Gezenbilir 3. Geleneksel Ramazan Gecesi Fotoğraf Gezisi (29 Ağustos 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BamBina Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 165
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,657
Ynt: Gezenbilir 3. Geleneksel Ramazan Gecesi Fotoğraf Gezisi (29 Ağustos 2009)

alfa4 hiç aklmıza gelmedi dik yokuşlardan aşşa inerken resim çekmek umarım bir dahakine unutmayız :smiley:)

Etiketler

O koltukta yalnız oturuyor olsaydım hiç kaçırmazdım.
Ama hem yerim dardı, hem de yanımdakine moral destek sağlıyordum :smiley:
İnince çekmediğime üzülüyorum ama.
Bir dahaki sefere artık :D

Fotoğrafların hepsi birbirinden güzel,hepsi birbirinden etkileyici.Ellerinize,gözlerinize,emeğinize sağlık arkadaşlar.Anladığım kadarı ile çok güzel,verimli bir gezi olmuş;şehir dışında olduğum için ne yazık ki katılamadım. Bir daha ki geziye katılmak ümidiyle... :smiley:

saat kaçta çekilmiş acaba??... ayakta uyumak bu olsa gerek ;D ;D ;D

almaph' Alıntı:
3885628775_494915a0f5_o.jpg

almaph' Alıntı:
Pentax K10D + Tamron SP AF 70-200 f/2.8 LD Di IF Macro

ISO 640
F3.2
150mm
1/20

Hocam bende Nikon D300 var, 50mm 1.8 prime lensle bile bu keskinliği yakalayamıyorum.
Kıskanıyorum valla, bende ekipmanı satıp pentax a mı geçsem ne :D

Alper bey,

İzninzle blog yazınızı burda da paylaşıyorum.

'' Çok uzun zaman olmuştu, kendimi ödüllendirmeyeli, kendimi mutlu edecek birşeyler yapmayalı.

Geçen Cumartesi (29.08.2009) akşamı bu aralığa bir virgül koydum. Gezenbilir grubunun organize ettiği 3. "Ramazan Gecesi Fotoğraf Gezisi" etkinliğine katıldım.

www.gezenbilir.com sitesindeki kayıt 120 kişinin üstündeydi. Sultanahmet'deki buluşmada sayı buna yakındı. Ramazan yüzünden çok kalabalık olan Sultanahmet'de fazla zaman kaybetmeden önce Sirkeci, Galata Köprüsü'nden de Karaköy'e geçtik. Perşembe Pazarı'nın bazen ara sokaklarından, bazen de sahil şeritinden geçerek Unkapanı Köprüsü'ne yöneldik.

Gece herşey sakin, huzurlu, uykuda, beklemede...

Gece geçtiğimiz yolların bir kısmı, sabah dönüş yolumuzu oluşturdu.Haliç'in Boğaz'a yakın kısımları ışıl ışılken içerilere girdikçe karanlık ve sakinlikle yüzleştik. Tabii saat ilerledikçe yanımıza aldıklarımız yetmemeye, midemiz kazınmaya başladı. Tüm grup yemek molası verdiğinde, peşimizde sürüklediğimiz komşularımız Pınar ve Mesut ile beraber oturduk.

Sonra, kolay kolay ziyaret etmeyeceğimiz tarihi eserleri fotoğraflayarak Feshane'ye yöneldik.Feshane ve Eyüp Ramazan dolayısıyla ışıl ışıl, capcanlı ve adım atılmayacak kadar kalabalıktı. Sonra mezarlığın içinden geçerek Piyerloti'ye tırmanmaya başladık.

Tekrar sessizliğe gömüldük.

Piyerloti gezimizin son noktasıydı. Orada günün ilk ışıklarını karşıladık. Hava aydınlanırken şehir hala uykudaydı.Gökyüzü yavaş aydınlanırken ışıklar hala sönmemişti ve çok güzel görüntüler çıktı ortaya. Biz de son karelerimizi çektik orada.

Grup dağılırken hala 90 kişi kadardı.
Pek kalabalık.

Bir önceki gecenin karanlığında geçtiğimiz geçitlerden sabahın ilk ışıklarında geri döndük. Ve eve dönüş yolculuğu. Vücut yorgunluğu yanında zihnen tatmin olmuştuk.''

bir kaç fotoğraf daha....tripodsuz çekim yaptığım için çok net değiller ama idare ediverin artık ;) ;) ;)

Alper bey bu arada yazınız hoş olmuş,elinize yüreğinize ,ruhunuza sağlık..

19310035.JPG

19310027.JPG

19290025.JPG

19290015.JPG
19290012.JPG

Aranıza yeni katıldım...Keşke daha önce tanısaydım bu grubu dedim çok güzel bir geceydi bir dahaki yılı iple çekiyorum =)

balköpüğü' Alıntı:
Aranıza yeni katıldım...Keşke daha önce tanısaydım bu grubu dedim çok güzel bir geceydi bir dahaki yılı iple çekiyorum =)

sevgili balköpüğü, bende grupta çok eski sayılmam ancak böyle güzel buluşmalar için bir sene beklemene gerek yok. ;) ;)grubumuzun ve eminin sitenin tüm organizasyonları bu güzelliktedir.hoşgeldin aramıza.....

Bir yıl beklemeyeceksiniz. ;) Çok yakında tekrar fotoğraf gezilerimiz olacak. :smiley:

toplu fotografları çeken arkadaşlar galeriye yüklerlerse seviniriz:smiley: gelinim sana soylüyorum musatafa (mezzy) sen anla:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR