Gestaş Deniz Otobüslerinin Karavancılardan Ekstra Ücret Alması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Takip Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,798

Takip

Yeni Üye
Merhaba gezgin ailesi yıllardır forumu takip ederim. Bir olayda haksızlığı dile getirmek için üye oldum. Fiat ducato karavanım mevcut. Geçen feribota binmek istedim. Aynı özellikte aynı markada araçtan aldıkları fiyatın dışında sırf ruhsatta karavan yazdığı için karavancılardan daha yüksek bir ücret istiyorlar. Neden diye sorduğumda ruhsatta karavan yazıyor muş.
İyi ama sırf içindeki koltuk düzeni farklı diye neden yüksek ücret alıyorsunuz diye sorduğumda hiç biri cevap veremiyorlar.
La bu karavancılar ne etti size diye haykımak istiyorum. Ama haykırmamla kalıyorum.
Sizce bu konuda haykırmak dışında ne yapılabilirim. Şikayet ettim. Muhtemelen birdahada binmem lakin başka bir karavancı yine aynı problemi yaşayacak. Yada birgün yine işimiz yolumuz denizden geçecek. Yokmu bir derneğimiz, federasyonumuz bu konuyu dile getirecek. ?

Merhaba gezgin ailesi yıllardır forumu takip ederim. Bir olayda haksızlığı dile getirmek için üye oldum. Fiat ducato karavanım mevcut. Geçen feribota binmek istedim. Aynı özellikte aynı markada araçtan aldıkları fiyatın dışında sırf ruhsatta karavan yazdığı için karavancılardan daha yüksek bir ücret istiyorlar. Neden diye sorduğumda ruhsatta karavan yazıyor muş.
İyi ama sırf içindeki koltuk düzeni farklı diye neden yüksek ücret alıyorsunuz diye sorduğumda hiç biri cevap veremiyorlar.
La bu karavancılar ne etti size diye haykımak istiyorum. Ama haykırmamla kalıyorum.
Sizce bu konuda haykırmak dışında ne yapılabilirim. Şikayet ettim. Muhtemelen birdahada binmem lakin başka bir karavancı yine aynı problemi yaşayacak. Yada birgün yine işimiz yolumuz denizden geçecek. Yokmu bir derneğimiz, federasyonumuz bu konuyu dile getirecek. ?

Önemil bir konuya değindiniz.

Bir ҫok ülkede karavanımla araba vapuru kullandım. Bazı feribotlarda,özellikle uluslararası feribotlarda araҫların yüksekliği ve uzunluğuna göre fiyat uygulanıyor.

Ҫok sayıda feribotta, genellikle üzeri aҫık olanlarda sadece uzunluk önemli.

Ayrıca araҫtaki yolcu sayısıda fiyatı etkiliyor.

Türkiye’de ilginҫ bir durum var.

Karavan denince nedense yüksek sigorta ve her yıl tüv olarak iki haksızlık var.

Feribot sahipleride herhalde bu haksız uygulamayı üstlenmiṣ durumdalar.

Karar veren mevkidekilere bu haksızlığı tekrar tekrar anlatmak lazım…

Zihniyeti değiştirmek çok güç. Onu kırmak, düzeltmek yeri gelir kültür değişiminden bile daha zor olabilir.

Karavan ya da onun gibi unsurlar hep "zenginlik" göstergesi olarak bakılmış yıllar yılı. Yavaş yavaş değişse de kamu düzeni korumak ile mükellef seçilmiş ya da atanmışın bu kafasındaki direnci kırmakta zor oluyor.

Sivil Toplum Kuruluşları var elbet ama önce onlara üye olup dile getirmekte fayda var.

TÜVTÜRK'e her yıl muyane olayına da aynı kareden bakmak. MTV, sigorta hele Kasko'da bir kıstas bile yok.

Zılgıtı yiyeceğim kesin ama adıma uygun yazmazsam da bu sefer aynada kendi yüzüme bakamayacağım daha kesin. :wink:

Burada yanlış adrestesiniz !..
Biz karavancılar olarak kendi sorunlarımızı gayet iyi bildiğimiz, tanıdığımız halde yüksek perdeden yakınmaktan başka bir şeyi nedense anlamlı bulmuyoruz.

Siz buna tevekkül deyin, yılgınlık deyin, kader deyin, tecrübe deyin, öğrenilmişlik deyin yani ne derseniz deyin ama ağlamayan bebeye mama verilmeyeceği de ortada olmalıydı ?

Biz daha "Biz buradayız" bile diyemiyoruz, gerisi boşuna olmalı ?

Son düzenleme:

Güncel listeyi inceledim. Gökçeada için karavan 170TL, midibüs ile aşağı yukarı aynı bedel alınıyor. Burada, karavan boyutu çok büyükmüş gibi kabul ediliyor. Aslında karavanlar genellikle küçük boyutlu panelvandan araçlar. Birkaç yıl önce 5.5m uzunluğundaki iveco karavanımıza bizden çok daha büyük kargo aracından fazla ödeyince bir sürü itiraz etmiştim ama bir sonuç olmadı. Dönüşte fazla çemkirince 3.5t kamyonet bedeli kesmişlerdi. Aslında yurt dışındaki gibi metraja göre liste belirleseler bir sorun kalmayacak.

Gokceada22.jpg

Çekme karavanlar için de durum hoş değil:

Otomobille çektiğim 750kg altı karavanım için ısrarla otomobil (135TL) + Orta Sınıf Araç (160TL) bileti kesmek istediler. Karavanın 750kg altı olduğunu, trafik yönetmeliğine göre de römork sınıfında sayıldığını açıklayınca Gelibolu'da ikna oldular, orta sınıf araç bileti yerine 75 liralık römork ek biletiyle geçtim.

Ancak geriye dönüşte Çanakkale'de tekrar ısrarcı oldular, eski bileti gösterince "Bu seferlik geçin ama bir dahakine karavan bileti keseceğiz" gibi garip yaklaşımları oldu.

Bu konuda sizlerin deneyimleri nasıl?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,980
Kayıtlı Üye Sayımız
166,731
Kaydolan Son Üyemiz
cnrdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR