Gezenbilir Antakya; Amanoslar Kartalalanı Kazıklı Yaylası Offroad Gezisi (14 Mart 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,358
Ynt: Gezenbilir Antakya; Amanoslar Kartalalanı Kazıklı Yaylası Offroad Gezisi (14 Mart 2010)

yasarergun' Alıntı:
ve bu sene de leyleğin sürüsünü havada gördük artık bir sonraki geziyi sibiryadan mı yükleriz patagonyadan m bilemem :smiley:
[attachment=1]

katılan herkese çok teşekkürler

yasar bey sibirya ve patagonia ikiside güzel yerler fakat sibirya biraz soğuk :smiley:)

Etiketler

Ynt: Gezenbilir Antakya; Amanoslar Kartalalanı Kazıklı Yaylası Offroad Gezisi (14 Mart 2010)

AHHHHHHH AH!
Sibirya, soğuk, -55 derece dediniz
Aklıma karlı-buzlu yollar getirdiniz
Yarama tuz bastınız şimdi
Neylesin BRAVEHEART, neylesin SUZUKİ

Bekledim dört gözle kışın gelmesini
Beyazın boyamasını Amanos zirvelerini
Yağmadı hiç kar, yağdıysa da kalmadı hiç
BRAVEHEART çeker deriiiin derin iç

;D ;D ;D

Ocak ayında, bulunduğum Diyarbakır'da,
-5 - -8C derecede, 2 cm buz zemin üzerinde,
Çüngüş-Karakaya ve Siverek-Karacadağ'a "
"Mini-minnacık ve şirin aracım" ile
"Olabildiğince SOFT" 2 gezi yapmasam
gözüm açık giderdi bu dünyadan...

Şanlıurfa, Siverek ilçesi, Karacadağ Kayak Merkezi gezisi (Lütfen TIKLAYIN)
Diyarbakır, Çüngüş ilçesi, Karakaya Barajı Gezisi (Lütfen TIKLAYIN)
Yorumlarınızı beklerim efendim.

yasarergun' Alıntı:
daha çok asfalt çok az yerde stabilize zemin vardı muhtemelen orası da asfalt olmuştur

2 ya da 3 çok yüzlek su geçişi

süper bir manzara

daha kuzeyde bir yer

gruptan bahsedilen yeri gören yok (ben hariç)

Yaşar Hocam çok merak ettim, neresi bu yer? Ayrıca hanımlar izin verirse yarın sabah çıksak mı?

ksd' Alıntı:
Yaşar Hocam çok merak ettim, neresi bu yer? Ayrıca hanımlar izin verirse yarın sabah çıksak mı?

Hocam kırkıhan ceylanlı köyünden girip, alan yaylasından, şuvan kalesinden ve bence hatayın en güzel köyü olan değirmendereden geçen sarısekiden çıkan yoldur.

tam fotoğraflık zamanıdır şimdi

yapraklı ağaçlar filizde kayınların yaprakları pek hoş olur bu dönemde

yarın için bakabiliriz ama geç de çıkabiliriz

Sevgili Antakya Off-road grubu...
Bensiz bir gezinin daha dibine vurmuşsunuz. Mangalları yakmış, batmış çıkmışsınız. Helal olsun:smiley:
Grubun gittikçe genişlediğini görmek uzaklarda da olsam beni mutlu ediyor. Aramıza yeni katılan arkadaşlara sıcak bir hoşgeldiniz demek isterim (Antakya usulü hoşgeldiniz ayrılırken deniyor ama siz diğer usulden dediğimi varsayın:smiley:)
Cenk hocamın aracını resimler arasında bizzat kendi gözümle (fotomontaj filan değildi di mi?) görmesem, sadece yazılanları okusam inanmazdım, inanamazdım.
Gerçi sonra kutsal bir mekanda tövbe etmiş ama... bi laf vardır... kayakçılar söyler... bi vücut orifisine karsuyu kaçtımı bi daha kayağı bırakamazsın diye... buradada aynı prensip geçerli....gevsek zeminde çamurda kalıp da dostların yardımıyla kurtuldun mu, dere yataklarında , çarşakların üzerinden böbrek taşını düşürerek geçtin mi, torba içine torbaya koymuş da olsan sakladığın şeylere her nasıl oldu ise toz girmişse, dörtçeker dışında başka hiçbir aracın tamamlayamayacağı parkurları geçtinmi.... artık bence iflah olmaz bi adam... günahada girer tövbesini de bozar... hafta sonları inşallah yağmur yağar diye dua da eder:smiley:) yada katılamadığı aktiviteleri, haset, kıskançlık ve de zevk içinde bööle takip eder işte :smiley:))
Ayrıca Yaşar hocamın liderlik vasıfları burada tartışılmaz bile... 1500 tane genç zibidiye zirve yaptırmış, benim katıldığım bütün gezi ve aktivitelerde bilgi ve tecrübesi vede sempatisi sayesinde doğal lider olmuş türünün nadir örneklerindendir (sonuncusu diyemiyeceğim muhtemelen en az iki taneyi daha bizzat kendi yetiştiriyor :smiley:)
Demokrasi ile ilgili sonsözl olarak... Atatürke bir Amerikan gazeteci soruyor... Sizce ülkenizde demokrasi var mı diye... cevabı hepimizce malum.. olmasa soramazdınız bunu diyor... siz de olmasa yazamazdınız... Ancak dağda ve doğada demokrasi yoktur ve grubun birlik ve bütünlüğünü bozarak gruptakileri tehlikeye düşürme potansiyeline sahip her söz ve eylem lider tarafından bitirilir :smiley: (gerçi ne olay olmuş diye telefonla sormadım bile ama yanlış anlamışsam affola.. anlattıklarım genel kültür niyetine dinlenile... kalın sağlıcakla...)

Güzel bir etkinlik olmuş

Saygılar

reel eksen' Alıntı:
Mustafa Usta dediğiniz gibi sağolsun çok uygun fiyata ve kaliteli işler yaptı. Erhan Hocanın da çok emeği geçti, değişikliklerin ve yöntemlerin ana fikri Erhan Hoca'ya aitti.
Bu hafta sonu şehir dışından gelecek misafirlerimizi çevlik ve arsuza götürmeyi planlıyoruz Aliye ile. Arsuza da çevlik tarafından geçeriz diye düşünüyoruz. Sizlerle tanıştıktan sonra, her aktivite de bir parça doğa eklemeye çalışıyoruz. Ama diğer hafta sonu 28 Mart Pazar günü aktivite olursa ve bir aksilik çıkmazsa Biz ve Rasim'ler katılırız Yaşar Hocam.
erdinç bey bulduğunuz keldağ parkuru çok güzel...

asem spor' Alıntı:
erdinç bey bulduğunuz keldağ parkuru çok güzel...

Erhan Hocam hep birlikte aslında çok daha güzel olurdu, Yaşar Hocamızla üç geziye katıldık, üç gezide birbirinden güzeldi ve nitelikliydi.
Benim gittiğim geziler de, bazı doğa manzaraları, yok artık dedirtecek türdendi, adını bilmediğim o kadar kuş ve bitki örtüsü gördüm ki, sürekli Aliye ile, bir gezimiz de Burcu ve Rasim'le Yaşar Hoca'nın kulaklarını çınlattık.
Yaşar Hocanın kitabının büyük bir bölümünü okudum, günübirlik gezilerin, iyi bilinen yerlere düzenlenmesi gerektiğini, parkurların ve paylaşmanın artmasının, daha keyif vereceğini yazmıştı.
14 Mart Amanoslar Kartalalanı Kazıklı Yaylası Off-Road gezisinden sonra, birbirinden farklı üç kez, doğa gezisi tam gün olacak şekilde ailem ve birbirinden farklı farklı misafirlerimle yaptım. (Yaşar Hocam, misafirlerimden ikisi, ekibinize katılmak için 4x4 almaya karar verdiler ve şu anda da araç bakıyorlar.) Gezilerimin dörtte üçlük kısmında yol çok iyi idi, geri kalan kısmında ise Opel Corsa bile geçerdi :smiley: Aslında bu doğa gezilerinin normal güzergahı biraz Off-Road sayılabilirdi, fakat tek araçla risk almak istemediğimden, karşıma çıkan 10 ila 40 metrelik çok güzel engellerden geçmemek için, bir kaç kez 6-7 km çapında yarım daireler çizdim. Gezinin uzun sürme sebeplerinden biri de açıkçası buydu, diğeri de malum, muhteşem deniz manzarası, Amanos Dağları ve Keldağı manzaralı sucuk ekmek partimizdi tabii ki :smiley:
Engellerden ikisi kum geçisi idi ve denememek için kendimi zor engelledim :smiley: ve Yaşar Hocamızın ekibinin orada olmasını çok istedim, engellerin biri de, tam bir profosyonel işi, görünce hemen GPS'ime bakım yarım dairemi çizdim :smiley: geniş bir dere yatağı geçişi, akarsu plaka seviyesin de idi, zemin ise sivri köşeleri olmayan ceviz ile kavun büyüklüğünde yuvarlak taşlardan oluşuyor. Dere inişi ve çıkışı için biraz çalışmak gerekebilir yerinde sanıyorum.

Yaşar Hocam, Erhan Hocam, 11.04 Pazar günü için çok değerli doğa sever, gezenbilir.com üyeleri dostlarımızla, Keldağı Karamağara'ya gidelim mi? Şu anda benim çevremde bundan sonraki ilk geziye, 4x4 ile gelmek isteyen 5 aile var.

güzel gezi olmuş paylaşım için teşekkürler.

reel eksen' Alıntı:
Erhan Hocam hep birlikte aslında çok daha güzel olurdu, Yaşar Hocamızla üç geziye katıldık, üç gezide birbirinden güzeldi ve nitelikliydi.
Benim gittiğim geziler de, bazı doğa manzaraları, yok artık dedirtecek türdendi, adını bilmediğim o kadar kuş ve bitki örtüsü gördüm ki, sürekli Aliye ile, bir gezimiz de Burcu ve Rasim'le Yaşar Hoca'nın kulaklarını çınlattık.
Yaşar Hocanın kitabının büyük bir bölümünü okudum, günübirlik gezilerin, iyi bilinen yerlere düzenlenmesi gerektiğini, parkurların ve paylaşmanın artmasının, daha keyif vereceğini yazmıştı.
14 Mart Amanoslar Kartalalanı Kazıklı Yaylası Off-Road gezisinden sonra, birbirinden farklı üç kez, doğa gezisi tam gün olacak şekilde ailem ve birbirinden farklı farklı misafirlerimle yaptım. (Yaşar Hocam, misafirlerimden ikisi, ekibinize katılmak için 4x4 almaya karar verdiler ve şu anda da araç bakıyorlar.) Gezilerimin dörtte üçlük kısmında yol çok iyi idi, geri kalan kısmında ise Opel Corsa bile geçerdi :smiley: Aslında bu doğa gezilerinin normal güzergahı biraz Off-Road sayılabilirdi, fakat tek araçla risk almak istemediğimden, karşıma çıkan 10 ila 40 metrelik çok güzel engellerden geçmemek için, bir kaç kez 6-7 km çapında yarım daireler çizdim. Gezinin uzun sürme sebeplerinden biri de açıkçası buydu, diğeri de malum, muhteşem deniz manzarası, Amanos Dağları ve Keldağı manzaralı sucuk ekmek partimizdi tabii ki :smiley:
Engellerden ikisi kum geçisi idi ve denememek için kendimi zor engelledim :smiley: ve Yaşar Hocamızın ekibinin orada olmasını çok istedim, engellerin biri de, tam bir profosyonel işi, görünce hemen GPS'ime bakım yarım dairemi çizdim :smiley: geniş bir dere yatağı geçişi, akarsu plaka seviyesin de idi, zemin ise sivri köşeleri olmayan ceviz ile kavun büyüklüğünde yuvarlak taşlardan oluşuyor. Dere inişi ve çıkışı için biraz çalışmak gerekebilir yerinde sanıyorum.

Yaşar Hocam, Erhan Hocam, 11.04 Pazar günü için çok değerli doğa sever, gezenbilir.com üyeleri dostlarımızla, Keldağı Karamağara'ya gidelim mi? Şu anda benim çevremde bundan sonraki ilk geziye, 4x4 ile gelmek isteyen 5 aile var.
Erdinç bey,
aracın jantları nasıl oldu.. belirgin bir fark buldun mu....

reel eksen' Alıntı:

Erdinç Bey yeni gelenler tabi ki aramıza hoş geldiler ama araç bakarken dikkatli olsunlar arazi aracının iyisi iyidir ama kötüsü de cidden kötüdür
11 nisan için ben de uygun olacağım inşallah
sanırım 11 nisanda erdoğan bey de antakyada olur bu defa 2 rakamlı sayılarla yola çıkabiliriz
bu arada ben bir dostum aracılığıyla yeni telsiz aldım süper görünüyor ilk gezide deneriz çalışması güzelse araçlara birer tane koyarız.

asem spor' Alıntı:
Erdinç bey,
aracın jantları nasıl oldu.. belirgin bir fark buldun mu....

Erhan Hocam, virajlarda hissettim jantların daha iyi olduğunu, bana eşlik ettiğin için ve doğru adrese götürdüğün için tekrar teşekkürler.

yasarergun' Alıntı:
Erdinç Bey yeni gelenler tabi ki aramıza hoş geldiler ama araç bakarken dikkatli olsunlar arazi aracının iyisi iyidir ama kötüsü de cidden kötüdür
11 nisan için ben de uygun olacağım inşallah
sanırım 11 nisanda erdoğan bey de antakyada olur bu defa 2 rakamlı sayılarla yola çıkabiliriz
bu arada ben bir dostum aracılığıyla yeni telsiz aldım süper görünüyor ilk gezide deneriz çalışması güzelse araçlara birer tane koyarız.

Yaşar Hocam, arazi aracı ile ilgili ben de sizlerden aldığım bilgileri, ilgilenenlere aktardım, özellikle bir geziye katılmadan ve de gezenbilir grubuna danışmadan araç almamalarını önerdim. Büyük ihtimalle 11 Nisanda, hayırlısıyla bir organizasyon yapar isek, emanet 4x4 'lerle gelecekler ve araç almadan önce güzel bilgi, tecrübe olur arkadaşlara.

Hocam her araçta bir telsiz fikri çok güzel. Telsizlerle ilgili fazla bilgim yok. Her araç sahibi, ortak, uyumlu bir telsiz alsa ve her geziye getirse nasıl olur?

reel eksen' Alıntı:
Erhan Hocam, virajlarda hissettim jantların daha iyi olduğunu, bana eşlik ettiğin için ve doğru adrese götürdüğün için tekrar teşekkürler.
Erdinç kardeşim,rica ederim.
ayrıca bu projektörleri araştıralım...bende belki 4 tane alırım.
bu üst çubuklar,ı bugun tam sağlamlarım...çünkü tam sağlam olmazsa can güvenliğini tehlikeye atar..bu konuda risk almak istemiyorum.sağlamlığından emin olmadan.üstüne kafes bagajı koymayacam. bittiğinde güzel bişey olacak inşallah..

reel eksen' Alıntı:
Yaşar Hocam, arazi aracı ile ilgili ben de sizlerden aldığım bilgileri, ilgilenenlere aktardım, özellikle bir geziye katılmadan ve de gezenbilir grubuna danışmadan araç almamalarını önerdim. Büyük ihtimalle 11 Nisanda, hayırlısıyla bir organizasyon yapar isek, emanet 4x4 'lerle gelecekler ve araç almadan önce güzel bilgi, tecrübe olur arkadaşlara.

Hocam her araçta bir telsiz fikri çok güzel. Telsizlerle ilgili fazla bilgim yok. Her araç sahibi, ortak, uyumlu bir telsiz alsa ve her geziye getirse nasıl olur?

Erdinç Bey ben bir tane telsiz aldım haftaya test ederiz ona göre severseniz birer tane de size getirmek mümkündür

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR