Gezenbilir; Niğde - Medetsiz Tırmanış Etkinliği Duyurusu (16 - 17 Temmuz 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 171
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,606
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir; Niğde - Medetsiz Tırmanış Etkinliği Duyurusu (16 - 17 Temmuz 2011)

icman' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar.

Foruma yeni üye oldum ve bir haftadır hergün deli gibi okuyorum formu. Ben doğa yürüyüşlerine yeni başaldım ve Adanada yaşıyorum. Karboğazı , Emli vadisi, Papazın bahçesi vb. birkaç yürüyüşe katıldım ve de katılmaya devam etmek istiyorum. Bu faliyetinizede katılmak istiyorum( Yanımda bir kaç arkadaşda gelebilir)

Soruma gelince; Bu faliyetinizede zirve yürüyüşü bizim gibi yeni başlayan doğa yürüyüşçülerine uygun olur mu? Yoksa dağcılık eğitimi almış olmak mı gerekli ? Medetsiz zirvesine çıkmayı çok istiyorum. Çok güzel ve gösterişli bir zirve...

Saygılar.

Sn İcman,
Etkinlik başlığını tekrar gözden geçirirseniz, benim anladığım kadarı ile malzeme ve fizik kondisyonu yeterli olan herkes katılabilir, anlaşılıyor.
Yanlış düşünüyorsam arkadaşlar düzeltirler.

Etiketler
Ynt: Gezenbilir; Niğde - Medetsiz Tırmanış Etkinliği Duyurusu (16 - 17 Temmuz 2011)

icman' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar.

Foruma yeni üye oldum ve bir haftadır hergün deli gibi okuyorum formu. Ben doğa yürüyüşlerine yeni başaldım ve Adanada yaşıyorum. Karboğazı , Emli vadisi, Papazın bahçesi vb. birkaç yürüyüşe katıldım ve de katılmaya devam etmek istiyorum. Bu faliyetinizede katılmak istiyorum( Yanımda bir kaç arkadaşda gelebilir)

Soruma gelince; Bu faliyetinizede zirve yürüyüşü bizim gibi yeni başlayan doğa yürüyüşçülerine uygun olur mu? Yoksa dağcılık eğitimi almış olmak mı gerekli ? Medetsiz zirvesine çıkmayı çok istiyorum. Çok güzel ve gösterişli bir zirve...

Saygılar.

Evet, Ömer'in de dediği gibi siz de katılabilirsiniz.
Selamlar
Efe

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Bir aksilik olmaz ise katılacağım. Sadece emin olmak istediğim Dağ tırmanışı mı? yoksa doğa yürüyüşü mü olup olmadığıydı. Ancak şu an emin oldum. Umuyorum çok keyifli bir etkinlik olacak.

Sayın İcman ,

Temmuz 2009'da Medetsiz'e tırmanmış biri olarak söyleyebileceklerim.

Bu etkinlik bir doğa yürüyüşü olmadığıdır. Çok belirgin patikaları kullanacağımız bölümler olduğu gibi zeminin bozulduğu hava koşulları ile patikaların deforme olduğu yan geçişlerde bulunmakta.
Bu geçişlerde deneyimli doğa yürüyüşçülerinin tecrübesine ihtiyaç olacaktır.
Ve ayrıca bu etkinlik yaklaşık molalar dahil 8- 8,5 saat süreceğini de ilave etmeliyim.

3500 metre üzerine çıkacağımız için 4 mevsimi aynı gün içinde yaşamamız da olasıdır.
Kaliteli ve daha önce kullandığınız ayakkabı - çanta ve kıyafetlerinizin de bulunması gerekmektedir.

Kıyafetinin ceplerini(!) tanımayan biri eldiveninin tekini ararken tökezleyip düşebilir bile.:(

Daha fazla detaylı görselle için;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35860.0 adresini mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Sayın TezzMertek,

Uyarılarınız için teşekkür ederim. Tabiki doğa sporları ciddiye alınması gerekli sporlardır. Hata affetmez. Ama kendimce bu sporu yapmaya çalışıyorum ve bir Mühendis olarak ekipmanın nekadar önemli olduğunun bilincindeyim. Teknik donanımım mümkün olduğunca ve sizler gibi tecrübeli arkadaşların fikirleri ışığında geliştirmeye çalışıyorum. Şu anki durumumla doğa faliyetleri için gerekli donanımım var ancak kamp için donanım eksiğim var. Adanada yaşadığım için çevredeki güzergahlara haftasonu yürüyüşler düzenliyoruz belki sizin programınızdan önce Karagöle günübirlik bir programıımz olacak. Benim amacım kamplı faliyetlere daha çok katılmak ve yeni dostlar edinmek.

İyi günler dilerim...

Son olarak vermiş olduğunuz 2009 yılı Medetsiz faliyeti ile ilgili linkte çok güzel açıklamalar var. Hazırlayanların eline sağlık. Bende faliyetlerimde cep telefonumun GPS özelliği ile faliyeti kayıt edip diğer katılımcılar ile mesafe, yükseklik izdüşümü, yakılan yaklaşık kalori gibi teknik bilgileri paylaşıyorum.

Yakılan Kalori mi.?

Serkan bey, biz İzmir'de öğlen yemeklerini o kadar çeşitlendiriyoruz ki yakılan kalori yerine alınan kaloriyi hesaplamak gerekiyor bazen.

Kamp malzemelerinizi de yavaş yavaş düzenlenmeniz dileği ile.
Adrenalin Adana mağazası biçilmiş kaftan olabilir ürünleri yakından görmeniz açısından.

Cihaz sadece yakılanı hesaplıyor. Alınan kalori kişiye özel. Sadece alanbilir. :smiley: Adrenalin Adana mağzası ile iletişimimz iyi. Zaman zaman düzenledikleri faliyetlerede katılıyorum...

Alanbilir.
;D

Listenin Son Hali;

1-) Ertürk AŞAR
2-) Efe Karaismailoglu
3-) Murat Albayrak
4-) Çiğdem Avcı
5-) Murat Sancak(izmir)(o dönem izin sorunu olmazsa tabi ) ( Olmaz olmaz )
6-) Ömer Adil Kutlu
7-) Murat Öz
:cool: Ö.Faruk DAMA (Ankara)
9-) Ömer Dişdiş ( Ankara- Şu anda çok erken olmakla beraber, en azından kararlıyım :smiley: )

Görsel ekleyeyim dedim.;
[attachment=1]

medetsiz.jpg

buraya yaz kış çok gttim;
karagöl'de düden vardır, gitmeyin ! su çeker
zaten orada ki mezarda gölde boğulmuş bir çobanın..

bunu kesin bilirsiniz de ben yine söyliyeyim.
güney doğu bakınca asıl koyunaşağı aşıtı sağda ki,
solda ki aşıta vurmayın, yol çok uzar ve dağılırsınız..
sırtan kamp aşırmak isteyenlere..

zrive güney doğu, kar çukuru'na iner; kar çukuru'ndan kesin ipsiz
geçmeye çalışmayın çok sakat !
ip yoksa ?
tam batı rampaya vuruyorsunuz, o yolak
yine iniyor yaylaya;
ordan gülek karayolu feci uzak !
kesin bir motora yazılmanız şart !

güzel geziler,

gökhan

1-) Ertürk AŞAR
2-) Efe Karaismailoglu
3-) Murat Albayrak
4-) Çiğdem Avcı
6-) Ömer Adil Kutlu
7-) Murat Öz
9-) Ömer Dişdiş ( Ankara- Şu anda çok erken olmakla beraber, en azından kararlıyım
10-)Ayça Yıldırım

murat beyin eklediği görseller sonucunda ben de katılmak istiyorum :smiley:)
fakat listeye isim yazmak ve o tarihleri planlamak için biraz erken.
takipteyim..

Daha zaman olmasına rağmen,fotoğraflara ve google Earth görüntülerine baktıkça heyecanlanmamak mümkün değil.
Kabaca incelediğimde 2600 Mt seviyesindeki karagölden, 3500 mt seviyesindeki medetsiz zirvesine ciddi bir tırmanış var.Kuş uçuşu yaklaşık 6 Km bir mesafe ama seviye farkını hesaba katınca ciddi bir yürüyüş.En azından kendi adıma benim ilk bu şekilde bir deneyimim olacak. (umarım akilik olmazsa ozamana kadar).
Arkadaşlardan daha çok bilgi paylaşımlarını rica edeceğim zaman içerisinde.
Teşekkürler.

muthis.jpg

Mevsim uygun, yaz tatiline denk gelmez ve işler de müsait olursa neden olmasın, takipteyim.

1-) Ertürk AŞAR
2-) Efe Karaismailoglu
3-) Murat Albayrak
4-) Çiğdem Avcı
6-) Ömer Adil Kutlu
7-) Murat Öz
9-) Ömer Dişdiş ( Ankara- Şu anda çok erken olmakla beraber, en azından kararlıyım
10-)Ayça Yıldırım
11-) Anıl

1-) Ertürk AŞAR
2-) Efe Karaismailoglu
3-) Murat Albayrak
4-) Çiğdem Avcı
6-) Ömer Adil Kutlu
7-) Murat Öz
10-)Ayça Yıldırım
11-) Anıl
12-)Selçuk RAHATLAR(Adana)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri