Gezenbilir; Kaz Dağları'nda Çadırlı Kamp ve Trekking Duyurusu (29 - 31 Ekim 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 179
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,911
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir; Kaz Dağları'nda Çadırlı Kamp ve Trekking Duyurusu (29 - 31 Ekim 2010)

:smiley:
Şiişme yatak :smiley:

Hiç sorun değil.
Araç çakmağı ile çalışan pompamız var.

Zeytinliden kamp yerine kadar olan mesafe 12 km idi.
Binek araçlarda rahatlıkla kamp yerine ulaşabilir.
Zeytinli de buluşmak üzere

Etiketler
Ynt: Gezenbilir; Kaz Dağları'nda Çadırlı Kamp ve Trekking Duyurusu (29 - 31 Ekim 2010)

Takipteyim...

Bir aksilik olmazsa program uygun kaçarsa eşimle ben de ordayız inşallah, canım memleketim Çanakkalemin dağında bir kamp yapmak kısmet olur umarım... ;D Yemek için mangal falan yapar mıyız acaba?

TezzMertek' Alıntı:
:smiley:
Şiişme yatak :smiley:

Hiç sorun değil.
Araç çakmağı ile çalışan pompamız var.

Zeytinliden kamp yerine kadar olan mesafe 12 km idi.
Binek araçlarda rahatlıkla kamp yerine ulaşabilir.
Zeytinli de buluşmak üzere

Ben şişme 2 yatağı şişirdikten sonra binek araba üstüne iple bağlayıp 12 km taşımak mümkün müdür.? Onu sormuştum.

WC konusuna değinmemişsiniz... bize 1 adet kabin yeter mantığıyla 1m2 lik kapalı kabin WC oluşturabiliriz.. fikir kabul görürse resim de çizebilirim.

Malzemeler...:

- 50 cm demir çubuk...................... 4 Adet
-200 cm 25mm lik pvc su borusu...... 4 Adet
-15 metre Kraft-Saman ondülesi....... rulo

Ben de gelmeyı planlıyorum,guzel bır kamp olacagını dusunuyorum,ayrıca gezenbılır uyelerı ıle tanısmak
kaynasmak ıcın bır fırsat oalacak.Saygılar..

Hem gezen hem bilen arkadaşlardan bir tarih meraklısı veya profesyonel tarihci, Kaz Dağlarında,düzeltilmiş bir küçük düzlük alanda karşıda bir zirvenin arkasından konimsi bir yükselişle heybetli mitolojik tanrımsı bir anlamı olduğunu düşündüğüm(tanrı anlamında ama belki yanıldığım ) dağdaki ayakta durulan küçük düzlük ve orta uzaktaki dağ zirvesinin görüldüğü düzenleme konusunda bizleri aydınlatabilirmi acaba?
Belki yaşım nedeni ile katılmakta zorlukla karşılaşacağım Kaz Dağları gezisine giden arkadaşlar gezerken bu konuya biraz vakit ayırıp konuşurlar da , hatırlayan olurda,mesaj olarak yazarda bizde merakımızı giderir ve bir kez daha gezenbilirlere teşekkür fırsatı buluruz.

Bahtiyar Baysan' Alıntı:
Kaz Dağlarında biı TV belgeseli yapılmıştı.Dağın bir noktasında bir kişi veya iki kişinin ayakta durabileceği kadar bir düzlük ve biraz uzak karşıdaki yükseltinin arkasından sonraki dağın zirvesi sanki dilek dilenen diyeyim bir yer gibi ama tam bir koninin önden görüntüsü gibi.
Bir mitolojik tanrıyı anlatmak istiyordu.Özel takip ettim ,bir kez daha yayında bulamadım.Bir kaç yerde aradım,Bilebileceklere sordum bilği bulamadım.
Kaz Dağında gezenler bilir gibi geldi bana.Bilğisi olan var ise biraz yazabililirlermi?
Bahtiyar Baysan teşekkür eder.

Bahtiyar bey hafta sonu kısa süreliğine internete girdiğimde mesajınıza yanıt yazamadığım için kusura bakmayın.
Sorunuzu cevapları için ziyaret etmeniz gereken linkimiz;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40965.0

selimsani' Alıntı:
Bir aksilik olmazsa program uygun kaçarsa eşimle ben de ordayız inşallah, canım memleketim Çanakkalemin dağında bir kamp yapmak kısmet olur umarım... ;D Yemek için mangal falan yapar mıyız acaba?

Evet Hava aşırı yağmurlu olmaz ise Kamp ateşinde Piliç ızgara yapacağız.
Dev Wook tavamızda ise çorba - Makarna pişirmeyi ve yumurta haşlamayı düşünüyoruz.
Bakınız ;

[attachment=1]

Kahvaltı Soframızdan bir demet ;
[attachment=2]

KirsealanKamp083.jpg

Kaz Dağlarında Kahvaltı.jpg

By-pass' Alıntı:
Ben şişme 2 yatağı şişirdikten sonra binek araba üstüne iple bağlayıp 12 km taşımak mümkün müdür.? Onu sormuştum.

WC konusuna değinmemişsiniz... bize 1 adet kabin yeter mantığıyla 1m2 lik kapalı kabin WC oluşturabiliriz.. fikir kabul görürse resim de çizebilirim.

Malzemeler...:

- 50 cm demir çubuk...................... 4 Adet
-200 cm 25mm lik pvc su borusu...... 4 Adet
-15 metre Kraft-Saman ondülesi....... rulo

Şişme yatakları şişrip araç üzerinde kamp yerine kadar taşımanız mümkün. Araç üstüne çarpabilecek ağaç dalları veb şeyler yok yol üzerinde ama şişme yatakları yol üzerinde ki tesis ve köylerde şişirip " Heyyyyyyy biz kamp yapmaya gidiyoruz " demeye hiç gerek yok. Çadırlarımızı kurduktan sonra rahat rahat araç çakmağı ile çalışan pompamız vasıtası ile şişiriz.
Bu sistemi biliyorum ama kamp yaptığımız alanı görünce böyle bir WC oluşturmaya gerek olmayacağını düşünüyorum.
Tabii katılımcı sayısı çok olursa bir şeyler düşünülebilir.
Yakınlarda ki terkedilmiş alabalık çiftliği bahçesinde bir şeyler yapabiliriz mutlaka.
Şu an için bir şey söyleyemiyorum.

Kamp alanımızda yeme - içme konusunda kamp ateşimize epey iş düşecek.
Üst mesajlarda göründüğü gibi ;D

Katılımcı arkadaşlarımızın yanlarında normal boyda bir adet ızgara getirmelerini şiddetle tavsiye ederim.
Araçlarında yer var ise küçük bir piknik tüpte çok makbule geçer.
( Biz Alkol Ocağı ve mini benzin + Bütan kamp ocağı kullanıyoruz)

Görsellere devam edelim. Kamp konusunda aklınız takılan her şeyi sorabilirsiniz arkadaşlar.
Gezenbilir Festivale gelememiş olsak da İzmir Grubu olarak her ay kamp etkinliği yapmaya gayret ediyoruz.

Kamp Ateşi ile Makarna pişirme :smiley:
[attachment=1]

Kahvaltılık malzemelerimizi kampa gelmeden önce ev ortamında düzgünce ambalajlıyoruz. Yağmurlu - Soğuk bir ortamda bu tp ön hazırlıklar sizi kamp hayatından soğutmaz. Örneğin soğuk nedeni ile kaskatı kesilmiş bir kakaolu helvayı yağmur nedeni ile daracık bir çadır içi (çevrim içi değil ;D ) ortamda kesmek pek kolay olmasa gerek.

[attachment=3]

Dev Wook Tava Makarna - 1.jpg

Kaz Dağlarında Kahvaltı 2 .jpg

Bahtiyar Baysan' Alıntı:
Ekim sonu hava nasıl olur acaba?60 Yaşındakılere uyarmı dersiniz?

Normalde eylül ayından sonra Kaz Dağı serin ve yağmurlu olur ama mevsimlerin dengesi değişti ekimde nasıl olur bilemedim.
Sıcağa çözüm yok; soğukta kalın giyiniriz mantığıyla temiz havası yeter diyorum :smiley:

Benim gezenbilir ile ilk etkinliğim olacak eğer o hafta sonuna bir şey çıkmaz ise minimum iki kişi olarak katılmayı planlıyoruz.

ilk etkinlik acemilik var aklıma takılanları sormak istedim; yemek işi nasıl oluyor topluca mı yoksa bireysel olarakmı yapılıyor?

Soğukta kalın giyinmek pek çözüm olmaz.

Soğuk havalarda kamp için;
İlk başta kalın tabanlı bir bot tavsiye ediyorum. İçine yün çorap. Ama ayakkabı ve çoraplar katiyet ile ayağınızı sıkmaması gerekiyor.
Ayak baş parmaklarınızı bot içinde rahatlıkla kıvırabilecke kadar boşluk olması lazım.Ya da topuk arkasından bir parmak boşluk idealdir.

Alt katman olarak içinize termal içlik ve üzerine polar pantalon giymenizi önerebilirim.

Üst katman için sırası ile termal ya da yün içlik , yün gömlek, Polar mont ya da goretex ceket.

Her zaman için de bere ve eldiven.

Bakınız;
[attachment=1]

Ek dosyada Gezenbilir İzmir'in her hafta sonu Doğa Yürüyüş progamı ve faydalı bilgiler bulunmakta.

Ekli dosyalar

• A-17 Ekim - Aralık 2010 Program .doc
    251 KB · Görüntüleme: 182

onkal' Alıntı:
Benim gezenbilir ile ilk etkinliğim olacak eğer o hafta sonuna bir şey çıkmaz ise minimum iki kişi olarak katılmayı planlıyoruz.

ilk etkinlik acemilik var aklıma takılanları sormak istedim; yemek işi nasıl oluyor topluca mı yoksa bireysel olarakmı yapılıyor?

Topluca yemek organizesi yapmak zor olur her zaman.
Herkes bireysel olarak kendi yiyeceklerini yanında getiriyor ve kendi arzu ettiği şekilde pişiriyor.
(Kamp ateşinde ızgara - Piknik Tüp üzerinde saç kavurma ) :smiley:
Daha sonra kamp alanımızın imkan verdiği ölçülerde beraber sofra kurma (Piknik masası kullanmıyoruz biz.)
Hep beraber yemeklere yumulma.
;D

Demek istediğim sıcağın doğada çözümü zor iken soğuğa önlem alınabilir gibi bir şeydi :smiley:

Kamp yapıyorsak piknik masasına ne hacet, yayılalım ve yumulalım ;D

Tören nedeniyle katılımım gecikecek ama orada olacağım :smiley:))
iple çekiyorum, ateş başında çay içmeyi , gün ağarırken saat başı farklı bir kuş sesi duymayı,buz gibi suda yüzmeyi, beş yıldızlı otellere taş çıkartan kahvaltıyı :smiley:
daha sayacak o kadar çok şey var ki ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,517
Kaydolan Son Üyemiz
aktifmoda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri