Erhan Hocam hep birlikte aslında çok daha güzel olurdu, Yaşar Hocamızla üç geziye katıldık, üç gezide birbirinden güzeldi ve nitelikliydi.
Benim gittiğim geziler de, bazı doğa manzaraları, yok artık dedirtecek türdendi, adını bilmediğim o kadar kuş ve bitki örtüsü gördüm ki, sürekli Aliye ile, bir gezimiz de Burcu ve Rasim'le Yaşar Hoca'nın kulaklarını çınlattık.
Yaşar Hocanın kitabının büyük bir bölümünü okudum, günübirlik gezilerin, iyi bilinen yerlere düzenlenmesi gerektiğini, parkurların ve paylaşmanın artmasının, daha keyif vereceğini yazmıştı.
14 Mart Amanoslar Kartalalanı Kazıklı Yaylası Off-Road gezisinden sonra, birbirinden farklı üç kez, doğa gezisi tam gün olacak şekilde ailem ve birbirinden farklı farklı misafirlerimle yaptım. (Yaşar Hocam, misafirlerimden ikisi, ekibinize katılmak için 4x4 almaya karar verdiler ve şu anda da araç bakıyorlar.) Gezilerimin dörtte üçlük kısmında yol çok iyi idi, geri kalan kısmında ise Opel Corsa bile geçerdi
Aslında bu doğa gezilerinin normal güzergahı biraz Off-Road sayılabilirdi, fakat tek araçla risk almak istemediğimden, karşıma çıkan 10 ila 40 metrelik
çok güzel engellerden geçmemek için, bir kaç kez 6-7 km çapında yarım daireler çizdim. Gezinin uzun sürme sebeplerinden biri de açıkçası buydu, diğeri de malum, muhteşem deniz manzarası, Amanos Dağları ve Keldağı manzaralı sucuk ekmek partimizdi tabii ki
Engellerden ikisi kum geçisi idi ve denememek için kendimi zor engelledim
ve Yaşar Hocamızın ekibinin orada olmasını çok istedim, engellerin biri de, tam bir profosyonel işi, görünce hemen GPS'ime bakım yarım dairemi çizdim
geniş bir dere yatağı geçişi, akarsu plaka seviyesin de idi, zemin ise sivri köşeleri olmayan ceviz ile kavun büyüklüğünde yuvarlak taşlardan oluşuyor. Dere inişi ve çıkışı için biraz çalışmak gerekebilir yerinde sanıyorum.
Yaşar Hocam, Erhan Hocam, 11.04 Pazar günü için çok değerli doğa sever, gezenbilir.com üyeleri dostlarımızla, Keldağı Karamağara'ya gidelim mi? Şu anda benim çevremde bundan sonraki ilk geziye, 4x4 ile gelmek isteyen 5 aile var.