılanacak bir şey yoktur, gerçekleştirilen sportif faaliyetin tabiatından kaynaklanan ( o faaliyetin taşıdığı ve herkesçe bilinen risklerin yarattığı ) kazalar da organizatör sorumluluğunda değildir, çünkü bu riskler sportif faaliyetin taşıdığı doğal risklerdir.

Umarım görüşlerim yararlı olur.

Arif Dönmez' Alıntı:
Merhaba

Konu ile hukuki görüşüm yukarıda bildirilenlerden farklı.

Organizasyon düzenleyen, hayatın akışında değişiklikler yaratır, bu değişiklikler hukuki olayların doğmasına, zarara sebep olursa sorumluluk da pek tabi olarak mümkündür. Böyle bir durumda organizatör için doğacak sorumluluk kusurlu sorumluluktur, yani zarara sebep olan olayın gerçekleşmesinde bir kusuru varsa sorumlu olacaktır organizatör.

Organizasyon düzenleyenin ( dernek olsun olmasın ) sorumluluğu genel hukuk kurallarına göre tespit edilir. Bu sorumluluk tazminat gibi hukuki bir sorumluluk olabileceği gibi cezai bir sorumluluk da olabilir.

Faaliyet öncesinde imzalatılan kağıt yalnızca katılımcının gerçeğe uygun olmayan bilgiler vererek, ehil durumda olmamasına rağmen bir faaliyete katılıp, bu yüzden zarar görmesi halinde organizatörü sorumluluktan kurtarır. Bunun dışında bu tür bir yazının imzalatılmasının da hiçbir yararı yoktur, yani organizatörü kusurundan kaynaklanan sorumluluktan kurtarmaz. Aksi durum genel hukuk ilkelerine de aykırıdır. Ayrıca organizatörün sorumluluğu pek çok durumda Kamu Hukukuna ilişkin olacaktır ve bundan tarafların anlaşmasıyla kurtuluş yoktur.

Abartılı bir örnek vermek istiyorum; yarış parkuru yarışçıları uçuruma doğru götürürse bu organizatör kusurudur ve organizatörün sorumluluğu vardır, katılımcıya ne tür bir yazı imzalatılırsa imzalatılsın, sorumluluktan kurtulamaz. Dernekler tüzel kişiliğe, hak ve fiil ehliyetine sahiptir, gerçek şahıslar gibi eylemlerinden sorumludurlar.

Ancak zararın gerçekleşmesinde bir organizasyon kusuru etkili değilse bir sorumluluk da yoktur.

Gezenbilir, açık bir kusur ile bir zarara sebep olmadıkça kaygılanacak bir şey yoktur, gerçekleştirilen sportif faaliyetin tabiatından kaynaklanan ( o faaliyetin taşıdığı ve herkesçe bilinen risklerin yarattığı ) kazalar da organizatör sorumluluğunda değildir, çünkü bu riskler sportif faaliyetin taşıdığı doğal risklerdir.

Umarım görüşlerim yararlı olur.

Tekrar tekrar okunup üzerinde düşünülmesi gereken bir hukukçu yorumu bence.

Kısaca herkes, ister organizatör ister katılımcı olsun, yaptığı aktiviteden sorumludur şeklinde alıyorum. Yani ben bir katılımcı olarak aracın gaz pedalına nerede ne kadar basacağıma karar veriyorum ve bunun sorumluluğu tamamen bana ait. Diğer taraftan organizasyonu yapan dostlar bu organizasyonda nerede ortak kamp ateşinin yakılacağına karar veriyorlar, Dolayısıyla ateşin bu noktada yakjılmasından kaynaklanan bir orman yangınından bu dostlarımızın da bir sorumluluğu olacak, fiili olarak bu ateşi yakmamış olsalar bile.

Her durumda bu yorumlar, organizasyonu yapan dostların birikimlerine sonsuz güvenip saygı gösterme ve belirtilen genel ve özel kurallara harfiyen uyma gerekliliğini eksiltmiyor, aksine arttırıyor.

Eğer anladığım şekil doğruysa, ilk söylediğim gibi, tekrar tekrar düşünmek lazım.

Arif bey açıklamalarınız için teşekkür ediyorum. Kimse tabiiki kaza olsun istemez. Bunun için mücadale ediyoruz. Ama bu mücadeleyi yaparken ''Kanunen Sorumluluk ''adına değil, vicdani ve arkadaşlarımıza olan sorumluluğumuz adına yapıyoruz.

Son paragrafınıza katılmakla beraber, girişte yazmış olduğunuz yazılara katılamıyorum ve :
Yasal dayanağı var mı ?
Kanun maddesi mi ?
Yoksa genel kültüre dayalı düşünceleriniz mi ? Bilmediğimiz bir kanun maddesi mi var ? Bunu öğrenmek isteriz.

Selamlar..

Arif Dönmez' Alıntı:
gerçekleştirilen sportif faaliyetin tabiatından kaynaklanan ( o faaliyetin taşıdığı ve herkesçe bilinen risklerin yarattığı ) kazalar da organizatör sorumluluğunda değildir, çünkü bu riskler sportif faaliyetin taşıdığı doğal risklerdir.

Benim ilk baştan söylediğimde buydu. Kimse tabiiki bir kaza olsun istemez. Ama olduğu zamanda, kazayı yapana karşı sorumluluğumuz nedir dendiği zaman, hiç bir sorumluluğumuz olmadığı açıkça ortada.

Bizim güncel gezilerimiz ve festivaldeki off-road oyunları ile Profosyonel organizatör lisanslı ve Türkiye şampiyonasına puan veren YARIŞLAR karıştırılmamalıdır. Ki zaten profosyonel yarışlarda olan kazalarada açıklık getirilmiştir.

Çok kaba olacak ama bizim gezilerden örnekle verecek olursam :

''Benimle off-road yapmaya gelen varmı ? ''dedim ve 50 araç yola çıktık. Çok tehlikeli bir yere götürdüm ve ben orayı geçtim. Arkadaşlarım ise geçip geçmemekte serbesttirler. Kimse onları zorlamıyor. Kendi iradesi ile geçmeye karar verir ve kaza yaparsa ''vicdani'' sorumluluğun dışında sorumluluk olmadığı açıkça ortada.
Çünkü herkes KENDİ ARACI İLE gelmiştir. Kendilerine tahsis edilen bir araçla geziye gelmemişlerdir.

Diğer bir deyişle;

Toplu halde bir organizasyon için tekne kiraladık ve hep beraber kendi isteğimizle teknede seyahat ediyoruz. Siz, bizim seçtiğimiz bir teknede seyahat ettiğiniz için, bu teknenin yapısını bilmeden bizim önerimizle bu teknede bulunduğunuz için burada kabahat veya suç aranabilir. Lunaparkta gondolun da devrilmesi, bir sorumluluk gerektirir. Çünkü siz, size sunulan bir araca veya nesneye biniyorsunuz.

Kendi aracı ve kendi iradesi ile gezilerimize katılanlar, olası kazalardan kendileri sorumludurlar.

Düğünde bir organizasyondur.Düğünde kaza kurşunu ile kişi öldüğü zaman cezasını ev sahibi çekmiyor.

Selamlar..

Dugun denince, su acidan da bakilabilir. Dugun yapilan yerin bazi standartlari vardir. Burasi bir isletmedir ve isletme ve calisma ruhsati almak zorundadir. Dugunu evinizde yapiyorsaniz durum daha farkli tabii. Benim arayisimda bu naktada basliyor. Bu tur cok yuksek katilimli ve programi onceden belirli aktivite senliklerini herkese ait bir alanda yapiyoruz. Burasi bir isletme degil ama kendi evimiz de degil. Burada iki aracin birbirine carpmasini tartismanin pek anlami kalmadi. Analsildi ki bu durumda herkes bireysel olarak sorumlu. Fakat hic kimsenin deginmedigi benim israrla tekrarladigim ornekleri yine tekrarlayacagim;
Bu organizasyonda bir eksiklik olacagini sanmiyorum. Ancak bu son organizasyon olmayacak, bu ortamda ya da baska ortamlarda insanlar bu tip organizasyonlara soyunacaklar. Bu nedenle organizasyon yapilirken atlanmmamasi gereken kirmizi cizgileri iyi anlamak hepimiz icin faydali olur. Baska benzer organizasyonda 1000 kisi icin yakilan kamp atesi nedeniyle bir orman yangini ciktigini farzedelim bir an. Bu yanginda sorumlu kimdir,m ya da kimler ne kadar sorumludur? Guvenlik gucleri kimi tutup goturur? Kimler mahkemede suclanir? kimler suclu bulunur?

Arap ulkelerinde bir yabanci olarak trafik kazasi yaptiginizda genel yaklasim soyledir "sen bu ulkeye gelmeseydin, bu kaza olmazdi" Yukaridaki ornekte de "siz bu organizasyonu yapmasaydiniz bu yangin olmazdi" demek demokratik hukuka uygun olmaz belki ama "siz eksik onlemleri eksik almasaydiniz, yangin olmazdi"denir mi. Diyelim ki alinan onlemler de gercekten yetersiz.

Tekrar soyluyorum, Gezenbilir organizasyonu bu konuyu hatirlamama vesile oldu. Bu ya da bunun disindaki gezenbilir organizasyonlarina benim de guvenim sonsuz. Yonetici arkadaslarin hic bir sekilde bir savunma yapmalarina gerek yok.

Tesekkurler

Ateş konusuna değindiğiniz iyi oldu. Kamp ateşinden, büyüklüğünden, ağaçlara uzak veya yakın oluşundan bizler sorumluyuz. Onun için Mangal ateşi dışında BİREYSEL AÇIK ATEŞ YAKILMASINA İZİN VERİLMEYECEKTİR. Görevlilerin gösterdiği yerde ve sayıda AÇIK ATEŞE İZİN VERİLECEKTİR.
Bunun 1. nedeni dağınık olarak bireysel ateş kontrol altına alınamayacağındandır.

Tüm bu kurallar veya tedbirler hepimizin huzuru içindir.

Yazım başından sonuna kadar aynı görüşü savunuyor. Yazının son kısmı doğru anlaşılmış fakat baş kısım iyi anlaşılamamış.

Organizatörün sorumluluğu katılanlara kıyasla dar bir alanla sınırlı, katılımcıları açıkça suç olan veya zarara sbep olacak bir eyleme yöneltmiş olmalı, güvenlik önlemlerini almamış olmalı sorumluluğunun doğabilmesi için, yani herhalükarda kusur sorumluluğu.

Araçların yapabileceği bir kazada esas olarak aracı kullanan sorumludur, organizatörün sorumlu olabilmesi ancak istisnai bir durumda; kazanın gerçekleşmesinde organizatörün bir kusurlu hareketi varsa mümkün olur. Bunun da örneği önceki yazımda verdiğim abartılı ornek olabilir ki gerçekleşmesi zayıf bir ihtimaldir. Diğer bir örnek olarak katılımcıların ekili araziye yönlendirilerek ahalinin malının zarara uğratılması olabilir.

Buraya kadar yazdıklarımın tümü hem katılımcıların başına gelebilecek kaza ve zararlar, hem de organizasyon dışındaki ( çevrede tesadüfen bulunanlar, yöre insanları ) nın uğrayabileceği zararlar karşısında organizasyonun sorumluluğuna ilişkindir.

" Özel hukuk kuralları ile düzenlenmemiş alanlarda genel hukuk kuralları ile çozüm aranır. Yazdıklarımın dışında bir görüş ileri sürebilmemiz için, bu konuya ilişkin özel hukuk kuralları ( yani bu konuyu düzenleyen bir kanun ) bulunmalı. "

Tartışılan olayda organizasyonun sorumluluğu çok dar kapsamlı bir sorumluluk, asla heves kıracak türden değil. Her birimiz sokaklarda araba kullanırken bununla kıyas kabul etmeyecek büyüklükte riskler alıyoruz.

Kolaylıklar diliyorum.

Arif Bey,

Kismen acikta kalmis noktalari da bir hayli aydinlatmis oldunuz. Tesekkurler,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR