Gezenbilir; İzmir - Buca Kaynaklar Nif Dağı Doğa Yürüyüş Duyurusu (27 Şubat 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,743
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Merhaba Arkadaşlar,

Gezenbilir İzmir, olarak her hafta sonu düzenlediğimiz ve Mayıs 2011 tarihine kadar sürekli olarak yapacağımız " Kentkart ile 3 - 30 paraya Doğa Yürüyüşü " etkinliklerinin 27 Şubat 2011 Pazar gününe ait programının detaylarını ilginize sunuyorum.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ ;

GEZENBİLİR İZMİR GRUBU

PARKUR;
İzmir – Buca Kaynaklar – Nif Dağı – Kaynaklar.

İzmir Kemalpaşa Nif Dağına gidiyoruz.
Buca Kaynaklar Kasabasından başlayacak olan yürüyüşümüz için her zaman ki gibi Alsancak Camii Önü Trafik Işıklarında buluşuyor ve 70 Numaralı Buca otobüsü ile Buca Hasan ağa Bahçesi önüne ulaşıyoruz.
Buradan özel araçlarımız ve/veya Kaynaklar dolmuşları ile Kaynaklar’a ulaşıyor sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra yürüyüş parkuruna giriyoruz.

Bekliyoruz arkadaşlar.

Yürüyüş Mesafesi;
(A)heste Grubu için; 12 Km.
(B)asıp gaza gidenler Grubu için; 18 Km.

Etkinliğimiz her türlü hava koşulunda yapılacaktır.

GETİRİLMESİ GEREKENLER;
1- Sırtta taşınabilir bir çanta. (Bel kolonu olması tercih edilir)
2- Kalın Tabanlı ve Ayak Bleğini kavrayan bir bot.
3- Ağzı vidalı Su Taşıma Kabı. (1,5 lt. + 0,5 Lt Pet Şişe Su)
4- Kuru Üzüm - Kayısı ve/veya çikolata (Yürüyüşte enerji için)
5- Ana Mola için hafif yiyecekler.( Patates Salata - Peynir - makarna vb.)
6- Yedek Kıyafet. (Termal ya da Yün İçlik,Polar/Keten alt ve Rüzgarlık)

Yürüyüşümüz her türlü hava ve yol koşullarında yapılacaktır.

1. BULUŞMA NOKTASI;
27 Şubat 2011 Pazar günü Alsancak Cami Önü Otobüs Durak – Trafik Işıkları köşesi
Buluşma Saatimiz: 07:50

2. BULUŞMA NOKTASI;
27 Şubat 2011 Pazar günü Buca Hasanağa Bahçesi – Kaynaklar Dolmuş Durakları Önü
Buluşma Saatimiz: 08:45
ÜCRET;
Ulaşımı Belediye otobüsleri ile yaptığımız için herkes kişisel Kentkart larını yanında getirmesi gerekmektedir.
2. Binişlerin ücretsiz olması sebebi ile bu etkinlik katılımcılara en çok 3,4 TL'ya mal olacaktır.
Öğrenci Katılımcılar için ise sadece 1,8 TL.'dır.

Ayrıca bir ücret talep edilmeyecektir.

Rehber : Ömer Adil KUTLU

Her türlü soru ve görüşleriniz için e-posta adreslerimiz;

Ömer Adil KUTLU - adilmehve@gmail.com
Murat ÖZ - muratoz72@gmail.com

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_8733.jpg

P1244759.jpg

P1244792.jpg

P1244847.jpg

P1244857.jpg

Etiketler
Ynt: Gezenbilir; İzmir - Buca Kaynaklar Nif Dağı Doğa Yürüyüş Duyurusu (27 Şubat 2011)

06 Şubat 2011 tarihinde yaptığımız etkinliğin bir benzerini ama farklı parkurlar kullanarak yapacağız.
Sabah yürüyüş başlangıcımız Vadi tabanından yukarıya doğru olarak Kaynaklar Gürleği adı verilen bölgeye ulaştıktan sonra farklı bir rota kullanarak tekrar Kaynaklar'a döneceğiz.

Bu etkinliğimize kendi özel araçları ile gelmek isteyen arkadaşlarımız Kaynaklar Kasabasında bizimle buluşabilirler.
İsteyenler Buca Hasanağa bahçesi önünden kalkan dolmuşlar ile Kaynaklara ulaşabilir.

Yürüyüşümüz 09:15'de başlayacaktır. Kaynaklar Dolmuşlarını kullanacak arkadaşlarımızın bu saatten önce kasabada olmaları gerekmektedir.

İyi Haftalar arkadaşlar.

Görüşmek üzere.

Ynt: Gezenbilir; İzmir - Buca Kaynaklar Nif Dağı Doğa Yürüyüş Duyurusu (27 Şubat 2011)

Bir aksilik olmazsa, (deneyimlerime de güvenerek) ben varım diyorum :smiley:

ana yine mi :smiley: elbette bende varım :smiley:))))))
ama biz aheste grupta olmayız filiz seninle :D

26 şubat 2011 de İstanbul'da olacağım :mad: katılamıyorum :'(
Size bol eğlenceler ;) ;D :-*

Filiz Sayar' Alıntı:
Bir aksilik olmazsa, (deneyimlerime de güvenerek) ben varım diyorum :smiley:

Ömer bak ne diyorlar.?
;D

Şunları güzelce hırpalamak lazım parkurlarda. :smiley:

Bu hafta Ömer'in yakından gördüğü Kaynaklar Gürlek şelalesi ya da kaynağına gideceğiz. Sürekli orman yolunda yürümek yerine vadi tabanında ki patikaları kullanarak yavaş yavaş yükseleceğiz.

aheste grup nasıl oluyor hızlı grup nasıl oluyor adaş gösterin ;D

Adaşım o şelale benzeri kaynağı yakından gördün mü hiç.?

Google Eartha foto ekleyenlere Kaynaklar Gürlek'i adını vermişler.

mutlaka geliyorum arkadaşlar aheste maheste hiç farketmez oradayım

TezzMertek' Alıntı:
Adaşım o şelale benzeri kaynağı yakından gördün mü hiç.?

Google Eartha foto ekleyenlere Kaynaklar Gürlek'i adını vermişler.

yok adaş görmedim gördüysem bile hatırlamıyorum ;D

tek hatırladığım o yürüyüşte Nurhak'a bayrağı açma açtıkca yeniliyorsunuz dediğim.
bak büyük lafı dinlemiyor neler geliyor başına.sen bu yürüyüşte esas onu hırpala:smiley:))))

legolas' Alıntı:
tek hatırladığım o yürüyüşte Nurhak'a bayrağı açma açtıkca yeniliyorsunuz dediğim.
bak büyük lafı dinlemiyor neler geliyor başına.sen bu yürüyüşte esas onu hırpala:smiley:))))

tabi yaaa tabi yaaa agalar ben bu bayragı bu hafta o nıf dagının en tepesıne dıkmek boynumun borcudur.hırpalanma konunsuna gelınce hangi katır yorulur ki ben yorulayım:d ;D ;D ;D ::smiley: ::smiley:

Vay coşmuş burası :smiley:
Küçük şelalemizi gördükten sonra yukarıya doğru tırmanış başlayacak...
Murat,deneyimlerine güvenen ve aheste aheste yürümek istemeyen arkadaşları önden götürürsün şöyle bir hava aldırırsın ;D

Şelale'nin sağ kulvarında bir patika ile yukarı tırmanırız yavaş yavaş.
Daha sonra farklı bir rotadan Yangın göletine ulaşmaya çalışırız.
;D

Günler uzadı nif zirveye ulaşılabilir bir sorun çıkmazsa :smiley:

GE üzerinden oluşturduğum Rota;

[attachment=1]

Şelalenin yanından yukarıya doğru yükselerek sırt hattına ve zirve platosuna ulaşmak gerek.
Ondan sonrası zaten doğalgaz boru hattı ile dümdüz yol şeklinde.

Özel araçlar ile gelmesek Kemalpaşa'dan inelim diyeceğim :smiley:

Kaynaklar Gürlek'ten Yukarı.jpg

Sağdan çizmişsin rotayı.Bu bize daha fazla zaman kaybettirir.Soldan çiz :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR