Gezenbilir Olarak Araçlarımızda Hangi Telsizi Kullanıyoruz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,547

Araçlarımızda bulundxurduğumuz telsiz hangi tip ?

• CB

Kullanılan: 43 79.6%
  • PMR

Kullanılan: 11 20.4%

• Kullanılan toplam oy
    54
Ynt: Gezenbilir Olarak Araçlarımızda Hangi Telsizi Kullanıyoruz?

Uğur abi anladığım kadarı ile (ki pek anlamıyorum aslında) bana az kanallı bir araç telsizi yetecek. Çünkü ben bir sizlerle kamplara vs giderken kullanıcam araç telsizini.
Ve o telsiz aynı zamanda dışarıda el telsizi de olarak kullanılabilecek.

Peki ben bunu 1. el olarak nereden temin edebilirim?
Önereceğiniz bir satıcı var mı?
İyileşme sürecim hızla devam ederken bari eksik ekipmanlarımı tamamlayayım diyorum :smiley:

Etiketler

sizin amacınıza uygun telsiz sadece midland alan 42 satandart hali 40 kanal bendede bu cihazdan var , ama şu an bulunmuyor yok piyasada sitedeki ilanlar ve nette ki satılık ilanlarından takip edip bulabilrisiniz cihazı bende bu bizim sitedeki ilanlardan aldım cihazımı .

Uğur bey;
kullandığınız cb mi oluyor yani?
bana şunu net söylerseniz sevinirim sunu su modeli alın diye. çıktığımız yerlerde bazen kopuyoruz kalıyoruz vs. 200mt-1km arası ancak engebeli arazi.

Evet araçlarımızda CB var. Diğer adı halk bandı. Zaten başka kolay alınabilir seçenekte yok. Yani kolay ve lisans gerektirmeyen en verimli telsiz bunlar.Telsiz uzmanı değilim. ama Midland sanırım hepimiz kullanıyoruz.

Esra tekrar geçmiş olsun. Cb araç telsizi çok var. Fakat CB el telsizi pek bulunmuyor. Nedeni ise satışı pek olmadığından olduğunu söylüyorlar. Bende CB hem araç hem el telsizi var. Ama araç anteninden dolayı daha randımanlı.

CB telsizlerin konuşma performansı hava şartlarından çok etkilenirler. Bir bakarsınız km.lerce görüşülür. Bir bakarsınız 3 viraj öndeki sizi zor duyuyor. Elektrik tellerinin altından geçerken çazır cuzur :D ..

Birde lisanslı kullanılanları var.. Ama bu amatör telsizler için imtihana girip (senede 1) lisans almak gerekiyor. Onlar ile CB zaten konuşamaz. Herkeste imtihana girmeyeceğine göre en pratiği bu..

arkadaşlar işin özü şudur ; gezenbilirde kullanılan cihaz CB telsiz kanal 5 işin özü bu, bir CB cihaz ve harici antenle 5. kanaldan gezenbilir gurubundaki telsiz bandına dahil olabiliyorsunuz en kısa anlatım budur heralde ;)

Karaköyde Radyospor var.İstenilen cihazlar buradan temin edilebilir.Şu an yalnızca Midland satıyorlar.Herşey dahil 356 ytl gibi bir fiyat.
PMR cihazlar(el cihazı şeklindedir) :0.5 watt gücünde olup arazide çok sağlıklı bir görüşme sunmamakla beraber şarjları da çabuk bitmektedir.İki araç arasında kullanımlarda araçlar birbirini görmediği zaman görüşme zorlaşıyor.Kaliteli olanları da 250 ytl den başlıyor ama onlarda 0.5 watt gücünde..Düz arazide yaklaşık 3 km gibi bir mesafe(5 km denilsede antenler birbirini görmedikçe görüşme olmuyor).Alacağınız cihaz internette 22 kanallı falan deniyorsa uzak durun yasal değil.Genelde 460-470 mhz arası kullanılıyor.Bu kanallar izne tabidir.Yasal cihazların çoğu 8 Kanaldır ve 446 mhz civarıdır.yasal olan budur.

CB cihazlar(Halk bandı):Hem el cihazı hem sabit cihaz şeklindedir.Standartı 40 kanaldır.(80 kanal AM/FM).5 watt (aslında 4 watt olmalı)Görüşme mesafesi normalde 40-50 km ve hava uygunluğuna göre bu mesafe artar.(izmir dikili den Rize ile görüşme yapabildim.Takoz kullanmadan).Araçlarda tercih sebebi olabilir.antenler birbirini görmeden de rahat bir görüşme imkanı vardır.Araçlarınızda basit 40 kanal halk bandı tercih ederseniz fazla problem yaşamazsınız.En fazla şehir içinde tüpçü araya girebilir(ki onlar bile bıraktı kullanmayı) bir ufak tüp isteyiverirsiniz. :smiley: :smiley:

Ben telsizimi ve gps chazını Ebay.com dan aldım...Telsizim Midland 40....
39$ cihaza verdim 30$ da kargo tutttu....Anteni Radyospor dan alınca takım tamamlandı...Amerika dan gelirken bazen sorun oluyor densede ben yaşamadım.

Esra hanım bizim arkadaş siteden almıştı schweps orda bir kaç tane vardı demekki onlarda satıldı. Telsiz alacaksanız 1. el alın derim .
eftaLYa' Alıntı:
Teşekkür ederim Adnan bey. Peki bunu nereden temin edebilirim?
2. elleri güvenilirmidir? düzgün(temiz) olup olmadığından nasıl emin olurum 2. el olursa.
google da bir arattım bizim site çıktı ilk sıralarda :D o da satılmış

merhaba arkadaslar konuya biraz gec vakıf oldum ama bende nacizane bir sey sormak isterim.ben bugun president harry 2 model cb 40 kanal am-fm bantlı telsiz aldım.bu cb telsiz benim işime yararmı acaba.yanı grup ııcımde gorusmelerıme .vede 90 cm anten taktım antenın uzunlugu çekım gucunu artırırmı ? tesekkur ederım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri