Gezenbilir Cherokee'lerinin Beğenilen Fotoğrafları; ZJ, WJ, WK, XJ, KJ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 550
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 124,632

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Cherokee'lerinin Beğenilen Fotoğrafları; ZJ, WJ, WK, XJ, KJ

serkann' Alıntı:
bu resmi ben çekmiştim :smiley:

Elinize sağlık. Bizde kimsede makine yoktu... Cep telefonuyla falan çektiklerimizi de henüz görmediğim için değerli bu fotoğraf :smiley: Teşekkürler.

Cem abi arabanız "İNANILMAZ !!" :smiley:

CJ7V8' Alıntı:
Cem abi arabanız "İNANILMAZ !!" :smiley:

Eywallah Sağol.. Sorması ayıp kaç yaşındasın sen Sami? (23'müş profilden baktım :smiley:. Abi deyince merak ettimde..)

iksje' Alıntı:
yesilvadi.jpg

sl2775277.jpg

Bu fotoğrafı Tekirdağ'da marketin önünde çekmişler. Zeminde ön ile arka arasında kot farkı var o yüzden biraz şahlanmış duruyor. Hoşuma gitti. Şimdi baktımda ilk resimde öyle şahlanmış gibi.. Heralde böyle hallerini beğeniyorum arabanın. Bu arada neden kimse resim koymuyor buraya?
hakkaten maşallah, çok bir makine

güzel kısmını unuttum heyecandan ;D, tekrar ediyorum maşallah çok güzel bir makine

Bu da diğer Jeep'imiz. XJ ile offroad veya onroad gezmek büyük keyif çünkü ilgi devamlı üstünde, ama 5.9 ZJ'nin gücü ve sesi gerçekten olağanüstü. Bu arabaya eksiz 4,5" helezon + amortisör yükseltme kiti yaptık. Yaptık diyorum çünkü amortisörler ve yaylar hariç tüm parçaları kendimiz ürettik. Benim bildiğim ön-arka uzun kollu tek Grand Cherokee. Ön kollarıda standart düzendeki 4 nokta değildir. Y-link denilen formda şasiye tek noktadan bağlanır. 4,88 dişli oranları var. Arka Dana 44'de standart LSD'si çalışıyor. Öne telli OX Locker taktık. Ön şaftın kovan ucunda bilyalı mafsalı düz mafsala çevirdik. Üstündeki tavan bagajı, tamponları, lamba kafesi yine kendi üretimimiz. Kısacası el emeği göz nuru. :smiley: Bu araba için sırada XJ'ye yaptığımız tekerlekten tekerleğe direksiyon sistemini uygulamak var. Belki birde arkaya Detroit kilit düşünülebilir.

dsc1677qi.jpg

dsc1682.jpg

dsc1678.jpg

dsc1684.jpg

araç süper Cem abi ,uzun kollu olması ayrı bir güzelelik.Zaten Can'dan duyuyordum hep bu aracı.Ox hakkında ne söylebilrisiniz kalite nasıl? iyi diye tahmin ediyorum.Memnun musunuz?Bende CJ ye alırsam ön-arka OX almayı düşünüyorum.

CJ7V8' Alıntı:
araç süper Cem abi ,uzun kollu olması ayrı bir güzelelik.Zaten Can'dan duyuyordum hep bu aracı.Ox hakkında ne söylebilrisiniz kalite nasıl? iyi diye tahmin ediyorum.Memnun musunuz?Bende CJ ye alırsam ön-arka OX almayı düşünüyorum.

Bugün aynı konuyu İzmit'ten Fatih'le görüştük. OX'in biz herhangi bir problemini henüz görmedik. Başta bir tel problemimiz oldu ama o OX'in günahı değil. Hangi boy getirmemiz gerektiğinden emin olamadığımız için, hem de biraz ucuza mal ederiz diye burada marincilerle çözmeye çalıştık tel işini. Görünüşte çok güzel ama fonksiyonda zayıf bir malzeme oldu. Neticede 87" teli Amerika'dan getirdik ve kusursuz çalışıyor (Burada vinçlerde kullanılan tellerden yaptırtabileceğimizi keşfettik sonra ama tecrübe etmedik + ZJ'ye takacak olanlar için söylüyorum: Shifter'ı arazi vitesinin yanına takmak isterseniz bizim gibi 87" değil 70" getirin. 87" emniyet kemerinin tokasına kadar gelir). Yanlız OX'in dezavantaj olabilecek bir iki şeyi var. Örneğin E-Locker'da sadece bir diferansiyel geliyorken OX siparişinde buraya iki misli büyük bir kutu geliyor. İçinde maşalı diff kapağı ve shifter ile birlikte. Birde teli ekle buna. Dolayısıyla kargo masrafı bi parça daha fazla oluyor. Emin değilim ama sadece ön için $100 civarı bir fark diyim. Bana sorarsan o shifter, özelliklede ZJ, XJ gibi araçlarda gereğinden fazla yer kaplıyor. Hele hele ön-arka OX'in olacaksa. Benim E-locker'ım aynı görevi ufacık bir switchle yapıyor. Her ikisini de çok uzun zamanlar kullanmadığım için mukavemetleriyle, performanslarıyla ilgili birşey iddia etmiyim ama her ikisiyle de offroad yaptık, her ikisi de sorunsuz çalıştı şimdiye kadar. Ben marka olarak E-locker'dan değilde elektirkli kilitten diyim, bu kadar temiz performans beklemiyordum. OX'in bana göre en güzel tarafı hem diff kapağının hem de içerdeki shifter'ının fiyakalı oluşu. Ama yinede bana bir düğmeye basmak daha cazip geliyor.

Süper artikilasyon!! Bu fotograftan sonra aklıma "Artikilasyon Fotografları" adında bir konu açmak geldi. :smiley: Araçlar bölümüne birazdan açarım ,yoksa sadece Jeep bölümüne mi açsam hahahah :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri