Gezenbilir.com Hatıra Ormanı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,785

VitaEsMorte

Zirve
Mesajlar
2,896
Tepkime Puanı
39
Arkadaşlar bildiğiniz gibi son günlerde Türkiye'nin ciğerleri değişik bölgelerde alev alev yandı. Hem bu duruma kayıtsız kalmamak, hem de gezenbilir.com olarak toplumsal duyarlılık konusunda bir çalışma yapmak için bir hatıra ormanı kurmayı teklif ediyorum. Özellikle yangından en çok hasar gören yerlerden birinde bu tip bir olaya girişebiliriz. Ne dersiniz?
 


Ynt: Gezenbilir.com Hatıra Ormanı

Dikim yapılacak lokasyonu belirleyip orman müdürlüğü ile bağlantıya geçelim. Nadir abi bu konuda yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
 

Ynt: Gezenbilir.com Hatıra Ormanı

bu konuyu nadir abiye danışıp gerçekleşmesi için elimizden ne geliyorsa yapalım. gerçekten çok güzel fikir. hatta bir sponsor bulursak (ki ilk etapta sponsora bile gerek yok) forumumuza üye olan herkesin adına bir ağaç dikebiliriz. şuan forumda 150'ye yakın üye var, yani 150 yeni ağaç. kulağa ne kadar hoş geliyor...
 





Ynt: Gezenbilir.com Hatıra Ormanı

Hatıra ormanları ile ilgili mevzuatı tarıyorum şu an. Net bilgi bulunca burada paylaşacağım.
 

Ynt: Gezenbilir.com Hatıra Ormanı

Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Yönetmeliği madde 9 ve 10'da şöyle diyor:

Madde 9-: Gerçek kişiler; izin verilen, tahsis edilen veya irtifak hakkı tesis edilen sahalarda bu Yönetmelik kapsamında ağaçlandırma ve erozyon kontrolu çalışması yapabilirler.

Bu çalışmalar için; talepleri halinde, 6831 Sayılı Orman Kanununun 22.5.1987 tarih ve 3373 Sayılı Kanunla değişik 64 üncü maddesi hükmüne göre Kurulmuş olan Ağaçlandırma Fonundan kredi verilebilir.


Hatıra Ormanları


Madde 10- : Gerçek ve tüzel kişilerin talepleri halinde, Bakanlıkça giderleri talep sahipleri tarafından karşılanmak koşuluyla “Hatıra Ormanı” kurulur.

Hatıra ormanları Bakanlıkça açılan banka hesabına beher fidan için belirlenen fidan bedelinin yatırılmasından sonra tesis edilir. Bakanlıkça kurulan hatıra ormanlarına, fidan bedelini yatıran gerçek ve tüzel kişiler adına fidan dikilir.

Hatıra ormanları ile ilgili iş ve işlemler Bakanlıkça belirlenen esas ve usuller çerçevesinde yürütülür.

Hatıra ormanlarının tesis, bakım ve işletilmesi Bakanlıkça yapılır.

Valilik ve Kaymakamlıklar milli ve dini bayramlar ile özel günlerde halkın fidan dikmesini sağlayarak “Hatıra Ormanları” oluşturabilirler.

Hatıra ormanlarının ismi değiştirilemez.
 


Ynt: Gezenbilir.com Hatıra Ormanı

Sanırım durum şu şekilde işliyor: Bakanlık'a başvuru yapılıyor, ve onlar yer tahsis ediyor. Dikilecek fidanlar için de bir bedel belirlenerek bunun Bakanlık'a yatırılması isteniyor.
 




Ynt: Gezenbilir.com Hatıra Ormanı

Ama hatıra ormanı yazacaksa illa ki Bakanlık işin içine giriyor olabilir, sonuçta ormanların oluşturulması ve bakımı (şimdilerde yakılması da!!!) devletin kontrolünde. Biz de devletin arazisini alıp oradaki ormandan sorumlu olacağız.
 



Ynt: Gezenbilir.com Hatıra Ormanı

Evet, ağaç dikim zamanı ufak ufak geldi gibi. Ne yapacağız, nasıl yapacağız dostlar?
 



Ynt: Gezenbilir.com Hatıra Ormanı

ben de otoyol kenarlarında falan gördüğüm(ankara girişinde çok vardır), hani üzerinde "bilmem ne/kim hatıra ormanı yıl:xxxx" gibi şeyler yazan bir tabelası bulunan, fakat genelde bu tabela çevresinde hiç ağaç bulunmayan, bakımsızlıktan ot bürümüş yerlerin neden bu halde olduğunu merak eder dururdum.
Tabelada ismi yazan kuruluşa/şahısa kızardım, ilgisizliğinden ötürü.
Meğer günahlarını alıyormuşum.
Şimdi anladım ki, bunların bakımından(ya da bakımsızlığından) Bakanlık sorumlu imiş.

Hatıra ormanlarının tesis, bakım ve işletilmesi Bakanlıkça yapılır.
 

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Mesajlar
1,525,367
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst