Gezenbilir; Çankırı - Ilgaz Dağı Kış Tırmanışı Rapor 08-09 Ocak 2011

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 113
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,130
Ynt: Gezenbilir; Çankırı - Ilgaz Dağı Kış Tırmanışı Rapor 08-09 Ocak 2011

Bir kaç karede benden.Kamp yüküyle 1 saatlik yürüyüşün ardından kamp alanı için en uygun bölgeyi tespit edip bir an önce hava kararmadan çadırlarımızı kurmaya başladık.

Resim 003.jpg

Resim 002.jpg

Resim 004.jpg

Etiketler

Birazdan o ormana doğru yürüyüşe başlayacağız ama içimden de düşünmüyor değilim
ben burda beklesem de onlar gidip gelseler diye (ayak parmaklarımın hiçbirini hissedemiyordum ama hareket edince beş dakikada çözüldüler)

DSC01844.jpg

Güneş doğuyor, çam iğnelerindeki sarkıtlardan damlalar düşmeye başlıyor, karın üzerinden kristaller bize göz kırpıyor ve ormana giriyoruz.

DSC01845.jpg

Belki asırlarca bu ağaçları yükselten güneş yükseldikçe biz de yükseliyoruz, içimde güzel birşeyler yükseliyor.......

DSC01855.jpg

Tüm ekip bir an önce çadırları kurup sıcak bir şeyler içebilmek için harıl harıl çalışmaya başladı.

Resim 001.jpg

Resim 005.jpg

Resim 010.jpg

Resim 011.jpg

DSC01857.jpg

Her metre de etrafımda daha güzel manzaralar gördükçe daha yukarı çıkmalıyım diye düşünüyorum

DSC01860.jpg

Ve işte küçük hacet o da nasıl bir küçükse tırman tırman bitiremedim
Gördüğünüz üzere bazı arkadaşlar batonsuz dahi çıkabiliyorlar ama :smiley: ......

DSC01862.jpg

Bu da manzaradan bir parça ...... Artık yarın devam ederim fotoğrafları yüklemeye. Herkese selamlar.

DSC01867.jpg

Akşam yemegimiz için bir şeyler hazırlamaya başladıkki :eek: :eek: :eek: propane kartuşunuz soğuktan dolayı yansammı yanmasammı diye düşünmeye başladı ::smiley:Kaz tüyü montumun içerisinde 5 dk ısıtmaya çalıştım hiç faydası yok.Emre arkadaşımın aklına tüpü sıçak suya oturtmak geldi.Çok şükür işe yaradı.Makarna,çorba sıcak çay bizi biraz kendimize getirdi.Tabiki ocağın içeride yanması tehlikeliydi ve her ihtimale karşı iç kapısı ve bagaj bölümü kapısının açık olması Emrenin'de dediği gibi ayaklarımızı donduracak derecede üşüttü.

Resim 016.jpg

Resim 017.jpg

Aslına bakarsanız oldukça sıcak bir geceydi.Tulumun içerisine girdikten sonra gayet güzel bir gece geçirdim.Fakat çadırımızın içi içler acısıydı.

Resim 019.jpg

Resim 020.jpg

Emre çok güzel fotoğraflar çekmişsin.

Saatim sabah 05:30'da zirve için kalkmam gerektiğini hatırlatırken.Kamp'ta ne ses var ne soluk.Nasıl olsa birileri seslenir düşüncesiyle biraz daha keyf yapmak istedim.Sonrasında gelen seslerle kalkıp biraz daha kar eritme faslından sonra yavaş yavaş hazırlıklar başladı.Çadırdan dışarı çıktığımda hiç şaşırmadım gece hissettiğimiz soğuktan sonra karşılaşacağımız manzarayı az çok tahmin edebiliyordum.

Resim 022.jpg

Resim 023.jpg

Resim 025.jpg

İşte zirve yüzünü gösterdi.24 Ekim'de başka bir rotadan zirve yaptığım K.Hacet'e bu rotadan ilk kez çıkıyorum.

Resim 050.jpg

Resim 056.jpg

Resim 059.jpg

Resim 060.jpg

Ve bütün yorgunluğun bitti yer.Tırmanışı yarıda bırakan dostlarımız ve tüm Gezenbilir adına zirvede açtığımız bayrağımız.

Resim 062.jpg

Resim 064.jpg

Resim 065.jpg

Gezenbilir filaması nerde diye soracak olursanız küçük bir aksilik sonucu yanımıza alamadık.Hiç şüpheniz olmasınki bundan sonraki zirvelerimizde hep yanımızda olacak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,793
Kayıtlı Üye Sayımız
166,605
Kaydolan Son Üyemiz
by sarsılmaz

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR