Gezenbilir; Çankırı - Ilgaz Dağı Kış Tırmanışı Rapor 08-09 Ocak 2011

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,128

Etiketler
Ynt: Gezenbilir; Çankırı - Ilgaz Dağı Kış Tırmanışı Rapor 08-09 Ocak 2011

Kamp alanında zirve yürüyüşümüz:

Toplam mesafe (gidiş dönüş): 8,39 km
Toplam yükselme: 805 mt
Toplam süre: 8s 58dk
En yüksek eğim: %39 (bizim çıkışımıza göre)

Picture 12.jpg

COMPETUS' Alıntı:
Bu hızlılığın gözlerimi yaşarttı Ertürk :'(Ellerine sağlık teşekkürler.

;D hız konusunda size yetişmeye çalışıyorum !... ;D Arkanızdayım.... :smiley: ;)

COMPETUS' Alıntı:
Aslına bakarsanız oldukça sıcak bir geceydi.Tulumun içerisine girdikten sonra gayet güzel bir gece geçirdim.Fakat çadırımızın içi içler acısıydı.

Murat selam,

Anlaşılan çadırın havalandırmasını yeterince yapmadığınız için böyle bir oalyla karşılaşmışsınız. Gerçi havalandırmayı ne kadar iyi yapsakta bu manzara çoğu zaman kaçınılmaz oluyor nedeni de tabii ki çadırın içine ıslak girmek, vücut ısımız ve terlememiz.

Bunu önlemenin bir yolu çadırı iyi havalandırmak ama bu bi süre üşümenize neden olabiliyor. Eğer sıkı giyinirseniz onu da büyük ölçüde önlemiş olursunuz. Bir de çadırın içine, bot, tozluk vb., çok fazla ıslak malzeme almamak gerekiyor. Eğer almanız gerekirse de çöp torbası içinde almak mantıklı olur.

Sevgilerimle.

Güncel Özak' Alıntı:
Murat selam,

Anlaşılan çadırın havalandırmasını yeterince yapmadığınız için böyle bir oalyla karşılaşmışsınız. Gerçi havalandırmayı ne kadar iyi yapsakta bu manzara çoğu zaman kaçınılmaz oluyor nedeni de tabii ki çadırın içine ıslak girmek, vücut ısımız ve terlememiz.

Bunu önlemenin bir yolu çadırı iyi havalandırmak ama bu bi süre üşümenize neden olabiliyor. Eğer sıkı giyinirseniz onu da büyük ölçüde önlemiş olursunuz. Bir de çadırın içine, bot, tozluk vb., çok fazla ıslak malzeme almamak gerekiyor. Eğer almanız gerekirse de çöp torbası içinde almak mantıklı olur.

Sevgilerimle.

Doğru. Bu hatayı biz de yaptık. Çantaların üstü buzluydu. İçeri aldık. Ceketler nemliydi. Hemen herşey nem üretti. Bu da buzlanmaya sebep oldu. Üşümek pahasına havalandırmaları daha geniş açacağım bir dahaki sefere. 2-3 saat sonra havalandırmayı azaltabilirim. Bu arada bir hayli nem atılmış olur.

Arkadaşlar hepinizi tebrik ediyorum, soğuğun sizleri yıldıramadığına fotoğraflarınız ve anlatımlarınız sayesinde tanıklık ediyoruz, zorlu kış koşullarının sonunda birde zirve için mücadele ederek hem deneyen arkadaşlarımızı, hemde zirveyi yapan arkadaşlarımızı kutluyorum, başarılarınızı bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Tüm emeği geçenlere de ayrı ayrı teşekkürler. hepiniz harikasınız :smiley:

Tüm fotoğraflar çok güzel ellerinize sağlık, Buz tutmuş kask ve baton fotoğraflarına bayıldım..

ceranus' Alıntı:
Arkadaşlar hepinizi tebrik ediyorum, soğuğun sizleri yıldıramadığına fotoğraflarınız ve anlatımlarınız sayesinde tanıklık ediyoruz, zorlu kış koşullarının sonunda birde zirve için mücadele ederek hem deneyen arkadaşlarımızı, hemde zirveyi yapan arkadaşlarımızı kutluyorum, başarılarınızı bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Tüm emeği geçenlere de ayrı ayrı teşekkürler. hepiniz harikasınız :smiley:

Tüm fotoğraflar çok güzel ellerinize sağlık, Buz tutmuş kask ve baton fotoğraflarına bayıldım..

Zerrin, Biz de desteğin için sana teşekkür ederiz.

:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Ağlama Çiğdem. Al sana bir etkinlik daha:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67437.0

Arkadaşlar bugün kamptada bahsettiğim gibi ameliyat oldum. Dün fotoğrafları yüklemeye ara vermemin sebebi biraz erken yatmaktı.
Şimdi hastane odasından devam edeceğim

EKARAIS' Alıntı:
Emre çok güzel fotoğraflar çekmişsin.

Efe abi şartların nasıl olacağına dair bir fikrim olsaydı, daha iyi fotoğraflar çekebilmek için dslr makina ve birkaç lens getirirdim.
Bi dahakine daha iyileri olur inşallah......
Beğendiğine sevindim teşekkürler.

ASMİNNN' Alıntı:
Arkadaşlar bugün kamptada bahsettiğim gibi ameliyat oldum. Dün fotoğrafları yüklemeye ara vermemin sebebi biraz erken yatmaktı.
Şimdi hastane odasından devam edeceğim

GEÇMİŞ OLSUN umarım ÖNEMLİ bi şey değildir.

Zirvenin eteğinde son moladan görüntüler.........,,,,,

DSC01879.jpg

Efe abi yine telefonla görüşüyor. Kendisine sesleniyorum,
ama o kadar odaklanmış ki konuşmaya dönmüyor ben de beklemiyorum basıyorum makinenin düğmesine

DSC01880.jpg

Arkadaşım o kadar istedik kimileri yalvardı ama bir türlü ekmeğini bize vermedin...
onlar benim hepsini tek başıma yiyeceğim diye tutturdun... :smiley:

DSC01883.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,792
Kayıtlı Üye Sayımız
166,605
Kaydolan Son Üyemiz
by sarsılmaz

SON KONULAR

Geri