Gece Ateş Başında Anlatılacak Hikayeler (Kızılderili Hikayeleri)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilbeğ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,425
Ynt: Gece Ateş Başında Anlatılacak Hikayeler (Kızılderili Hikayeleri)

Arada sırada bize de uğrayın arkadaşlar; :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34484.760

Etiketler

ekiNoks' Alıntı:
Arada sırada bize de uğrayın arkadaşlar; :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=34484.760
nhemen ıadeyı zıyaret yapıyorum :smiley: fatos hanımm

hikayelerin hepsini okuma fırsatım olmadı ama muhakkak okuyacağım fakat okuduklarım cok guzeldi paylaşımınız için teşekkurler

ders çıkartılacak çok iyi hikayeler tabi amaç ders çıkarmak olmalı ;)

80 li yıllarda çocukken başımdan geçen bir olayı anlatacağım .
felsefe yüklü bir hikaye değil gerçi... kamp alanına geldik dağlar arasında gölün kenarına çadır kurmuş insanlar
göl kenarlarında da harika yerler var çadır kurmak için rahmetli babam ta tepeye kurdurmuşdu çadırı bozulmuşdum bişeyde diyememiştim tabii.
gece bir yağmur başladı aman allahım babamı uyandırmaya çalışıyoruz mümkün değil çadırdan çıkamıyoruz çadır direkleri yamuluyor babam doğrulup
çubukları düzeltiyor tekrar yatıyor çadırın altına yağmurdan kaçan fareler yılanlar doluşdu ama rahmetli babamın umrunda değil ;D
sabah olduğunda böyle bir manzara olamaz ağaçlar devrilmiş köprüler yıkılmış
hele akşam duran yolun sabah olmayışı coğrafyanın bir günde değişişini görmek çok ilginçdi
su taşarak bütün arabaları içini almışdı murat 124 ün yüzebildiğinide ilk orda görmüşdüm.
bir kaç kişide kayıpdı akıbetlerinide bilemiyorum ne oldular. :'(

HIRILTI SESLERİ....

Yıllar önce bir tepenin yamacındayız. Yüksek bir yer etrafımız yeşillik ve bazı yerlerde kekikler var. Yel estikçe ve bir hareket ettikçe kekik kokuları etrafa yayılıyor.
Olduğumuz yerde oturup uzun uzun manzaranın tadını çıkarttık.
Sonra aynı yerde o gece konaklamaya karar verdik. Akşamdan altımıza sereceğimiz şeyleri ve yerimizi hazırladık. Sırt çantalarımızı ise yastık gibi yaptık.

..........(gece) Arkadaşım "Yahu yattığım zaman bir hırıltı duyuyorum, kalkınca kesiliyor sonra tekrar başlıyor. Hem de çok yakından geliyor." Sende duyuyor musun?

-- Hayır ben duymuyorum.

Bu iş sabaha kadar 3-4 kez oldu. Hatta arkadaşım bütün eşyalarını kaldırıp baktı ama nafile...

Neyse sabah oldu, aşağı yamaçlarda uzaklardan ayrı ayrı yerlerde 1-2 tavşan yayılıyor...Bir süre bu tavşanları sessizce seyrettik. Sonra Güneş bizi ısıtmaya başlayınca bir şeyler yemeye karar verdik. Sırt çantalarımızdan erzakları çıkarıyoruz. O an!

Arkadaşım; "Baksen şunun yaptığına!"

-- Ne oldu?
-- Hırıltının nedenini buldum.

Sırt çantasının içinde bir tarla faresi. ;D Bütün erzakları kül-ufak etmiş. Sabaha kadar tadına bakmadığı bir şey bırakmamış. :D

Saygılarımla.

:smiley:))))))))))))))))) hırıltı sesı he ,cok ıyıdı

Çantanıza iyiki tarla faresi girmiş, yediği üç beş lokma birşey. Yinede kalanlar size yetmiştir. Ya ayı çantanızı karıştırsaydı. yiyecek namına birşey bulmanız birşey mümkün değildi.

SÜVARİ' Alıntı:
Çok doğru, sıradan devam edelim, herkes ya bir anısını anlatsın ya da anlatamayan şarkı söylesin.:D
talha abı hıkayeler yarım kalmıs sızde anı coktu beklıyoruz :smiley:)bı tane daha kılavyenız dert gormesın

bırazda korku hıkalerı anlatalım :smiley:)

Kızarmış hayalet

Bu öykü Yeni Zelanda'dan Kay Martin' e ait: Akşam yemeğine arkadaşlarını çağıran Kay, yemekten önce küçük bir aperatif hazırlarken bir tavuğun acı acı bağırdığını duyar.

Sesin nereden geldigini merak eden Kay bahçeye çıkar. Bahçede bir şey göremez.

Ancak ses daha yakınlardan, hatta mutfaktan gelmektedir.

Giderek yükselen sesin kaynağını keşfettigi zaman tüyleri diken diken olur. Kızarmasi için fırına yerleştirdiği tavuktan çığlık çığlığa sesler gelmektedir. "O anda elim ayağım boşandı. Tavuğu canlı canlı pişiriyorum sandım. Korkudan az daha ölüyordum." diyor..
Tavuğun çığlıkları Kay'inkiler ile birleşince konuklar mutfaga üşüşür ve çığlıkların nedeni ortaya çıkar. Tavuğu fırından çıkartan konuklar, hayvan sogudukça seslerin kesildiğini fark ederler.

Yeni Zelandâ da tavuk çiftliklerinde hayvanlar, bizde olduğu gibi boynu kesilerek öldürülmez.
Kay'in akşam yemeği için hazırladığı tavuğun ses telleri kesilmediği için tavuğun karnında biriken buhar, hayvanın boğazından geçerken büyük bir basınçla ses tellerini harekete geçirmiştir.

Bu olaydan sonra, tahmin edebileceginiz gibi, Kay bir daha evinde tavuk pişirmez... :smiley:) ( tabıkı alıntı )

bır tane daha bu cok urkunc ama :smiley:

Bu olay Kayseri’nin Bünyan ilçesi’nde yaşanmıştır.Olay Alfred Hitchcock’un meshur korku filmlerini bile çok gerilerde bırakacak kadar tüyler ürpertici. Gece bindiğiniz otomobilde direksiyonda kimse yoksa ne yapardınız?

Kendisi Bünyan’li olmayan, politikayla uğraşmis ve halen Kayseri’de yaşayan işadamı, Bünyan sınırında, Kayseri Malatya kara yolu üzerinde, bir benzin istasyonuna girer. Lokantaya oturur ve orada kalabalık toplulukla birlikte bir ufak rakı içer. Yürüyüş mesafesindeki Bünyan’a gitmek için, lokantadan çıkar. Ancak dışarısı hem zifiri karanlik hem de korkunç bir kar-tipi fırtınası baslamıştır.

Benzin istasyonuna yaklaşık 300 metre mesafedeki, Bünyan’a dönüs yolu kenarına varır. Oradan geçen bir arabaya binip Bünyan’a ulasma derdindedir. Fırtına daha da şiddetlenir. Adam bir kaç adım ötesini bile görememektedir. Gelip geçen bir araba da yoktur. Nihayet karanlıklar içerisinde, hayalet gibi yavas yavas yaklasan bir arabanin iki farıni fark eder.

Arabanin, tam önünde yavaslamasıyla birlikte hemen arka kapıyı açar ve arabaya biner. Kapıyı kapatır, araba yeniden hareket eder. İçeridekilere merhaba demek ister. Ama o da ne? Araba da kimse olmadığı gibi, direksiyonda da kimse yok. Birden paniğe kapılır. Korkuyla, hemen arabadan atlayıp oradan kosarak uzaklasmak ister ama hem araba hızlanmış, hem de korku ile dizleri baglanmış, hareket edemez hale gelmiştir. Araba keskin bir viraja dogru yaklaşır. Adam dua etmeye baslar. Tüm günahlari için tövbe eder. Arabayı durdurması için Allaha yalvarır.
[g]
Tam bu esnada, pencereden bir el uzanır ve direksiyonu kıvırarak, sert virajdan arabanın dogru yola dönmesini sağlar. Her tehlikeli dönemece yaklaştıkça, Allah’a yalvarış ve yakarışı artar ve her seferinde de bir el dişarıdan uzanır direksiyonu çevirir.

Sonunda kendisini biraz toparlar, ayaklarını kımıldatır. “Ya Allah koru beni…” deyip kapıyı açmasıyla birlikte, kendisini arabadan
dişarı fırlatır. Bir kaç takla attıktan sonra, şarampolde kendisine gelir. Defalarca üç Kulfu-bir Elham okuyarak, Bünyan’a yürüyerek
ulaşırr ve bir kahvehaneye girer. Üstübaşı ıslak ve şok haldedir. Kendisini tanıyanlar hemence sobanın başına alırlar. Eline bir çay
verirler. Bir müddet sonra kendisine gelir. sesi tireyerek, başına gelen doğa üstü ve korkunç olayı anlatır. Olayı dinleyenler inanmak
istemeseler de, anlatan kişinin aklı başında ve toplumsal sorumluluk taşıyan bir pozisyonda olduğunu bildiklerinden, herkeste derin bir
sessizlik olusur.

Yaklaşık yarım saat sonra, aynı kahvehaneye Koyunabdal Köyü’nden iki kişi girer. Bir masaya oturur ve iki bardak çay söylerler. Bu arada, gelenlerden birisi, diğerine şunları söyler :
.
.
.
.
.
.
- Baksana, şu sobanin başında oturan geri zekalı, bizim araba yolda kalınca, biz arabayı iterken, arabaya binip-inen kişi değil mi?

Hikayeler çok güzel , ellerinize sağlık.. Özellikle Cırcır Böceği hikayesini çok beğendim.. Kızılderililer demişken aklıma geldi paylaşmadan geçemeyeceğim bu güzel Sunay Akın şiirini;

Beyaz adam
küçücüktü ilk geldiğinde
ve oturmaktan
bütün kemikleri sızlıyordu
büyük teknesinde

Beyaz adam
kızılderililerin sunduğu yiyeceklerle beslenip
topraklarına uzandığında büyüdü
bulutlar arasında
barış içinde yaşayan
manitu yerine
tapmamızı istediği de
işkence görüp
çarmıha gerilen
bir ölüydü

Beyaz adam
özgürlük adına
dev bir kadın heykeli dikti
doğu denizinin kıyısına
ve her gece
altında dans ettiğimiz yıldızları
bayrak diye tutsak etti
bir bez parçasına

Beyaz adam
özgürlük gibi adaleti de
bir kadın heykeliyle simgeledi
ama elinde terazi tutan
zavallı kadın
gözleri bağlı olduğu için
kendisine tecavüz edenin
kim olduğunu göremedi...

Sunay Akın

iyi paylaşımlar.

Bir tane de ben anlatıyım ,
Geçen yıl mayıs ayında bir grup arkadaşımla birlikte Eskişehir yakınlarında bir kamp alanına gittik. Dağların ortasında bir vadide olan bu kamp alanında ilk gece( biraz da abartarak ) içki içtik ve gece boyu ormanda dolaştık gezdik. En sonunda çadırımıza girip şuursuzca uyumaya başladık ve uykuya dalar dalmaz bir ses duyduk bu ses uzaklardan vadinin derinliklerinden geliyordu fakat aynı zamanda yanı başımızda gibi.Ses çığlık atan bir insan sesi gibiydi. Tabi kafası güzel olan bizler hep birlikte panik içerisinde ayaklandık ancak kimse bu sese bir anlam veremedi. Bir kez duyabildiğimiz sesin akibetini asla öğrenemedik. Tabi tahmin edeceğiniz gibi o dakikadan sonra gözümüze uyku girmedi. Ertesi gün kafamızda soru işaretleriyle kamptan ayrıldık, daha sonra kampçılık konusunda deneyimli arkadaşlardan ve avcılardan fikir aldım ve bunun bir hayvan sesi olabileceğini söylediler. Ama hangi hayvan bir insan gibi çığlık atabilir bunun cevabını öğrenemedim.

Çok eğlenceli bir başlığa benziyor takipteyim :smiley: :smiley:

arkdaşlar süper hikayleler hepsini soluksuz okudum gece ateş başında kamp yapmayı seven biri olarak atmosfere uygun bi foto ve bi hikayem var:smiley:

Cherokee kabilesinin yaşlılarından biri torunlarına eğitim veriyordu.

Onlara dedi ki: İçimde bir savaş var. Korkunç bir savaş. İki kurt arasında:

Bu kurtlardan birisi; korkuyu, öfkeyi, kıskançlığı, üzüntüyü, pişmanlığı,
açgözlülüğü, kibri, kendine acımayı, suçluluğu, küskünlüğü, aşağılık
duygusunu, yalanları, yapmacık gururu, üstünlük taslamayı ve egoyu temsil
ediyor.

Diğeri ise; zevki, huzuru, sevgiyi, umudu paylaşmayı, cömertliği,
dinginliği, alçakgönüllülüğü, nezaketi, yardımseverliliği, dostluğu,
anlayışı, merhameti ve inancı temsil ediyor.

Aynı savaş sizin içinizde de sürüyor ve diğer tüm insanların içinde. baktabul

Çocuklar anlatılanları anlamak için bir dakika düşündüler ve içlerinden biri
büyükbabasına, "Hangi kurt kazanacak?" diye sordu.

Yaşlı Cherokee kısaca cevapladı "BESLEDİĞİNİZ".......... [attachment=1]

DSC03254.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR