ince999
Her ne yaşarsan yaşa,sonunda keyfini çıkar
Borsada sürümdeki bir hisse senedinin degerinin yükselmesi başka bir şey elindeki senetleri yani kagıtlar satıp nakit paraya cevirmek başka bir şey
Zaten bunu sadece profesyoneller çevirebiliyor. Benim öyle bir arkadaşım var. Yıllarca brokerlik yaptı. Para kazanıyor ama 24/7 takipte. Anında tüm hisselerini satıp tekrar alabiliyor. Corona sayesinde o da çok para kazandı. Ama o da kimseye tavsiye etmez, paranız yok olur der. Ben Xiaomi gibi şirketlere uzun süre satmamak kaydıyla yatırım yapılabilir düşüncesindeyim.Borsada sürümdeki bir hisse senedinin degerinin yükselmesi başka bir şey elindeki senetleri yani kagıtlar satıp nakit paraya cevirmek başka bir şey
İki yıl önce Xiaomi hisseleri 14 liraymışZaten bunu sadece profesyoneller çevirebiliyor. Benim öyle bir arkadaşım var. Yıllarca brokerlik yaptı. Para kazanıyor ama 24/7 takipte. Anında tüm hisselerini satıp tekrar alabiliyor. Corona sayesinde o da çok para kazandı. Ama o da kimseye tavsiye etmez, paranız yok olur der. Ben Xiaomi gibi şirketlere uzun süre satmamak kaydıyla yatırım yapılabilir düşüncesindeyim.
Akademik tanım olarak doğru....borsa'nın kumar değil yatırım aracı olduğu...
Yanlış !Çalışmanın sadece bedenen olmadığını umarım bir gün anlayan insanlar da anlar.
Yıllar yıllar, sonra gelip iki kelam edeyim mi? Xiaomi hayal ettiğim yükselişi ne yazık ki şuan için yapamadı. Lakin yapacak mı? Muhtemelen. Peki önemli mi? Hayır. Neden? Çünkü xiaomi güzel yol alamazken, bitcoin gitti ethereum uçtu. Aselsan kazandırdı, gübretaş şaşırtmadı falan filan... Sonuç olarak ben şahsım adına memnunum. Burada anlatmak istediğim şeyde, borsa'nın kumar değil yatırım aracı olduğuydu. Kazananlar varsa tebrik ederim. Zamanında bu işlere adım atmayan insanlar adına da üzgün olsam da her gün yeni fırsatlar doğuyor, geç değil. Petrol dibe vurunca gidip de almayan insana ne anlatsam boşuna sonuç olarak. :/ Çalışmanın sadece bedenen olmadığını umarım bir gün anlayan insanlar da anlar. Herkese selamlar, saygılar. Borsa ya Arsa ya ve kendinize yatırım yapın, diğer şeyler sadece görmeyenler için.