Gezenbilir Kartepe - Kuzuyayla Off-Road Gezisi (16 Aralık 2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gevis 2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,753

gevis 2

Ana Kamp
b.jpg

ufak bir fikir vermesi açısından çok az fotoğraf çekebildim yakında göndericem iyi geceler herkeze

Etiketler
Gezenbilir Kartepe - Kuzuyayla Offroad Gezisi (16 Aralık 2007)

Merhabalar,
genelde sis hakimdi.Hava oldukça yumuşaktı.Hatta yürüyüş yaptığımızda ağaçlardan damlayan suların sesleri bile duyuluyordu.
Tabii akşam hertaraf buz kesti ve kar dondu.
İşte benim acemi resimlerim:

20071124SOGUCAK002.jpg

20071124SOGUCAK006.jpg

20071124SOGUCAK013.jpg

Asıl mücadelenin verildiği KUZU YAYLA-ERCOVA/SOGUCAK sapağından 100 m aşağıdaki vinçleme çalışmaları:
Yaklaşık 4-5 saat sürdü 100 m lik yeri 12 aracın ( 2 araç 1 gün önce 10 araçlı isof ekibiyle Suadiye-Kuzuyayla parkuru yapan Gezenbilir'den Uğur ve Mustafa beylerdi ) bu arada bizden giden 2 araçta yolu açmasına rağmen kara saplanarak o mücadeleye dahil olduklarını gördük.Bu arada benimve Uğur beyin Vinç halatları koptu.Bu vesileyle vinçleme esnasında halatttan uzak durulmasını önemle hatırlatırım!

20071124SOGUCAK009.jpg

20071124SOGUCAK005.jpg

20071124SOGUCAK016.jpg

Lastik şişirme kompresörüyle mangal yakmayı da İsof cu dostlardan öğrendik:

20071124SOGUCAK024.jpg

Havanın durumundan dolayı pek fotograf çekemedik. :mad:
71055203fu2.jpg

83141885ey0.jpg

59640625dx3.jpg

23017621bf0.jpg

36041096rn5.jpg

18308674bb8.jpg

46598395hy7.jpg

44170577aj5.jpg

63624351vh7.jpg

http://img213.imageshack.us/img213/4566/10hd7.jpg/[img]

[img]http://img220.imageshack.us/img220/702/11mz3.jpg

doğru fatih fevkaladenin fevkindeydi ama kar yüksekliği olarak :smiley:

lada 2 yol açma makinesi 1 kamyon 4 traktörü çekerek kurtardı ;D

yollar kapalı olduğundan pek bir yere kımıldayamadık ama mangalımızla, sucuklarla, arkadaşlık ortamıyla, yiyen-içenbilir sobetimizle, hiçte sıkılmadık

en azından benim bir şikayetim yok ,güzel sohbetleri için herkese teşekkür ediyorum

lada 2 yol açma makinesi 1 kamyon 4 traktörü çekerek kurtardı
kaçıncı dubleden sonra yücel baba ;D
zaten mühabbet güzel yemek içmek güzel oralarda anca nadir abi gezer.
atmosfer süper (yaw ben puslu havayı niye bukadar seviyorum kurt adammıyım neyim) ;D
tam tahmin ettiğim gibi faruk'un acımadan hoyrat davranabileceği kemikli amerikan on numara yakışmış vaybe kartal'dan tahoe'ya ;D

Uğur ve ben, gece uyku tutmayacağını düşünerek cumartesi öğleden sonra yola çıkıp kamp yapmaya karar verdik.
Aynı yöreye gidecek isoff'lu 3 arkadaş olduğu bilgisini alınca, Maşukiye-Suadiye'de onlarla buluştuk.
Saat 19.00 civarı Suadiye Yaylasına doğru yola çıktık ve yarısı karlı geçen yaklaşık bir saatlik orman yolu tırmanışından sonra kamp yerimize vardık. Kar kalınlığı 30-50 cm. idi. Hava ve mekan çok güzeldi. Keyifli bir kamp yaptık.
Sabah kahvaltı sonrası saat 09.00 civarı, isoff ve gezenbilir'den gelecek diğer arkadaşlarla buluşmak için Kuzuyayla'ya doğru yola çıktık.
Saat 11.00 gibi, aynı yönden ve bizim izimizi takip ederek gelen isoff'lu arkadaşlarla buluşup Kuzuyayla yoluna devam ettik.
Saat 12.00'de gezenbilir grubunun da Kuzuyayla'ya vardığını öğrendik. Fakat yolun sonundaki yaklaşık 300 m'lik tırmanışta biraz zorlanınca yaylaya çıkmamız saat 17.00'yi buldu.... Arkadaşlarımız mangalı yakmış, sucukları yapmışlardı.

Benim için çok keyiliydi, tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

herşey bir yana bugün lada sorun çıkarmadı çok keyif verdi :smiley:

yanlız dönüş yolunda turboları açmışım onlar kapanmamış galiba bende hayret ettim

mustafa abiyle uğur abi öyle dedi :smiley:

ben zat-ı alilerinden almadım ama oda kullanıyo doğru...son zamanlarda çok kullanır oldum fevkaladenin fevkın'deyi ;D

İlk gezim olmasından dolayı biraz daha arazide hareket ederiz beklentisiyle gelmiştim ama arazide kurtarma tekniklerinin pek çoğunu birebir görme fırsatım oldu.
Bu yönden çok önemliydi benim için.
Ayrıca beni misafir ettiği için Yücel Abi'ye teşekkürler. Kendi Niva'sına özel masaj özelliği olan BMW M3 koltuklu aracıyla hızlı bir dönüş yaptık otobandan.

oldukça zorlu bir parkur olmuş, tüm katılanları kutluyorum :smiley: sisli puslu da olsa fotolar güzel ve devamlarını bekliyoruz ;) bizleri ekran önünde bekletmeyin lütfen :D :D :D

Evet bir kar macerası daha kazasız belasız sona erdi...
Günler ilerledikçe Kuzuyayla ve civarında doğa, hareketimizi kısıtlamaya başladı...

En azından ana yoldan çıkıldıktan sonra hiç bir yerde lastik izi yok ve basılmamış derin kar, hareketi zorlaştırıyor..

Ama karda çadırlı kamp herşeye değdi :smiley:. Ben tüm yorgunluğuma rağmen çok keyif aldım..

İsoff dan arkadaşlarla karşılaşıp, karşılıklı yardımlaşmada ayrı bir güzeldi :smiley:
Mehmet Becce'nin tecrübelerinden faydalanmak ise ayrı bir keyifti...

Ama son 300 metrede gitmek imkansızlaşınca Gezenbilir'den yardım istenmesi(ben dahil) dayanışmayı doruğa çıkardı :smiley:
Ve SOS müdürü Yüksel etaba yine tersten Adem beyle beraber girip yardımımıza koştu...

Tek eksiğimiz zannedersem fotoğraflar...Hakan ve Neriman hanımı nasıl aramayız... :smiley:

Tüm katılanlara ve bizi Kuzuyayla'da sabırla bekleyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..

orsa' Alıntı:
Ayrıca beni misafir ettiği için Yücel Abi'ye teşekkürler. Kendi Niva'sına özel masaj özelliği olan BMW M3 koltuklu aracıyla hızlı bir dönüş yaptık otobandan.

niva'larda standart aksesuar değil mi zaten o !!!

Bu arada winçleme esnasındaki güvenlikten hep konuşulmuştur..
Güvenli alanda durma mesafesinin önemi bu gezimizde bir kez daha kendini gösterdi..

Yeni ve zedelenmemiş olan çelik vinç halatım gerilime dayanamayıp, 20_23. metresinden koptu.
Kimseye bir zarar gelmemesi en büyük sevinçim..
Kulaklarımıza Küpe!!!!!!

Jeep34' Alıntı:
Yeni ve zedelenmemiş olan çelik vinç halatım gerilime dayanamayıp, 20_23. metresinden koptu.
Kimseye bir zarar gelmemesi en büyük sevinçim..
Kulaklarımıza Küpe!!!!!!

Çok geçmiş olsun önemli bir kaza çelik halatın kopması, bu bize yapılan aktivite ne olursa olsun her zaman zaman dikkatimizi korumamız gerektiğine bir örnek oluşturuyor ...

Bu kazanın sorunsuz atlatılmış olması gerçekten sevindirici bir haber :smiley: yeniden çok çok geçmiş olsun ....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,770
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
avrupacerrahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR