Geri Görüş Kamerası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Artur2001 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,743

Artur2001

Ana Kamp
Defender 110 ile şehir içinde manevra yapmak ve özellikle park ederken arkadaki araca çarpmamak için geri görüş kamerası uygulayan var mı?

Ben bu sorunu halletmek için önce minibüslerde kullanılan convex bir aynadan yararlanmayı düşündüm. Daha sonra aklıma, sesli geri manevra sistemleri geldi.
Ancak, bir arkadaşımın kullandığı araçta gördüğüm gece görüş sisitemli -renkli geri görüş kamerasını çok beğendim.
Bu sistemi defender'ıma adapte etmeyi düşündüm. Daha önce benzer bir uygulama yaptıran var mı?

Etiketler
Ynt: Geri Görüş Kamerası

kamera değilde okuyucu sensör taktırmanı tavsiye ederim pahalıda değil bildiğim kadarı ile 4 tanesinin maliyeti 200 dolar kadar bişe olması lazım iyisinin ama daha ucuzada bulunabilir

benım aracda var.
Alacaksanız cızgılı olanları bulabılırsenız guzel olur. trde 100 dolar cıvarı yoktu
ekran konusunu hallettınızmı.
kamerada bırde ayna ozellıgı olmalı yoksa ters gosterıyor.

"Çizgili olan" derken neyi kastetiğiniz tam anlayamadım. Marka model detayı alabilir miyim? Ekran için de önerileriniz varsa almak isterim. Çok teşekkürler...

orj gerı gorus kameralarında mesafe ıcın cızgıler var atıyorum her cızgı 20 cm gıbı yanı cısımle uc cızgı varsa 60 cm kaldı dıyebılıyosunuz. ben bulamadım ınsallah sız bulursunuz.
ekrana gelınce benımkı 7 ınc ekranlı paglı bır cıhaz ama pıyasada 450 den baslıyan unıteler var. her ısınızı gorecek dvd mp3 gıbı cıhazlar ya oyle bır cıhaz yada cıhazı hıc karıstırmayın. harıcı tek bır ekran alın.

bırde dıkız aynaları vardı gerı vıdese basınca kamerası acılıyodu dıkız aynası ekran oluyor. ebayda gormustum ona bakın ıstersenız komple kıt halınde satılıyor

çok teşekkür ederim, sistemi seçtikten sonra uygulama aşamasında da fotoğraflarla yaptıklarımı paylaşacağım. Çok selamlar..

Konuyu açınca bende merak edip biraz araştırdım. Aşağıdaki linkde güzel ürünler var.

Genelde Defender in sorunu bu, Şehir içinde Def kullanmak Pazar yerinde Panzer kullanmaktan farksız.

Aşağıdaki linkte Defender(diğer araçlar içinde var) için güzel bir çözüm vermişler. Profesyonel bir çözüme benziyor bir inceleyin.

Basitçe şöyle çalışıyor. 4 Ön tamponda 4 de Arka Tamponda Sensör var. Arka Tamponda ayrıca Kamera için yer açılmış. Kamera ve sensörler bir Kontrol ünitesi ile toplanıp, Gerekli ikazları sesli olarak veriyor. Ayrıca Kameranın görüntüsü de Dikiz aynasından görüntüleniyor.

İngiltere fiyatları:
79 Pound 8 li Park sensörü kiti.
149 Pound Kamera ve Dikiz aynası kiti.

http://www.parking-sensor.co.uk/gallery/land-rover-defender.asp

Belki Linkler ölür diye Fotoları buraya kopyalıyorum.

Saygılar.

[attachment=5]

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

landrover-defender-2008-002.jpg

landrover-defender-2008-003.jpg

landrover-defender-2008-006.jpg

landrover-defender-2008-007.jpg

GlenTowery2-B.jpg

Devam

Bir de ebay de Daha ucuza da var. Verdiğim fiyatlar yukarıdaki site fiyatları. Saygılar.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

C4M6_camera_front_dimensions.jpg

C4M6_camera_side_dimensions.jpg

C4M6_monitor_transit_van.jpg

1840.jpg

Birde küçük bir ek yapayım.

Yağmur, çamur, rüzgar ve güneşten
sensörlerin ve kameranın ömrü çok uzun olmayacaktır. Bu masrafı bir kez yaparım kurtulurum gibi düşünmeyin. ;D ,
Muhtemelen her yıl bunları değiştirmeniz gerekecektir. Aracı gündelik kullanmıyorsanız bu yatırım çok akıllıca gelmedi. Saygılar. HakanY.

Geri gçrüş kamerasını, eğer yapılabilirse, aracın içine alıp silecek ile daima temiz kalabilecek bir noktadan aşağıya bakacak şekilde asmak lazım. Dışarıda tampona bağlanmış bir kamera, ilk gezide çamurla kaplanacaktır.

Link ve fotoğraflar için çok teşekkür ederim.. Sistemin dayanıklılığı konusunda açıkçası ben de çok büyük beklenti içerisinde değilim. Malum bu araçlar çamur ve suyun etklierine diğer araçlardan daha fazla maruz kalıyor. Ancak yine de denemek istiyorum.
Çok selamlar..

Sn. Edaghan, bu uyarınız üzerine aklıma gelen çözüm, (Sn.HakanYavuz'un da dayanıklılık hususunda ki uyarısı da dikkate alındığında);

1- kamerayı,arka kapının sol üstüne, çalışma lambası yaknı bir yere konumlandırmak.

2-Çalışma lambasını geri vitese entegre çalışır hale getirmek.

3- çeki topuzunun üzerini açık sarı veya kırmızı renge boyayarak, geri manevrada kamerada görünülürlüğü arttırmak.

4- İçeride kullanılacak ekranın yerine henüz karar veremedim. Dikiz aynasının üzerinde bir "mounting" ile atkılı duran ekranın hırsızlıklara çok açık davetiye çıkarttacağını düşünüyorum. Belki cubby box içine yerleştirmek ve egri manverada sadece cubby box'u açmak daha pratik olacak.

Önerilerinizle bu ham fikirleri olgunlaştırmak çok keyifli. Çok teşekkürler..

Güzel fikirler...

ben arabamda bilgisayar kullandığım dönemlerde 8" ekranı aracın göğsünün üstüne ayrıca yaptırdığım metal bir plakanın üzerine sabitlemiştim. Aynayı da Defender'ın tavanına el yapımı bir aparatla sabitlemek sorun olmasa gerek.

ama istendi mi, her türlü parça araçtan yürütülebiliyor.

Benım kamera aracin icinde gerı vıdese takınca kendı acılıyor. gece gorusu var. ayrıca gerı vıdes lambalarım zenon ama bır sorun var. arka camda koyu fılım var. onun için goruntu kotu

Calisan boyle bir sistem sehir icinde eminim cok faydali olurdu ancak .. birakin off road gezilerini biraz camurlu,inisli cikisli (uzaklasma acilarinin limitli oldugu yerlerde )bir arazi gezisinden sonra bile arac disindaki parcalarin yerinde kalip gorev yapacagini sanmiyorum ..
Slm / Ertugrul

İlk fırsatta kendi özel aracıma, tasarımı ve montajı bana ait olan. üstüne üstelik ona birde ayarlanabilen motor taktığım ,bir geri görüş sistemini açmış olduğum t-5 forumunda yayınlayacağım. yapım ve geri görüş kamera teknik bilgileri ile ekran hakkında doyurucu bilgiler vermeye çalışacağım bilgilerinize. bittiğinde linkini vereceğim burada.
saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,171
Kayıtlı Üye Sayımız
167,058
Kaydolan Son Üyemiz
Fethiye Paraşüt

Çevrimiçi üyeler