Gezenbilir'in CJ' leri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,110
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 202,398

Etiketler
Ynt: Gezenbilir'in CJ' leri

tam3r' Alıntı:
aracın son durumu ile fiyat konusunda bir bilgi alabilir miyim?
ben sattıktan sonra komple mekanik ve karbıratör radyötör ves degişmiş şanzuman dif bakımları yapılmış sıfır lastik atılmış
12 13 gibi bir rakam diyodu ama isterseniz tekrar görüşürüm sizin için

evedilaz' Alıntı:
ben sattıktan sonra komple mekanik ve karbıratör radyötör ves degişmiş şanzuman dif bakımları yapılmış sıfır lastik atılmış
12 13 gibi bir rakam diyodu ama isterseniz tekrar görüşürüm sizin için

evet aslında güzel bir fiyat alabilirsek iyi olur. bi sorarsanız sevinirim.

selam buda bizim cj

cj5 1977.jpg

Merhaba;
arkadaşlar 2 sorunum var AKIL DANIŞMAK istiyorum yönlendirebilirseniz sevinirim

79 CJ5 kullanıyorum, aracı 2003 yılında orijinaline sadık kalarak Ankara da yeniledik
hidrolik direksiyon yok, lpg yok, motor yeni, mekanik ve kaporta kısmında hiç bir değişiklik yok, sadece lastikler farklı. Araçtan gelen iki sesi bir türlü kesemedim, daha doğrusu yerini bulamadık. Genel kullanımda herhangi bir sorunum yok, sonucunda 20 küsür yaşında bir araç ama bu seslerin olmadığı bir çok yaşıt araç var.

1.nci Ses –
motordan sibop sesine benzer bir ses geliyor, bu ses rolantide yok ya da çok az geliyor, seyir halinde ya da devir yükselince tıpkı sibob vurma sesine benzer bir ses gelmeye başlıyor. tabiri caizse “çıkı çıkı çıkı” deyip duruyor. Seyir halinde deli ediyor.
Hararet sorunu yaşamadık
Egsoz dediler değiştirdik
Manifolt dediler değiştirdik

2.nci ses –
araç ortalama 60-70km hıza ulaştığında, vites boşta ya da komprasöre binmediği anlarda şu anda burada tarif edemeyeceğim vınlama (lastik sesi değil) benzeri bir ses geliyor, bu ses için hiçbir işlem yapılmadı, daha doğrusu kaynağı bulunamadı.

Bu bilgiler çok yetersiz biliyorum ama belki benzer sorun yaşayan arkadaşlar vardır.
Ne yapmalıyım

018.jpg

ict3055' Alıntı:
Eeee Ankara'daysanız Rauf Usta'ya göstersenize...
O çözer hemen :smiley:

Çağrı Bey merhaba;
aracı zaten Ahir Oto da Rauf Usta yaptı :smiley:
günün hangi saati gitseniz başı inanılmaz kalabalık, bir de benim gibi acemi off-road cular olunca bize vakit kalmıyor Kemal Abi sağolsun özellikle ikinci ses için biraz kafa patlattı ama gene vakitsizlikten çözüm üretemedik.
buraya yazma sebebim aynı dertleri yaşayan birileri var ise onlardan alacağım bilgi ile Rauf Usta ya gidip şunları şunları yapalım diyebilmek
Ankara da Rauf Ustayı ve yerini bilenler beni anlayacaktır.
Türkiyenni her yerinden araç geliyor bize vakit kalmıyor bu iki ses için bir test sürüşü yaptıramadım Rauf Abi ye ...
velhasılı Usta belli ama teşhisi koyup gitmem lazım.
selamlar

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Çağrı Bey merhaba;
aracı zaten Ahir Oto da Rauf Usta yaptı :smiley:
günün hangi saati gitseniz başı inanılmaz kalabalık, bir de benim gibi acemi off-road cular olunca bize vakit kalmıyor Kemal Abi sağolsun özellikle ikinci ses için biraz kafa patlattı ama gene vakitsizlikten çözüm üretemedik.
buraya yazma sebebim aynı dertleri yaşayan birileri var ise onlardan alacağım bilgi ile Rauf Usta ya gidip şunları şunları yapalım diyebilmek
Ankara da Rauf Ustayı ve yerini bilenler beni anlayacaktır.
Türkiyenni her yerinden araç geliyor bize vakit kalmıyor bu iki ses için bir test sürüşü yaptıramadım Rauf Abi ye ...
velhasılı Usta belli ama teşhisi koyup gitmem lazım.
selamlar

2.nci ses –
araç ortalama 60-70km hıza ulaştığında, vites boşta ya da komprasöre binmediği anlarda şu anda burada tarif edemeyeceğim vınlama (lastik sesi değil) benzeri bir ses geliyor, bu ses için hiçbir işlem yapılmadı, daha doğrusu kaynağı bulunamadı.
bunu benim eski CJ'im de yapıyordu.
Büyük ihtimalle T150 şanzıman var sizde de. Keçelerden yağ kaçırıyor mu? Birde araç ağır kompresörde vitesten atma yapıyor mu?
Ben indirttim şanzımanı, komple bakım ve keçeler değişti geçti problem...

Merhaba ; 1. ses kanımca tapet veya subap sesidir

2. ses arka diferansiyelden gelen ayarsızlık veya aşınmadan dolayı oluşan ( ayna -mahruti ) ses olabilir...

Sizden önceki kullanıcıların arazi sürüşlerinden sonra gerekli bakımları yaptırmadıklarından dolayıdır....ANDOFF tanda yardım alabilirsiniz rauf usta doluysa....

ict3055' Alıntı:
2.nci ses –
bunu benim eski CJ'im de yapıyordu.
Büyük ihtimalle T150 şanzıman var sizde de. Keçelerden yağ kaçırıyor mu? Birde araç ağır kompresörde vitesten atma yapıyor mu?
Ben indirttim şanzımanı, komple bakım ve keçeler değişti geçti problem...

Çağrı bey ilginiz için teşekkürler
evet t150 var, ama ne keçelerden yağ kaçırma ne de vitesten atma var bu durumda da şanzıman indirmek gerekirmi

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Çağrı bey ilginiz için teşekkürler
evet t150 var, ama ne keçelerden yağ kaçırma ne de vitesten atma var bu durumda da şanzıman indirmek gerekirmi

Vallah görmeden binmeden nasıl birşey diyecem bilmiyorum. Benim şanzımanda yaşadığım sorun buydu ve çözümü bu oldu, belki difransiyellinde kasıntı vardır bilemiyorum.
Ama bu bölümdeki herkes en az benim kadar CJ konusunda uzman...

Doğru yerdesiniz. Yardım edecek arkadaşlar olacaktır...

TARB' Alıntı:
Merhaba ; 1. ses kanımca tapet veya subap sesidir

2. ses arka diferansiyelden gelen ayarsızlık veya aşınmadan dolayı oluşan ( ayna -mahruti ) ses olabilir...

Sizden önceki kullanıcıların arazi sürüşlerinden sonra gerekli bakımları yaptırmadıklarından dolayıdır....ANDOFF tanda yardım alabilirsiniz rauf usta doluysa....

İlginiz için teşekkürler
1- anladığım kadarı ile üst kapak sökülecek, bana da subap gibi geliyor
2- aslında aracın ilk sahibiyim denilebilir, aracı toplarken çıkma parçalar kullanıldı ama sağolsun hepsi tek tek Rauf Ustanın elinden geçti
iyi bir test sürüşü ile tam teşhis koyulması gerekiyor galiba

TEKNIKISLEM' Alıntı:
1.nci Ses –
motordan sibop sesine benzer bir ses geliyor, bu ses rolantide yok ya da çok az geliyor, seyir halinde ya da devir yükselince tıpkı sibob vurma sesine benzer bir ses gelmeye başlıyor. tabiri caizse “çıkı çıkı çıkı” deyip duruyor. Seyir halinde deli ediyor.
Hararet sorunu yaşamadık
Egsoz dediler değiştirdik
Manifolt dediler değiştirdik

Araç toplanırken kapak değişimi yapıldıysa süpablar kapağa vuruyordur. Benim başıma gelmişti. Aracımı aldığımda bakımlarını yaptırırken süpab kapağını yeniledim. O zaman 79 modeller için kapağın özel olduğunu bilmiyordum. Sesten sonra kapağı söktüğümüzde birinci silindirin süpablarının kapağa vurarak iz yaptığını gördük ve eski kapağı yerine taktık.

Nedenini bilmiyorum ama 4.2 L tüm motorlara uygun olması gereken kapaklar 79 modelde sorun yaratıyor. Yurtiçinde bulamadığım gibi yurtdışı katalogların da kapak listelerinde 79 modele uygun kapak yok.

Kapağı söktüğünde bahsettiğim yerde aşınma görürsen o bölgeyi ısıtıp şişirtirsen sesi kesebilirsin. Soğuk çekiçlersen çatlama yapabilir.

Buggy' Alıntı:
Araç toplanırken kapak değişimi yapıldıysa süpablar kapağa vuruyordur. Benim başıma gelmişti. Aracımı aldığımda bakımlarını yaptırırken süpab kapağını yeniledim. O zaman 79 modeller için kapağın özel olduğunu bilmiyordum. Sesten sonra kapağı söktüğümüzde birinci silindirin süpablarının kapağa vurarak iz yaptığını gördük ve eski kapağı yerine taktık.

Nedenini bilmiyorum ama 4.2 L tüm motorlara uygun olması gereken kapaklar 79 modelde sorun yaratıyor. Yurtiçinde bulamadığım gibi yurtdışı katalogların da kapak listelerinde 79 modele uygun kapak yok.

Kapağı söktüğünde bahsettiğim yerde aşınma görürsen o bölgeyi ısıtıp şişirtirsen sesi kesebilirsin. Soğuk çekiçlersen çatlama yapabilir.

Emin Bey merhaba
ilginiz için teşekkürler
işin gerçeği söylediğiniz tarzda bir kapak değişimi oldumu bilmiyorum, ancak sorunun direk yada dolaylı olarak subap lar ile ilgili olduğu netlik kazandı.
ilk fırsatta kapak sökülecek durum onu gösteriyor
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR