Gezenbilir İzmir Grubu; Kemalpaşa Nif Dağı Off Road Gezisi Duyurusu (15 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 118
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,392
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Kemalpaşa Nif Dağı Off Road Gezisi Duyurusu (15 Mart 2009)

Birlikte olmamız çok güzel
Melih'e katılıyorum donanımlar konusu önemli. Ayrıca hem kar hem de dik çıkış ve inişlerin olduğu yerlerde özellikle yangın yollarında bireysel hareket etmeden, grubun ortak kararıyla hareket etmemiz güvenlik açısından da önemli.
Araçların donanım durumuna göre gezi yönetimini yine Melihe bırakalım derim.

Etiketler
Ynt: Gezenbilir İzmir Grubu; Kemalpaşa Nif Dağı Off Road Gezisi Duyurusu (15 Mart 2009)

Haydaaa gidiyoruz organizasyonu nasıl oluyor ?

Kemalpaşadan Hasan abi gezinin güzargahını çok iyi biliyor. Yolların yerden yüksekliği az olan araçlarda sıkıntı yaratmıyacağını yalnızca zirvedeki kardan dolayı araçlarda zincir bulundurulmasının önemini belirtti. Kulanılan yol orman yoludur fakat Orman Müdürlüğünün açtığı yangın yolları değildir. Piknik yapılması konusunda zirvenin çok rüzgarlı ve soğuk olduğu düşünülerek zirveden aşağıya inilirken uygun bir bölgede mangal yakılacaktır.
Araçlarda herhangibir mekanik arıza olduğunda gezimize iş yoğunluğundan gelemiyen Land Rover lardan anlayan Mehmet Ustamıza her dakika telefonla ulaşabilir ve 45 dakika içinde arıza olan belgeye seri 2 land rover aracıyla gelebilir. Araçlarda çekici gerektirebilecek bir arıza meydana geldiğinde çekicininde 1 saat içinde eski americancı Fethi ustayla bölgede olabilecektir.
Vinc ihtiyaç olacaksa 4 tonluk mekanik bir vinç ve ikinci bir makara sahesinde 8 ton gibi bir vinçleme kapasitesine sahibiz.
Yerden yüksekliği yeterli olmayacak araçların sıkıntı yaşaması ihtimalini düşünerek aracımda 4 tane 5 - 10 luk kalas getireceğim.
Jandarma komutanlığının veya Orman İşletmesinin bilgilendirilmesi konusundada. Bundan önce Urlaya ve iki defa kargöle düzenlenen gezilerde sizlere sorduğum Jandarmaya haber verilecek mi sorusuna? Şuana kadar Jandarmadan herhangi bir sıkıntı yaşamadığımızı ve haber verilmesine gerek olmadığını bildirilmişti.
Ben her ihtimale karşı Kemalpaşa Kaymakamlığına bir dilekçe vererek gezinin Jandarma Komutanlığına bildirilmesi arz ettim.

Çok iyi, pekçok şey düşünülmüş

Benim güzergah hakkında bir sorum olacak;
GE den gördüğüm kadarıyla Nif zirveden Kırıklar köyü ve Kaynaklar köyüne de bağlantılar var gibi..
Dönüşte böyle bir rota izleyebilirmiyiz? Yöreyi bilen arkadaşımız Doç Hasan bu fikre ne der acaba?

Bu bağlantı yollarıyla ilgili Nejat abiyle konuştum. Yol çok uzuyor dedi. Geçmiş yıllarda o mevkiye piknik düzenlemişler.Toplam yolun 200 km civarı olduğunu söylemişti bunun üzerine bende o yollara sıcak bakmadım. Mesafe uzun olmaz derseniz Hasan Abiyle görüşebilirim.

Sevgili Vosdost, Jandarma ve Orman iznini "Yangın Yolları" için söylemiştim. Karagölde ise köy muhtarlıklaraına durumu bildirerek konu halledeilmiştir.Grup liderleri bu önemleri alırlar. Hatta kırdığımız künkün parasınıda cebimizden Muhtara ödedik..
Bu sebeple her türlü davranışımızdan yöre halkının haberi olması içinde fayda var.. Yangın yolu yoksa Jandarmayada gerek yok..

Haydaaa gidiyoruz organizasyonuna gelince, sana bu kadar bilgi sormazam bu kadar bildirmeyecektin. İşte sende bu konudaki çalışmalrını bize göstererek bu konuda ilgili olduğunu belirttin. Organize olunmaya çalışıldığı için Hayddaa organizasyonu olmadığı anlaşılmıştır..
Birazda GPS koordinatları hakkında bilgi alalım..
Sevgiler

işte o yok

dostlar

zirve yapalım

çıkış ve dönüş yol bilgilerini keşif için çaba harcayan arkadaşlarımızla ustalarımız paylaşarak nihai şekle kavuşturabilirler.

istenirse dönüş yolunu farklı bir rotadan GPS cihazları olanlar yada yolu bilenler arzu ederlerse yönlendirirler.

vodafone kardeşim ilgine çok teşekkür ederim
ben bornovadayım eğer bornova yolu ile geliyorsan olabilir

NİVACI' Alıntı:
vodafone kardeşim ilgine çok teşekkür ederim
ben bornovadayım eğer bornova yolu ile geliyorsan olabilir

Abi ne demek, ben Salihli tarafından gelicem. Ama aksilik çıkmaz da gelirsem, Kemalpaşaya kadar gelmişken Bornova'ya kadar gelir seni alırız. Bu birazda benim şansıma bağlı. Eğer işle ilgili sorun olmazsa seni mutlaka alırım.

ilgine tekrar teşekkür ederim
off road çu dayanışması bu olsa gerek
gelmen kesinleşirse yazışırız
ben Kemal paşaya kadar gelirim
iyi akşamlar

evet arkadaşlar galiba zorda olsa gine birleştik.yine beraberlik dosluk ve kardeşlik kazandı pazar günü biaksilik olmazsa görüşmek dileyigle

Burhan amca ben seni Bornovadan alırım. Araçta yer çok.

Buluşma noktasını Bornova ege park olsun mu ? Yoksa kemalpaşa girisindeki opet benzinliğindemi buluşalım. Şehirler arası yolda konvoy olarak gitmenin olumsuz yönlerini göz önünde bulundurmak lazım. Birde buluşma saati olarak eger bornova da buluşacaksak 8.30 Kemalpaşada bulusacaksak 9.30 uygun mu? Hasan abi ve Furkanla Kemalpaşadaki opette buluşuruz. Görüş ve fikirlerinizi bekliyorum.

bir grubun tamamıyle bir arada olmak çok güzel.
iki ilginize teşekkürler.
ben hazır olucam.
herkese SEVGİLER

8.30' mu
ben geceden çadır atarım ilk gelen uyandırır

arkadaşlar kemalpaşadan cıkıpda zirveden kaynaklara inmek cok daha kolay bence ben kaynaklardan tırmanırdım nifin bir yamacından cıkar diyer yamacından inerdim ama tam olarak yolu hatırlayamıyorum şimdi belki yukarı cıkınca yolu dogrultabilirim bu arada Burhan amca sen hazır ol yınede ben belki hanımla gelebilirim gecerken senide alırım gecenki geziden sonrakı bırakdım yerden

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...