Gezenbilir Hatay Grubu Karamağara Keşif Gezisi (10 Nisan 2010 Cumartesi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,672
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Hatay Grubu Karamağara Keşif Gezisi (10 Nisan 2010 Cumartesi)

yasarergun' Alıntı:
10 Nisan 2010 Cumartesi Saat 13'te Karamağaraya Keşif Gezisi Düzenliyoruz Hareket saat 13'te
2. Yaşar Ergün, Co pilot koltuğu boş Suzuki X-90
O boş olan co-piolt koltuğunu fotoğraf makinemle birlikte ben doldurabilir miyim?

Herkese selamlar,

Yaşar Hocam, arkadaşlar uygun görürlerse, aşağıdaki güzergahı kullanabiliriz. Ben 28 Mart Pazar günü bu güzergahı, engellerden kaçarak ve Dağdüzü köyü hariç bir kez geçtim. Sizlerle engellerden ve Dağdüzü köyünden Cumartesi geçebiliriz.

Gidiş Yolu:

1- Gümüşgöze
2- Samankaya
3- Bahçeköy
4- Balıklıdere
5- Sinanlı
6- Dağdüzü
7- Karşıyaka
8- Çöğürlü
9- Tekebaşı (Asinin Akdenize döküldüğü yer)
10- Samandağ Sahil Şeridi: Sahilden, yer yer kum zemin, güzel bir-iki kum geçisi engeli var Meydan köyündeki Altınkum sitesinin önünden, tırmanma Karamağara'ya doğru başlıyor.
11- Gözlüce
12- Yayıkdamlar
13- 6 km Karamağara inişi

Dönüş Yolu:

1- 6 km Karamağara çıkışı
2- Yayıkdamlar
3- Gözlüce
4- Aydınbahçe
5- Karaköse
6- Sebenoba ( Rüzgar gülleri köyü )
7- Gözene ( Rüzgar gülleri köyü )
8- Çöğürlü
9- Antakya-Samandağ yolu (Zaman ve istek olursa, Asi nehrinin diğer yakasından Aknehire kadar gidilip, oradan E5’e katılınabilinir. Erik bahçeleri, kaktüsler ve maalasef adımı bilmediği

Internetten gideceğimiz yerlerle ilgili biraz bilgi ekliyorum.

Karamağara – Yuvadibi :

İlçemize bağlı Yayıkdamlar köyüne 7 km uzaklıkta olan Karamağara denizden 100 metre yukarıdadır. Mağaranın içi 200 metrekare alana sahiptir. Önden iki giriş vardır ve bir dehliz ileriye doğru uzanmaktadır. Çobanlar ve balıkçılar için iyi bir barına olan mağaranın içerisinde ateş yakındığı için ortaya çıkan is, mağaranın tavanını siyah renge bürümüştür. Bu renkten ötürü mağara Karamağara olarak adlandırılır.

Mağaranın önünde bulunan bir dibek taşı vardır ve bu taşın denizden toplanan tuzların toz haline getirilmesinde kullanıldığı düşünülmektedir.

Mağara çevresi fundalık alanlarla kaplıdır. Deniz suyu o kadar berraktır ki dip rahatlıkla izlenebilir.

Deniz kenarında şifalı olarak bilinen su akar. Bu su medcezirin etkisi ile deniz ile karışır. Cilt, mavsal, idrar yolları hastalıklarına iyi geldiği ifade edilen sudan yararlanmak için yöreye geziler yapılır. Şifalı sudan yararlanmak isteyen kişiler Karamağara'ya giderek 2-3 boyunca sabahları aç karnına bu sudan içer. Bu süre içerisinde de çevrenin güzelliklerinden yararlanılır.

Yuvadibi olarak adlandırılan alan Karamağara'nın hemen altında, deniz kıyısında bir sahildir. Sarp kayalıkların arasında kumsal alanı ile turistik değere sahiptir.

Kel Dağı:

Kel Dağı, Türkiye'de Hatay İli'ne bağlı Yayladağı İlçesi'nde bulunan, aktivitesini yitirmiş volkanik bir dağdır.Antik adı Silpiyus Dağı'dır. Yerel halk tarafından Cebel-i Akra diye bilinir. Akdeniz'in güneydoğu köşesinde hemen deniz kıyısından yükselen bu dağın yüksekliği 1740m olup koni şeklindedir. Dağda yetişen en bellibaşlı bitki çakşır otudur.Tilki, kurt, vaşak,tavşan nadiren de olsa rastlanabilen hayvanlardır. Samandağ sahilinden dağın görüntüsü muhteşemdir. Zirve çıkışı çok keyifli bir trekking rotası sunar. Zirveden manzara nefes kesicidir. Hava açıksa zirveden Suriye'nin Bassit ve Lazkiye şehirlerini; Aladağlar ve Bolkar Dağları'nı görmek mümkün. Dağın Eteklerinde Roma Dönemi'nden kalma St.Barlaam Manastırı bulunur. Roma İmparatoru Hadrianus'un bu dağın tepesinden Samandağ sahillerini izlemeye doyamadığı rivayet edilir.

Asi:

Orontes olarak da adlandırılan Asi Nehri Lübnan Bekaa Vadisi'nin doğu kısmından doğar ve Türkiye Hatay ilinden Akdeniz'e dökülür. Asi Nehri'nin toplam uzunluğu 450 km olup, nehrin büyük bölümü Suriye toprakları içinde bulunmaktadır. Antakya ile Akdeniz'e doğal su yolu bağlanmış olan Asi Nehri'nin ortalama su debisi 30 m³/sn dir.

Bugün biraz da fotoğrafda yüklemeye çalışacağım.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Yaşar Hocam, bugün bir çok kez foruma gezi ile ilgili google earth fotoğrafları dışında, fotoğraf yüklemeye çalıştım ama devamlı hata mesajları verdi. Kullandığınız bir gmail veya başka bir email adresi var ise, size özel mesaj atıyım. Siz foruma ekleyin Hocam

Erdinç Bey, bu geziler neden 3-5 yıl önce yapılmadı. ;D ;D Selamlar.

Mustafad' Alıntı:
Erdinç Bey, bu geziler neden 3-5 yıl önce yapılmadı. ;D ;D Selamlar.

Merhaba Mustafa Bey,
bu soruyu aslında Yaşar Hocamıza sormamız lazım :smiley:
Antakya'ya her zaman bekleriz.
Antakya'yı biliyor musunuz?

yasarergun' Alıntı:
10 Nisan 2010 Cumartesi Saat 13'te Karamağaraya Keşif Gezisi Düzenliyoruz Hareket saat 13'te

1. Erdinç Ediboğlu, Erhan Alkaya Ford Ranger

1. Erdinç Ediboğlu, Erhan Alkaya Ford Ranger, Rasim Alyanak, Atila Yeşil
3. Mehmet Kuş, Mahindra Yetkili Satıcısı ve Servisi

reel eksen' Alıntı:
Merhaba Mustafa Bey,
bu soruyu aslında Yaşar Hocamıza sormamız lazım :smiley:
Antakya'ya her zaman bekleriz.
Antakya'yı biliyor musunuz?

Beş yıl Samandağ ilçesinde yaşadım, 2008 yılında ayrıldım. Selamlar

Mustafad' Alıntı:
Beş yıl Samandağ ilçesinde yaşadım, 2008 yılında ayrıldım. Selamlar

Mustafa Bey, Hatay'a her zaman bekliyoruz, gelirseniz seviniriz.

Bir de gezenbilir.com'da üye fotoğrafınız çok güzel, bizimle fotoğrafın olduğu mekan bilgisini ve Samandağ'da veya Hatay'ın diğer yörelerinde, tavsiye edeceğiniz doğa ve Off-Road parkurlarını paylaşabilir misiniz?

reel eksen' Alıntı:
Mustafa Bey, Hatay'a her zaman bekliyoruz, gelirseniz seviniriz.

Bir de gezenbilir.com'da üye fotoğrafınız çok güzel, bizimle fotoğrafın olduğu mekan bilgisini ve Samandağ'da veya Hatay'ın diğer yörelerinde, tavsiye edeceğiniz doğa ve Off-Road parkurlarını paylaşabilir misiniz?

Teşekkürler, kısmetse yaz aylarında uğramayı düşünüyorum.

Fotoğraf, İzmir Of-Road grubunun bir gesizi sırasında Ürkmez sahilinde çekildi. Samandağ ve Arsuz arasındaki arazi kesimini ben çok seviyordum, sahil kenarından dağa doğru herhangibir yola girdiğinizde parkur başlıyor. Yaşar Hoca'nın gezilerini takip ediyorum, kendisi oraları iyi biliyor.

Samandağ'da Of-Road ve motokros yapan bir arkadaşım var, ancak kendisi ile şu an irtibat kuramıyorum. Uzun süredir orda yaşıyor ve bölgeyi çok iyi biliyor. (Bir ara Yaşar Bey'e bahsetmiştim.) İrtibat kurunca size ve Yaşar Hoca'ya yönlendirip tanıştırırım.

Çevlik tarafına yolunuz düşerse Clup Almina'yı tavsiye ederim, işletmecisinin adı Garbis. O bölgede standartların üzerinde bir yerdir.

Selamlar.

Paylaşım için teşekkürler Mustafa Bey

reel eksen' Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler Mustafa Bey

Ben de fotoğraflar için teşekkür ediyorum, ortadaki Meydan sahili değil mi ?

İyi tahmin ettiniz Mustafa Bey, umarım burada yazılan parkuru sizinle de geçeriz

benim paylaşmak istediğim biraz daha fotoğraf var ama bir türlü gönderemiyorum, eklenti sayısının 5 adetten az olmasına ve toplam 5.000KB geçmemesine dikkat etmeme rağmen en son gönderdiğim fotoğrafları en az 10 kez denedikten sonra göndermeyi başarabildim. Bu konu ile ilgili bilgisi olan var ise, yazarsa sevinirim.

reel eksen' Alıntı:
İyi tahmin ettiniz Mustafa Bey, umarım burada yazılan parkuru sizinle de geçeriz

benim paylaşmak istediğim biraz daha fotoğraf var ama bir türlü gönderemiyorum, eklenti sayısının 5 adetten az olmasına ve toplam 5.000KB geçmemesine dikkat etmeme rağmen en son gönderdiğim fotoğrafları en az 10 kez denedikten sonra göndermeyi başarabildim. Bu konu ile ilgili bilgisi olan var ise, yazarsa sevinirim.

Öncelikle fotoğrafları küçültün, sonra yükleyin sorun yaşamazsınız.

Gezinin paylaşımı için http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54265.0

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri