Gezenbilir Ankara - Ayaş - Ortabereket Köyü Off-Road Etkinliği (28 Aralık 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 723
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 84,656
Ynt: Gezenbilir Ankara - Ayaş - Ortabereket Köyü Off-Road Etkinliği (28 Aralık 2

discovery-V8' Alıntı:
Kafana beyaz bant göndereyimmi, ortasında kırmızı güneş olan ;D ;D Allahtan bizim araçlarda baca yok girecek, eksozdan pajeroyuda sokmak baya bir zor olur ;D ;D ;D
Dereden havalandığımda senin snorkeli çok aradım ama fazla sake devirmişim bi türlü bulamadım.;D

Ortasında güneş olan beyaz banda gerek yok Snorkeli bulunca otomatik görürüm heralde capon güneşini.;D

ceranus' Alıntı:
Kerim bir daha ki etkinlikte Mustafa Abinin Defendera bin o sesi dinle gerçekten çok hoş :smiley:
Zerrin ilk fırsatta dinneyeyim merak ettim şimdi. Benimkinden arı vızıltısı gibi bir ses geliyor.

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Ankara - Ayaş - Ortabereket Köyü Off-Road Etkinliği (28 Aralık 2

anaaaa bak onu unutmuşum ;D bacayada benziyo valla ;D bundan sonra senden uzakta dolaşıcam arazide. ;D

Ynt: Gezenbilir Ankara - Ayaş - Ortabereket Köyü Off-Road Etkinliği (28 Aralık 2008)

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Bende ki Pajeroda ki kilit elektrikli.
pısssslamıyor - vıııııııınnnnn lıyor.;D

Herhangi bir problemi, sıkıntısı var mı diye sormama gerek yok sanırım?... Orjinal kilit... yeni araba... problemli olabileceğine ihtimal vermiyorum. Sonradan mesela CJ5'e taksak nasıl olur diye merak ediyorum da...

Dediğim gibi orjinal parça, şu ana kadar bi sıkıntı çıkarmadı. CJ5 için sitede bir sürü sayfa var kilitlerle ilgili. ama bu işte uygulamada çok önemli. usta diye geçinenler sıfır parçaları bile haşat edebiliyorlar.
bence CJ5 e -4 tane sağlam MT at hiç bir yerde kalmazsın. (son yazdığımı Yavuz duymasın.) ;D

flying surfer' Alıntı:
Elektrikli kilit hakkında bilginiz var mı? Malesef hiç kullanan arkadaşım yok!...
Sonuçta hepsi aynı işi yapıyor. benim dif elektrikli bir motor sayesinde kitleme yapıyor. Pajerolarda ( belirli bir yıldan sonra.) araçta standart olarak geliyor. daha öncede kullandığımız pajerolarda denemiştik arıza yapmayan kullanışlı bir sistem.

Arb kilitlerde, kilitlerle ilgili çok sorun çıkmaz. Çıkan sorunlar genellikle hortum kopması + kompresör arızası şeklinde oluyor (kompresör hava kanallarının çamurla dolması gibi.)

Ynt: Gezenbilir Ankara - Ayaş - Ortabereket Köyü Off-Road Etkinliği (28 Aralık 2008)

bence CJ5 e -4 tane sağlam MT at hiç bir yerde kalmazsın.
( son yazdığımı Yavuz duymasın.) ;D

Doğru söze ne denir . (Bunuda Orkun duymasın ;D)

ceranus' Alıntı:
Kerim bir daha ki etkinlikte Mustafa Abinin Defendera bin o sesi dinle gerçekten çok hoş :smiley:

Zerrin bir daha ki etkinlik ne zaman? Yeni fikirler var mı?

Arb kilitlerde, kilitlerle ilgili çok sorun çıkmaz.
Çıkan sorunlar genellikle hortum kopması + kompresör arızası şeklinde oluyor.
( kompresör hava kanallarının çamurla dolması gibi.)
Valla bende öyle arı vızıldaması, kompresör fıslaması gibi atraksiyonlar yok ;D Araç "batenaj" halindeyken direk devreye giriyor kilit ::smiley: Düğme yok, boru yok, kablo yok, arıza yok ;D ;D ;D

Kardeşim onuda denedik Defender da aks kalmadı :( bütün bunları yaşamassak ne yapacağız sıkıntıdan patlarız :smiley:

flying surfer' Alıntı:
Avusturya'da bir eğitim almıştım, eğitmen yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 10 yıldır ARB kilit kullanıyormuş ve çok memnundu (20 yıl kadar Güney Amerika ormanlarına turist götürmüş, gezi yapmış bir adam). Ben Türkiye'de ARB ile ilgili çok fazla şikayet duyduğumu anlattım, o da "problem varsa ya montaj hatasıdır, ya da bakımsızlıktandır, yoksa olmaması lazım" demişti. Ben de arabayı epeyce kullandım, özellikle kilitlendiğindeki PSSSSSSSS! sesine bayılıyordum! ;) Elektrikli kilit hakkında bilginiz var mı? Malesef hiç kullanan arkadaşım yok!...

Değerli arkadaşım tecrübelerini paylaşmandan dolayı teşekkür ederim, söylemiş olduğunuz gibi ARB kilit lerden bende son derece mutluyum, yaşadığım sorunlar tamamen hava borularının montaji ve iklim şartları ile ilgili sorunlardır şöyleki ;

ilkl montajda aracın arazi şarlarındaki esneme payını öngöremediğimiz için diferansiyel e bağlananhava hortumunu kısa bıraktık ve bu nedenle koparttı,
ikinci sorun Avusturalya ve Güney Amerkika şartları ile Ülkemiz arasındaki iklim farkı sorun yaratıyor, en son arazi şartlarında (-10 derece ) plastik borular sertleşti ve koptu, üçünçü sorun Webosta eksozu yakınından geçen hava borusu eksoz sıcaklığından eridi ve koptu,

Yaşanan problemlerin kaynağı tespit olunca çözümde kolay, Heavy Duty Air pipe kit sipariş verdim gelince sorun kalmayacak,
Sevgiler

Sorun İngiliz AKS larda değil kullanıcada kardeşim, bu kadar HARD olursan sonuç bu olur :smiley:

umutcugum mustafa abi daha nazik olmakla ilgili söyledi onu yoksa yani kibar mibar olurmu hiç yahu :smiley:

ortalık kızıştı.... off-road zamanı geldi gibi...

bencedeertürk ya her hafta alıştıkk artık trekking felanda kesmiy :smiley:

umutcelikel' Alıntı:
;D ;D ;D ;D
Ne yani biz Light mı kullanıyoruz?? Abi dedik bağrımıza bastık dediğine bak:smiley:))))))))))

umut gel seninle araziye çıkalım canım :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR