Konuya yanıt verilmemesi veya müdahale edilmemesi bence konunun veya yazının beğenilmediği anlamına da gelmiyor. Konumuzda birtakım sorular olduğunda, teşekkür mesajları gördüğümüzde elbette ilgi uyandırdığını beğenildiğini daha iyi algılıyoruz ama konunun okunma sayısının yükselmesi de konunun beğenilmekte olduğunu gösteriyor. Neden konuyu izleyenlerin müdahale etmediği sorusuna birçok yanıt vermek mümkün. Genellikle, o an diyecek bir şey olmaması ve konuda gereksiz mesaj trafiğine neden olmamak için teşekkür mesajı yazılmadığını düşünüyorum. Zaten her konuya bakan bir mesaj yazsa binlerce mesaj içinde yararlı bilgiyi bulmak da mümkün olamazdı.
Bir süredir "Teşekkür Butonu" uygulamasıyla forumda biraz olsun düzelme sağlanması yapıldı. Konuyu beğenen arkadaşlar en azından teşekkür butonuna basabilirler. Ama yine de eksiklerimiz var. Bilemiyorum uygulanabilirmi, bence teşekkür butonuna basıldığı konunun hemen altında o konuya kimlerin teşekkür ettiğinin kişi bazında yer alması daha etkin olacaktır. Yönetim bölümünde öneri olarak da koydum. :
Haşmet Bey, size ve paylaşımda bulunan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz.
Konuyla ilgili bir fotoğraf da benden olsun.