Sinemalar Puanı | 9.1/10 |
IMDB Puanı | 7.5/10 |
oth' Alıntı:Motosiklet filmlerinden bahsedilmişken şu filmi tavsiye ederim
Efsane Adam The World’s Fastest Indian IMDB Puanı:7.8
sinemalar.com Puanı 8.9/10 Benim puanım: 8.7
Film gerçek bir hikayeyi anlatıyor eski motosikletiyle dünya rekorunu halen elinde bulunduran ihtiyar delikanlı Burt Munro (Anthony Hopkins)nun başarı öyküsünden bir kesiti eğlenceli ve sürükleyici bir şekilde anlatıyor
Tam bir motorsiklet aşığı olan ihtiyar delikanlı dünya hız rekorunu kırmak için dünyanın bi ucu Utah doğru yola koyulur.
Yazınızı okudum çok güzel anlatmışsınız puan olayı biraz eğlence her zaman bekleneni vermeyebilir elbette hepimizin birbirinden farklı ölçü birimleri var belkide paylaştığınız filmler oldukça güzel one week'i bu kadar güzel olacağını beklemiyordumKarakarga' Alıntı:Bu filme konu olan Burt Munro hakkında "Dünyanın en hızlı kızılderilisi" başlığıyla detaylı bir yazı yamıştım bloğumda meraklısı şuradan okuyabilir:
http://mymotorcycleexperience.blogspot.com/2011/11/dunyann-en-hzl-kzlderilisi.html
Bu da fragmanı http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3bu9dGRQvJY, gerçekten hem motosiklet hem de gezi filmi sınıfına sokulabilir hatta bana göre tıpkı Easy Rider gibi hayat felsefesi de olan bir film.
Bu arada ben filmlere puan vermeyi sevmiyorum, zira öyle filmler var ki, özellikle entellektüel altyapısı ve alt metni muhteşem ama IMDB ya da başka yerlerde az puan almış olabiliyor.
Mesela burada tavsiye edilen Sanctum'u izledim dün ve açıkçası izlemesem de pek bir şey kaybetmeyeceğimi anladım. Zira benzeri çok film var ve James Cameron'a rağmen beni çok tatmin etmedi açıkçası, çok klişe geldi. Biraz da zevkler ve renkler meselesi bu. Tabii zamanında çok hızlı bir sinefil olmanın da etkisi vardır mutlaka, konu ya da işleniş tarzı klişe ise allemi cihan olsa sıkmaya başlıyor beni.
oth' Alıntı:Yazınızı okudum çok güzel anlatmışsınız puan olayı biraz eğlence her zaman bekleneni vermeyebilir elbette hepimizin birbirinden farklı ölçü birimleri var belkide paylaştığınız filmler oldukça güzel one week'i bu kadar güzel olacağını beklemiyordum