Garip Bir Freelander Arızası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan msofu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,175

msofu

Yeni Üye
herkeze selam

Yeni aldığım 2006 model td4 Freelander da bazen kalkıştan itibaren motor güç kaybına uğruyor. Güç kaybı uğramasında vites'de geç yani yüksek devirde geçiyor. Devir yükseldiğinde motor ışığı da yanıyor gazı kesince sönüyor. Bu sürekli olan bir durum değil motor soğukken yaşadığım bir olay motor ısınınca kapatıp açınca normale dönebiliyor. Bu gün antifreez için tamirciye gittiğimde şu yakıt tasarrufu sağlayan mıknatıslardan birinin yakıt borusunu nerdeyse sıfıra kadar kıstırılmış şekilde bağlandığını gördüm ve söktürdüm. Ama bundan kaynaklanır mı bilmiyorum. Birde dış hava sıcaklığının 1.5 derece olmasına rağmen fuel burning heater (webasto) devreye girmediğini fark ettim. bir gün öce yakıt pampasının çalışma sesi geliyordu oda kesildi. Bu konulara sıkıntıların nerelerden kaynaklanabileceği konusunda aydınlatabilirseniz sevinirim.

Etiketler
Ynt: Garip Bir Freelander Arızası

Arkadaşlar sıkışmış yakıt borusu değilmiş az önce yine yanıp söndü

herkese selam
ben kendi sorunuma cevap yazayım istedim belki başka birine yardımcı olur bahsettiğim sorunların tümü arka tekerleyin üzerinde bulunana yakıt pompası arızası düşük basınçta yakıt pompalaması nedeni ile hem webasto çalışmamış hem de araç düşük basınçta erken gaz kesiyormuş. değişince her şey düzeldi. saygılar..

Paylaşımınız için teşekkürler. Benim arabam 1.8 benzili. Bilgim olan bir konu olsa idi mutlaka katkıda bulunmak isterdim. Ne yazık ki bu forumdaki bilgilerden binlerce insan istifade ediyor ancak kendi sorunları çözülünce burada paylaşmıyor birçoğu.

Bilgi için teşekkür ederim yabancı forumlarda gördügüm resimlerde sıcaklık göstergesi oldugunu fark ettim bende acaba sensor mu bozuk diye sormak istedim. Peki km trim sıfırlayici düğmesinin diger tarafindada düğme var onun bir görevi var mi ?
Yeni bir başlık açmadan burdan sorularima devam edim ozaman

Motor sıcaklıgı ortada sabit kalmıyor ortaya geliyor bir süre sonra biraz düşüyor bu normal mi ?

Sıcaklık sogukluk peteklerden güzel geliyor ama araba içini serintecek yada ısıtacak kadar yeterli gelmiyor bu durum sizlerdede böyle mi ?

Şehir içi full depo ile ortalama kaç km yol yapiyor?

Klima düğmelerin ordaki ısıklamdirma calişmiyor onu masıl sökebilirim laöbalari değiştirmek kolay mi ?

Şimdilik bu kadar cevaplariniz için şimdiden teşekkür ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,514
Kaydolan Son Üyemiz
mozsarac

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR