Garmin 60csx veya Oregon 550 de Backtrack?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan LogicOrgy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,048

LogicOrgy

Yeni Üye
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Merhaba

Forumdaki ilk mesajım, tüm kullanıcılara mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yeni yıl diliyorum.

Arkadaşlarla kamp yapıyoruz ve benim özel merakım bu tip faaliyetlerde elektronik yardımcı cihazları denemek kullanmak. Araştırırken Bushnell Backtrack diye bir ürün buldum. Harita falan istemiyor, sadece bulunan nokta hafızaya alınıp cihaz istenirse kapatılıyor, gezip dolaştıktan sonra uydu bağımsız pusulası ve GPS koordinat verileri ile bir tuşa dokunup kampın yerini ve uzaklığını psula ekranında gösteriyor. Harita kullanmadığı için aynı yoldan geri götürmesi olmuyor tabiki (cihazı kulanmadım sadece internetteki araştırmalarımdan bu sonucu çıkardım).

Şimdi sorunum şu, oldukça uygun fiyata Garmin 60csx ve Oregon 550 model cihaz buldum. Yukarıda anlatmaya çalıştığım uygulamayı bu cihazlarla da çok bilgi gerektirmeden kullanabilir miyim? Bushnell'in faturalı fiyatı civarında oldukları için bu cihazları tanımak istiyorum.

Selamlar.
 

Etiketler
Ynt: Garmin 60csx veya Oregon 550 de Backtrack?

Sn LogicOrgy,
Ben Garmin 60csx kullanıyorum.Bulunduğunuz noktayı cihaza işaretliyebilyorsunuz.Daha sonra da herhangibir zaman ve yerden cihazı açıp beni o noktaya götür derseniz sizi o noktaya götürebilir.Bu çok karmaşık değil.El kitabından kolayca çözebilirsiniz.
 

Ynt: Garmin 60csx veya Oregon 550 de Backtrack?

Teşekkürler, bu benim için yeterli bir cevap. Biraz daha kar düşşün aleti alıp 2-3 lük bir macera yaşayayım :smiley:
 

Ynt: Garmin 60csx veya Oregon 550 de Backtrack?

Selamlar
aramıza hoşgeldiniz. Siz sormasanız bile bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Oregon "dounmatik" ekrandır, yani outdoor faaliyetlerinde çok önermiyorum. Eğer tracking, kampç gibi zorlu doğa koşullarında kullanmayı düşünüyorsanız, 60CSx daha dayanıklı bir cihazdır. iyi günler dilerim, reha
 

Ynt: Garmin 60csx veya Oregon 550 de Backtrack?

Tekrar merhaba, arkadaş bugün 3 tane cihaz getirdi. Oregonu baştan eledim zira sabuna benziyordu :smiley: elime aldığımda cep telefonu hissi verdi bana. Diğer cihazlar ise 60csx (kullanılmış fakat sanki kullanılmamış kadar temiz) ve 62s. İkisi arasında çok kararsız kaldım sonra pusulasının 3 eksenli olmasından dolayı 62s'i aldım. 62s hiç kullanılmamış, jelatini üstünde duruyordu. Pili taktım ayarlardan Türkçe'yi seçtim ve kurcalarken haritala bölümünde aşağıdakileri buldum;

Etkin: NavCity 2010.09 Başarsoft
Etkin: Türkiye Topo 09.04_ Başarsoft
Etkin: Worldwide DEM Basemap

Bunlar sanırım cihazın haritalarının yüklü olduğu gösteriyor, başka haritaya ihtiyacı var mı? Biraz kurcaladım ama yolda kullanıdığım iGO8'den çok karışık geldi hiçbirşey anlamadım.
 



Ynt: Garmin 60csx veya Oregon 550 de Backtrack?

Selamlar
belki topo haritasına ihtiyacınız olabilir. Ama üzerindeli haritalar işinizi fazlası ile görür bence. iyi günlerde kullanın cihazınızı. reha
 



Ynt: Garmin 60csx harita proğramı arıyorum..(deniz harita)

arkadaşlar...selamlar..
ben garmin gps 60 csx alıyorum ama deniz harita prgramına ihtiyacım var,free site biliyorsanız haberdar ederseniz sevinirim..
 




Ynt: Garmin 60csx veya Oregon 550 de Backtrack?

ben garmin kullanıyorum hava çok kapalı ve bulutlu olduğu zaman uyduları bulamıyor BUSHNELL GPS Back tracker bu gpsi almak istiyorum bundada aynı sorunu yaşarmıyım
 

Ynt: Garmin 60csx veya Oregon 550 de Backtrack?

Gps cihazlarını alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var meselaeğer dağcılık için alacaksanız,mutlaka mümkün olduğunca düz bir ürün alın yani dokunmatik olmayan cok fazla detayı olmayan sağlamlıgın ön planda oldugu bir ürün alın fakat aktiviteleriniz üst seviyelerde trekking olmayacaksa veya kampçılık vs bir faaliyet yapacaksanız daha detaylı bir ürün tercıh edebılırsınız ayrıca bu tür faaliyetlerde bulundugunuz bolgenın detaylı harıta verılerını yukleyerk keşfedebılır kendınızı geliştirebilirsiniz

Yolunuz açık yüzünüz dağlara dönük olsun...
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,507
Mesajlar
1,519,015
Kayıtlı Üye Sayımız
172,164
Kaydolan Son Üyemiz
erensipahi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst