Geleneksel Baharı Karşılama Gezisi için Yine Poyrazlar'a mı Gidelim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,270
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Geleneksel Baharı Karşılama Gezisi için Yine Poyrazlar'a mı Gidelim?

poyrazları ben görmedim,
POYRAZLARRRRRRR :smiley:

Etiketler

Dostlar,

Büyük buluşmayı 19 Mayıs olarak planladığımız için "baharı karşılama gezisinin" tarihi büyük ihtimalle 16 Nisan haftasonu olacak. Ciddi etkinlikler arasında en azından bir ay gibi bir süre olmasının yararlı olacağı kanaatindeyiz...

Büyük buluşma dediğimiz olayın akıbeti de Ege ve Ankaralı karavancılardan yeterli talep gelmemesi nedeniyle meçhul gibi görünüyor; Ankara ve Ege'den yeterli talep olmazsa yine katılımcıların yoğun olduğu bölgede yaparız ama, yine de açık bir kapı bırakmak gerekiyor.

Baharı karşılama gezisi için uygun olan tarih 16 Nisan...

Haldun da bu tarihte İnönü Yaylası gezisine çıkacaklarını belirten bir yazı yazmış. Poyrazlar olmasındansa değişik bir yer olması taraftarıyım ama çok yükseklere çıkarsak gezinin "baharı karşılama" değil de " kışa geri dönüş" gezisi olabileceğinden de endişeliyim. Orta yol bulunamaz mı acaba? Ya da sonlara doğru hava durumuna göre mi karar versek gidilecek yere?

Madem çok yüksek e altenatif aranıyor,deniz kenarına gidelim...

yaylalar için bence erken, yazın sıcaklardan bunaldığımız zamanlarda bile çıkarız

19 mayıs gibi ülkenin geneline hitap eden etkinliklerin yapıldığı zamanlarda sınırları çizilmiş milli park gibi şehirlere yakın kamp ve piknik alanları ulaşım imkanlarının rahatlığından dolayı, aşırı yoğun olur, bunun göz önünde bulundurulmasında fayda var, böyle zamanlarda doğaya daha açık yayla tipinde geniş kamp alanları sunan yerlerin tercih edilmesinde kalabalıkları iç içe olmakdan kurtaracakdır..Kişi ve araç sayısnı göz önünde bulundurarak, böyle günlerde gidilebilecek yerlerdeki önceden edinilmiş ortam tecrübelerini değerlendirmekde fayda görüyorum...Hava kötü olursa sorun çıkmıyor birde havalar çok güzel olursa yoğunluk katlanarak çoğalıyor unutmamalı...

Gerçi ben daha önce de bana orası burası uyar demiştim. Daha sonra işim çıkmış gidememiştim. O yüzden kimseyi etkilemeyeyim. Çoğunluk nereye giderse, o hafta da işim çıkmazsa oraya gitmeye çalışırım.

Cem Poyrazlar dışında bir yer
İnsel Poyrazlar
Atilla Yayla-Delmece
Haldun Yayla-İnönü
Buralpdi Poyrazlar
A.Ahmet Poyrazlar
Mayıstosböce Heyo

Cem Poyrazlar dışında bir yer
İnsel Poyrazlar
Atilla Yayla-Delmece
Haldun Yayla-İnönü
Buralpdi Poyrazlar
A.Ahmet Poyrazlar
Mayıstosböce Heyo
güngör Heyo

atiladi' Alıntı:
19 mayıs gibi ülkenin geneline hitap eden etkinliklerin yapıldığı zamanlarda sınırları çizilmiş milli park gibi şehirlere yakın kamp ve piknik alanları ulaşım imkanlarının rahatlığından dolayı, aşırı yoğun olur, bunun göz önünde bulundurulmasında fayda var, böyle zamanlarda doğaya daha açık yayla tipinde geniş kamp alanları sunan yerlerin tercih edilmesinde kalabalıkları iç içe olmakdan kurtaracakdır..Kişi ve araç sayısnı göz önünde bulundurarak, böyle günlerde gidilebilecek yerlerdeki önceden edinilmiş ortam tecrübelerini değerlendirmekde fayda görüyorum...Hava kötü olursa sorun çıkmıyor birde havalar çok güzel olursa yoğunluk katlanarak çoğalıyor unutmamalı...

Atilla abi, Bu haftasonu Yenisölöz'e gitmemizin yeri görmek ve keşif dışında bir nedeni de Belediye ile görüşmek. Yerin uygun olduğunu düşünürsek dernek adına yazılı başvuruda bulunarak yeri bize tahsis etmelerini ya da bulunacağımız alanı izole etmelerini isteyeceğiz. Böylesi ille de ulaşımı zor olan bölgeleri zorlamaktan daha hayırlı. Oralarda da olur olmadık kalabalıkla karşılaşmak her zaman olası. Binbir güçlükle çıktığımız Pürenli Yaylası'nda da arabanın teybini sonuna kadar açıp halay çeken bir grupla karşılaşmıştık örneğin.. Yoğun katılım beklediğimiz bir geziyi ekstrem ulaşım şartlarına zorlamak doğru olmaz. Büyük araçla, alkovanla gelen, konvoydan ayrı olarak olmadık bir saatte gelmek isteyen ya da aracını zorlamak istemeyenler olabilir. Şimdlik düşünceler bu yönde... Bakalım durum ne gösterir?

Bu hafta da zor gözüküyor,yamaç paraşütü yapılan yere çıkmamız gerektiği için sanırım en az 2-3 gün evvelden güneş çıkmasının büyük faydası var.

[attachment=1]

Şimdi gördüm pazar akşamı karla karışık yağmur var.

iznik.jpg

Haydaaa!... Yukarıdaki de istemiyor galiba büyük buluşmayı.. ;D

Yaylalar için 16 nisan taihi biraz erken gibi Poyrazlar(veya benzer yerler)bana uyar.

Cem başka bir yer
İnsel Poyrazlar
Atilla Yayla-Delmece
Haldun Yayla-İnönü
Buralpdi Poyrazlar
A.Ahmet Poyrazlar
Mayıstosböce Heyo
Güngör Heyo
Mehmet K. Poyrazlar

kamp için uygun bir yer daha var, Bilecik Pazaryeri Küçük Elmalı, karavan şenliğinide burada yapabiliriz, burada emok (enduro motosiklet külübü) festivallerini üç sezon burada yaptı, ulaşımı asfalt yol, bol ağaçlı ve göl kenarı b,ir yer, burada ben kamp yaptım çok beğenmiştim, yer sıkıntısı yok

GoogleEarth_Image.jpg

Arkadaşlar her buluşmada bende varım diyorum ama malesef işlerin yoğunluğundan biir türlü sizlerle tanışma fırsatım olmuyor.Bu sefer ya nasip diyerek yaylalar için tarih erken gibi ama doğayla ve ve aynı şeylerden zevk alan dostlarla olduktan sonra yer önemli değil bence.Yinede yeni yerler tanımaktanda zarar gelmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri