Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deneyci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,171

deneyci

Ana Kamp
Yer
ORDU
Merhaba, arkadaşlar www.baytekin.com.tr adresinde 3 boyut destekli bu 2 model GPS aynı fiyat, benim gördüğüm fark Oregonun dahili hafızası biraz daha fazla ve dokunmatik ekran bunun dışında bir fark göremedim. GPS konusunda tecrübeleri arkadaşların fiyatı aynı olan bu 2 farklı modelden hangisini tercih edeceğini nedenleriyle öğrenmekten memnun olurum saygılarımla.

Etiketler
Ynt: Garmin Oregon 300 - Garmin Colorado 300

3 ay kadar önce garmin oregon 300 aldım. Gayet memnunum, su anda topografik haritalarda (garminde) 3 boyut yok.Oregonun en büyük avantajı dokunmatik ekranı, menülerde çok çok kolay işlem yapılabiliyor, özelliklede karakter girişleri coloradoya göre çok daha rahat. Oregonun belkide tek eksi yönü, ekranın dokunmatik olmasından kaynaklanan solukluğu olabilir, bunu bertaraf etmek içinde ışığını 1,2 kademe daha fazla açmak gerekebilir( Colorada ve 60csx'e göre). Fazla ışıkda pil dayanımını azaltır ama buna rağmen coloradodan daha iyi veya eşit, garmin 60 csx'den ise daha az stand by süresi olduğunu biliyorum. Outdoor kullanım için her türlü özellik vardır,boyutları oldukça küçük(hafif balık eti:smiley:,tavsiye ederim. Fiyat için www.hizlial.com'a bakmanızı öneririm.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Önerdiğiniz sitedeki fiyatlar son derece şaşırtıcı. Birçok yerde (ana dağıtıcı dahil) 1,270 TL olan Garmin Oregon 300 hizlial.com sitesinde 878 TL. Nasıl bukadar fiyat farklı olabilir aklım almıyor. Baytekini aradım biz ana dağıtıcı olduğumuz için bayileri ezmemek adına böyle bir indirim yapamayız ama onlarım yapması normal gönül rahatlığı ile alabilirnizi dediler.

bende colorado 300 var bende devamlı 3 boyutu bulabilmek için kurcalıyorum , coloradoda da göstermiyor 3 boyutlu değilmi ?

Kullanım kolaylığı, dahili hafızasının yüksek oluşu ve içinde çok detaylı olmasada 3 boyutlu haritanın olmasından dolayı oregon 300 sipariş ettim. hizlial.com dan 870 ytl ye aldım. 2008.10 navcity haritalı.

Arkadaşlar Oregon ve Colorado modellirnde haritalar bütün ayrıntılarıyla çalıştığında(topo harita yollar vs bi arada olduğunda) cihazın çalışma hızı nasıl deneyen varmı?. garmin 76 mı bu yüzden sattım. Ben yamaç paraşütüyle uçuşta kullanıyorum yön bulma ve rota dışında; süzülüş oranı, yer hızı yükseklik hedefe süzülmem gereken mesafe gibi çok özellik kullanıyorum inanılmaz kolaylık sağlıyor. Fakat haritadaki yavaş hareket ve güncelleme hızının yavaş olmasından dolayı sıkıntı çekiyorum. tabi birde 3 boyutlu harita özelliği çok iştah kabartıyor üzerinde uçtuğum dağın ve vadinin ekranda görünmesi süper ama türkiyede bu sistem destekleniyor mu?

oregon 300 gps im yeni elime ulaştı içinde 3 tane harita var navcity 2008.10 Top 2007.6 ve 3 boyutlu DEM harita var hepsi aktif olunca 3 harita üst üste biniyor mesela topo yu iptal edince 3 boyutlu ve navcity üst üste biniyor ve hoş bir görüntü oluyor. merak ettiğim benim olduğum konumu neden göstermiyor birde içinde 50 adet hazır rota cıkmadı.

3 boyutlu harita türkiyede de çalışıyor mu? memleket dağları görünüyor mu?

görünüyor ama çok da ayrıntılı değil ama iş görüyor. bu cihaz benim olduğum konumu göstermiyor sürekli amerikadaki bir yeri (?) olarak gösteriyor acaba internet üzerinden kayıtmı yaptırmak gerekiyor.

Arkadaşlar Türkiye'de 3 boyutlu görüntü, haritalar yeterli yükseklik verileri içermediğinden GPS'ler 3D yi desteklese bile kullanılamıyor malesef.
Yılmaz Bey sizin Oregonunuzda dış mekanda bir süre sonra konumunu tespit etmesi lazım. Hatırladığım kadarıyla herhangi bir yere kayıt söz konusu degil. Hazır rotayıda neden istediğinizi pek anlayamadım doğrusu??

Evet ben dükkanda olduğum için çekmemiş dışarı cıkınca oldu. Cihaz mükemmel çalışıyor son derece rahat bir kullanımı var tüm Çamlıhemşim yaylalarını kaydettim yazın harika olacak şimdiden ağustosu iple çekiyorum. 3D ye tıklayınca yeterli irtifa bilgisi yok diyor ama genel bir dünya DEM haritası yüklü. Toplam 3 harita var. Saygılar.

deneyci' Alıntı:
Evet ben dükkanda olduğum için çekmemiş dışarı cıkınca oldu. Cihaz mükemmel çalışıyor son derece rahat bir kullanımı var tüm Çamlıhemşim yaylalarını kaydettim yazın harika olacak şimdiden ağustosu iple çekiyorum. 3D ye tıklayınca yeterli irtifa bilgisi yok diyor ama genel bir dünya DEM haritası yüklü. Toplam 3 harita var. Saygılar.
merhaba,
top 2007.6 dediğiniz 10 metre hassasiyetli topografya haritası mı?
bir de mevcut DEM haritaları hakkında bilg verir misiniz biraz? hangi bölgeleri kapsıyor ve ne kadar teferruatlı?
şimdiden teşekkürler
sedat demir

Cihazda toplam 3 harita var

1-NavCity 2008.10 (698 Mb)

2-Turkiye Topo 10m 2007.06 (10m sanırım 10 Mega Byte anlamında ben şahsen kullanmıyorum ekranı çok karıştırıyor)

3-WW DEM (dünyanın fazla detaylı olmayan DEM haritası) Bu sadece Oregonda varmış Navcity ve bu DEM haritasını üst üste bindirince maps.google.com daki Arazi haritası gibi görünüyor. Cihazı bu şekile kullanıyorum.

Garmin Trip & Waypoint manager 6 yı indirdim gps deki verileri bu programa alıp değişikliker yapıp tekrar geriye gönderebiliyorum, merak ettiğim konu bu cihazda içinde hazır 50 rota var diyordu o rotaları göremedim bunu web den indirebileceğim bi adres varmıdır?

Cihazı bilgisayara takınca aşağıda görülen dosyalar görünüyor. Hafıza ikiye bölünmüş 698 MB olan Navcity 2008.10 haritası neden her iki bölümdede var onu anlamadım. 2. bölüm yani H:\ 1 GB lık micro sd kart G:\ ise dahili hafıza tek sorunum google earth kmz dosyalarını garmin gps e aktaramamak.

GPS Trackmaker adlı programla google earth deki kml dosyalarını gpx e çevirip GPS ime yüklemeyi başardım.

deneyci' Alıntı:
Cihazı bilgisayara takınca aşağıda görülen dosyalar görünüyor. Hafıza ikiye bölünmüş 698 MB olan Navcity 2008.10 haritası neden her iki bölümdede var onu anlamadım. 2. bölüm yani H:\ 1 GB lık micro sd kart G:\ ise dahili hafıza tek sorunum google earth kmz dosyalarını garmin gps e aktaramamak.
aktarmayı başardıysanız diğer sorunuzu cevaplayayım:
siz trip and waypoint manager'ı (TWPM) bilgisayarınıza kurarken GPS'inizde olan tüm dosyaları kurmuş oluyorsunuz. yani, gps micro SD karttınızda compile (derlenmiş) halde bulunan 698 MB.lık Navcity 2008.10 haritası (*.IMG uzantılı), bilgisayarınızda aynen compile edilir ki; TWPM'ı açabilesiniz. GPS'in ROM belleğinde sizin görmediğiniz programlar mevcut olup, bunların görünür haldeki şekli ve haritalar TWPM'da olduğu için de ebatı GPS'inizdeki garmin klasörünün ebatından çok daha büyüktür.
50 adet rotanın belki de hiçbiri sizin işinize yaramayacaktı. ama hazırda bulunan rotaların arasından ihtiyacınız olanları almak isterseniz bu sitenin öyle bir hizmeti var. aramalardan hazır rotaları bulup, bilgisayarınıza ihtiyacınız olanları indirin sonra onları micro sd kartınıza yollayın. böylesi daha kullanışlı olacaktır. çünkü gereksiz rotalarla kartı doldurmamış olursunuz.
benim de sizden ricam: 3 boyutlu DEM haritalarının navcity üzerine bindirilmiş olarak şehir içinde ve şehirdışındaki bir arazide nasıl göründüğüne dair birkaç resim koyabilir misiniz? ayrıntılı olmadığını söylemişsiniz? yani zoom yaptıgınızda 50 m yüksekliğindeki bir tümseği göstermiyor mu?
teşekkürler,
sedat demir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,517
Kaydolan Son Üyemiz
aktifmoda

SON KONULAR

Geri