Garmin Nüvi 660 İçin 2008.10 Harita Türkçe Karakter Sorunu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cakcan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,034

cakcan

Yeni Üye
Merhaba,Ben garmin nuvi 660 cihaza sahibim.Cihazımda şu anda 2008.07 harita yüklü bu haritada türkçe karakter olmadığı için adres arama ve harita üzerinde yazılı isimlerin görüntüsünde sorun yaşamıyorum.Fakat 2008.10 ve daha sonra update olmuş olan 2008.10A harita türkçe karakterler içerdiği için İ ve Ğ harflerinin gösterininde sorun yaşamaktayım.Bu nedenle adres arama yapamıyorum.Cihazımda son versiyon yüklü.Ses ve dil seçenekleri türkçe fakat klavye sadece ingilizce harfleri içerdiği için sorun oluyor sanırım.2008.10A haritanın ingilizce karakter içereni varmıdır? Yok ise bu cihaz için yeni harita güncellemesi yapamıyacağım?
Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla,

Etiketler
Ynt: Garmin Nüvi 660 İçin 2008.10 Harita Türkçe Karakter Sorunu ?..

bende de aynı cihaz ve aynı sorun var

kimse yardım edemez mi?

Bende aynı sorunu yasiyorum malesef. bir onceki harita da bu sorun yoktu ama yeni versiyonu yükleyince harita da turkce karakter gostermemeye basladi....
caresini bilen soylerse super olur.

Teşekkürler

Selamlar,
Baytekin firmasına danıştınız mı ? zira, ingilizce yada türkçe haritalar veya aramalar "üretilen" Haritanın özelliği bildiğim kadarı ile.. iyi günler dilerim, reha

Reha Bey,

Daha önce kullandigim 2008.7 haritasından sonra 2009.2 yi kurdum. Onceki haritada turkce karakter problemi yoktu. Sokak isimleri, cadde isimleri normal görünüyordu. 2009.2 versiyonu kurduktan sonra İ,Ş,Ç ve Ğ gibi harfleri gostermiyor. Yani istanbul yazamıyorsunuz garip karakterler çıkıyor.

Sonrasında 2008.10 versiyonu kurdum onda da aynı problem devam ediyor. Belki bu karakterleri duzenleyen bir dosya da sorun var . Bu sorunu yaşayan veya çaresini bilen varsa super olacak :smiley:

Teşekkürler,

direk img dosyasını replace ettim gps teki. daha oncede direk olarak img dosyasını atmıstım calısmıstı. ,bu kez yine aynı sekilde img yi attim harita calisiyor ama haritadaki turkce karakterleri tanımıyor.

Selamlar,
aslinda img'yi replace etmek çok önerilen bir yöntem değil.. belki de bu yönetimin bir karmaşıklığı mı oldu acaba? biliyorsunuz önerilen yöntem, mapsource üzerinden bu işi yapmak ama maalesef her zaman bulunmuyor mapsource hali.. reha

Merhaba Reha Bey,

Bugün mapsource ile de yükledim haritayı ama sorun aynı... Turkce karakterlerde problem var. Mapsource da hersey normal gorunuyor ama gps te acinca haritayı turkce karakterler problemli..
Diger yandan gps acilisinda "Basarsoft Şti" yazan yerde de "Ş" harfi çıkmıyor yani haritayla alakalı bir durum degil cihazdaki turkce desteginde bir problem var. Menu dili turkce calisiyor, sesli uyarı turkce calisiyor ama haritada turkce karakterler cikmiyor. Degisik bir durum. Firmware yukselttim ama o da care olmadi.

Merhaba Arkadaşlar ,

Anladığım kadarı ile bu tamamıyla türkçe karakter sorunu bazı cihazlarda bu sorun yaşanıyor sebebi ise map ile cihaz üzerindeki firmware yazılımının karakter set in uyumsuzluğu. Anlaşılan Baytekin firması 2008.10A ile yeni bir türkçe karakter set e geçti , Bu sorunu baytekin firmasına bildirirseniz elinizdeki cihaz için derlenmiş bir map gönderecektir.

Evet sanırım Nuvi 6xx serisi ile bir uyumsuzluk var. Bakalım yarın bir soracağız Baytekin'e çünkü işin içinden pek çıkamadık.

Baytekin 3xx ve 6xx serisi icin ayri harita oldugunu söyledi. Tekrar satın almamız gerektigini soyledi.

Ben ise daha once yurtiçinden aldığım cihazın içinde navcity hartiasıyla geldigini fakat cihaz bozuldugu icin yurtdisindan baska bir cihaz aldigimi soyledim. Bu linsansımı da yeni cihazımda kullanmak istiyorum dedim.Onlarda yeni cihaz icin tekrar 150 USD ve KDV odemem gerektigini soylediler. Cok sinir bozucu bir durum.

Bu yuzden internetten bulabilirsem 2008.10 veya 2009.02 versiyonların turkce karakter olmayanı indirecegim. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Tesekkurler,

Maalesef Satın almış olduğunuz Mapleri adeta kiralıyoruz hemde 6 aylığına 2 güncelemeden sonra tekrar satın al , Maplerin kaliteleri belli ve fiyatı yüksek. Yasal ürün kullanımını artırmaları için güncelleme adetlerini artırmaları gerek.

3 serılerınde ki karetkter sorunu çzöulmuyormu almayalımmı onerınız bumu..arkadaşımın elınde var satıyor uygun vercektı bana fakat karekterlerde istanbul yerıne ystanbul yazıyor

3xx ve 6xx serileri icin ayrı harita satiyor baytekin. ama eskilerden 2008.07 harita calisiyor bu serilerde ...

2007.07 harita denenmiştir sorunu çözmüyor bilginiz olsun!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR