Gece Ateş Başında Anlatılacak Hikayeler (Kızılderili Hikayeleri)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilbeğ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,436
Ynt: Gece Ateş Başında Anlatılacak Hikayeler (Kızılderili Hikayeleri)

Ben de bir anımı anlatayım,

Bir gün Erdek'te fıstık çamlarıyla kaplı güzel bir kamp yerinde, eşimle, akşam masamızın başında otururken, Eşim alyansını düşürdü. Alyansın nereye gittiğini o anda göremedik. Hemen arabayı çekip çalıştırıp farları yaktım. El fenerlerinin de desteğiyle aramaya başladık. O gece karavancı komşularımızın da bize yardım etmesiyle saatlerce aradık ve bulamadık.
Ertesi sabah önce genel olarak aramamıza rağmen yine bulamadık. Ardından kamp bölgesindeki yerdeki bütün iğne yaprakları toplayıp bir yığın yaptık. Bir küçük kamyonet kasasını dolduracak kadar yaprak oldu. Yığındaki bütün yaprakları tutam tutam alıp yapraksız bir bölümde inceleyerek saatler sonra alyansı bulabildik. Orjinal evlilik yüzüğümüzü bulduğumuza çocuklar gibi sevindik. Çünkü yerine alınacak bir yüzük yerini tutmayacaktı.

Selamlar,

Etiketler

Yücel kardeşim çocuklar gibi sevindiğinize inanıyorum. :D

Allah, çölde insana çok sevdiği devesini kaybettirir, (insan saatlerce bulamaz ve çölde öleceğini düşünürken) sonra tekrar buldurup sevindirirmiş. ;D

SÜVARİ' Alıntı:
Yücel kardeşim çocuklar gibi sevindiğinize inanıyorum. :D

Allah, çölde insana çok sevdiği devesini kaybettirir, (insan saatlerce bulamaz ve çölde öleceğini düşünürken) sonra tekrar buldurup sevindirirmiş. ;D
ınsALLAH ........................................ kul tevbe ettıgınde :smiley:)

Hani başka ilginç kamp hikayesi olan yok mu?

Benim çok var ama bir tane anlattım, yeterli şimdilik....... ;D

çok güzel hikayeler.

Bu kızılderililere çok haksızlıklar yapılmış. Biz küçükkken teksas, tommiks okurken onlar masum beyazlara sebebsiz saldıran kişiler olarak tanıtılırdı. Tüccar beyazlarda onları silah ve ateş suyuyla kandırırlardı. Halbuki asıl masum ve mağdur olan bu insanların, doğa dostu olmalarına rağmen bu durumlara gelmesi haksızlık değilmi. O toprakların asıl sahipleri şimdi sığıntı gibi yaşamak zorunda bırakıldılar.

Yakın zamanda okuduğum eserlerden kızılderililere hâlâ ikinci sınıf insan muamelesi yapıldığını, onlara özel yerleşim yerleri kurulduğunu ve bu insanların günümüzde bile

çoğunun sefalet içinde olduğunu öğrendim. Çok üzüldüm.

Belki daha güzel olabilir, uygun bir başlık açıp ilk Anadolu hikayesini paylaşırsanız devamı gelecektir herhalde.

hoyrat58sivaslı' Alıntı:
Anadolu hikayelerini tercih ederim Daha güzel olur...

hoyrat58sivaslı' Alıntı:
Anadolu hikayelerini tercih ederim Daha güzel olur...
kesınlıkle daha guzel olur lıutfen bı tane anlatın .................................bakın baslıga ve dıger mesajlara bakarsanız ılgınc kamp anılarını bıle paylasmıs arkadaslar, yanı kampta ates basında anlatılabılecek her seyı paylasabılırsınız benım aklıma bıraz mıstık havasıyla ılgılı kızılderılı hıkayelerı gelmıstı ve bıde konu doga olunca .. neyse cokta fazla kaynak buılamadım arkadasların paylasımlarıyla renklenıcegını dusundum anlasılan sız begenmedınız

Çok doğru, sıradan devam edelim, herkes ya bir anısını anlatsın ya da anlatamayan şarkı söylesin.:D

SÜVARİ' Alıntı:
Çok doğru, sıradan devam edelim, herkes ya bir anısını anlatsın ya da anlatamayan şarkı söylesin.:D
:smiley: evet cok guzel fıkır

Ben sadece kendi fikrimi sundum Kızılderili hikayelerini sevmem diye bir şey yok ve ayriyeten herkes düşünmekte serbest şahsen anadolumun her köşesinde buram buram tarih kokuyorken ben kilometrelerce ilerideki insanları anlatmam. Kızılderili büyük şef, Kızılderili çocuk anlatamam. İsterseniz eski kafalıda diyebilirsiniz. İsteyen şikayet dahi edebilir bu yazdıklarımdan dolayı ya da tahsilini alamamış da diyebilir ya da aklınıza ne gelirse ben fikrimi ortaya sundum. Amacım kimseyi küçük düşürmek değil. Saygılarımla...

Nihat kardeş ben de zaten kızılderili hikayeleri bilmediğimden kendi yaşadığım bir anımı anlattım. :D

Sizin o taraflarda da mutlaka vardır güzel hikayeler, özellikle kangal köpekleri ile ilgili çobanların çok güzel hikayeleri olduğunu biliyorum. ;D

Mutlaka senin de ilginç anıların vardır. :D

hoyrat58sivaslı' Alıntı:
Ben sadece kendi fikrimi sundum Kızılderili hikayelerini sevmem diye bir şey yok ve ayriyeten herkes düşünmekte serbest şahsen anadolumun her köşesinde buram buram tarih kokuyorken ben kilometrelerce ilerideki insanları anlatmam. Kızılderili büyük şef, Kızılderili çocuk anlatamam. İsterseniz eski kafalıda diyebilirsiniz. İsteyen şikayet dahi edebilir bu yazdıklarımdan dolayı ya da tahsilini alamamış da diyebilir ya da aklınıza ne gelirse ben fikrimi ortaya sundum. Amacım kimseyi küçük düşürmek değil. Saygılarımla...
ya cıcddı anlamda bende eskı kafalıyım ..estagfırullah nıye sıkayet edelım kı kılometrelerce otedekı bu ınsanlarda bızım mılletımızın parcası ayrıca dıllerınde 400 den fazla turkce kelıme var torelerı kılım desenlerı vs nese bu konu ap ayrı bı konu.. bız sadece burada anadolu hıkayelerını paylasmanızdan keyıf alacagımızı soyledık mesajınızda hıssettıgım savunma duygusuna sebep olcak bı yaklasımımız olduysa kusura bakmayın lutfen ıstedıgınız hıkayeyı paylasın merakla beklıyorum saygılar

ayrıca anadoluya duydugunuz muhabbetı de saygıyla karsılyor benım de sızın duydugunuz bu muhabbetı 7000 yıldır yasadıgımız tum cografyaya besledıgımı bılmelnızı ıstıyorum ama konu kamp ve gece hıkayelerı oldugu ıcın bu konuyu ayrıca belırtme geregı duymamıstım :smiley: sımdı tekrar hıkayelere donebılırız .. barıs cubugunu yaktıgımıza gore :smiley: tekrar saygılar

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR