Ynt: Gezenbilir; 2013 Kış Kampı (16 - 17 Şubat 2013)
Gezenbilir.com sitesinden gelen kamp daveti mailini okuduktan sonra hazırlık yapmaya başladık. Ben Kırklareli-Lüleburgaz'da yaşıyorum. Abim Mustafa MUTLU da Trabzon'dan iştirak edeceğini söyleyince kesin katılmaya karar verdik.
Cuma günü kampa katılacağımızı düşünürken son anda aynı gün için Ankara'da bir işim çıktı. Cuma günü sabah erkenden Ankara'ya hareket ettim. Kışlık bir tuluma ihtiyacım vardı. Aslında Ankara seyahati iyi oldu.
Her neyse.. Çok fazla zamanım olmadığı için Ankara'daki outdoor mağazalarını telefonla arayarak ellerinde -10 comfort derecesinde tulum olup olmadığını sordum. Özellikle Husky Anapurna arıyordum, ancak bulamadım. Macera Cumhuriyeti, Bahriyrli yi aradım, Anapurna yoktu. Bahriyeli ile telefon sohbetimizi kısaca aktarayım:
-Alo iyi akşamlar, elinizde Husky Anapurna var mı?
Telefondaki bayan
-Beyefendi kısaca bekleteceğim.
-Anapurna yok. Siz kaç kişilik çadır istemiştiniz?
-Hıı, Anapurna çadır değil uyku tulumu.
-Ha, on-onbeş dakika sonra arar mısınız?
Tabi ki bir daha aramadım. Herhalde telefondaki stajer kız diye düşündüm.
Nihayet K2 outdooru aradım. Ellerinde Anapurna olmadığını ancak ona çok yakın Enjoy olduğunu söylediler. Neyse Enjoy'u kısa pazarlıktan sonra sanırım uygun sayılacak bir fiyata aldım.
Bu arad abim de Loap wave -10 comfort derecesine sahip uyku tulumu kendisi için temin etmişti zaten.
Dörtdivan ilçesinde buluştuk. Tüm kamp malzemelrini Lada Niva'ya yükleyip kamp alanına hareket ettik.
Öğle olmadan kamp alanına ulaştık. Karlı zeminde çadırlarımızı kurduk. Çadırımız iki kişilik Loap venas modeli. Tente ve nihayet tuvalet çadırımızı de kurduktan sonra hazırlıklarımızı tamamladık. Çevremizde çadır kuran arkadaşlarımızla görüştük, tanıştık. Bu arada Kadir abimizin sohbetlerinden ve deneyimlerinden faydalanma imkanımız oldu. Çok keyifli ve eğlenceli saatler geçiridik. Kamp ateşinde iyice ısındıktan sonra saat 23:00 gibi yattık. Oldukça rahat ve sıcak gece geçirdik. Tulumlarımız beklentilerimizi karşıladı. Daha önceki soğuk kamplarda yazlık bir mumya tulumu dikdörtgen tulumun içine yerleştirerrek kullanıyordum, Enjoy daha konforlu gelmişti.
Tüm ekip arkadaşlarımıza ve Gezenbilir.com ekibine çok teşekkürler.
Son olarak kamp alanından birkaç kare....