G serisi Mercedes

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GYRY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,493

GYRY

Kamp II
Yer
istanbul
Arkadaşlar bu aracın arazi özelliklerini ve kasa yapısını çok tutuyorum.Son günlerde kafaya iyice koydum.Ancak parça sıkıntısı olduğu ve pahalı olduğunu söylediler.Defender ise günlük olarak kullanımı sert bir araç.Bu araç ile arasında kaldım.
Meredes G Serisi bu konuda kullanan arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var.Sahibinden.com da güzel araçlar mevcut.Bu aracı almadan nelere daha çok dikkat etetmem gerekir.
Teşekürler.
Güray

Etiketler
Ynt: G serisi Mercedes

Selamlar,

Naçizane tecrübelerimi paylaşayım,

Altina bakacaksinız, siyah kalin borular- tasiyici kisimlari ve tasiyici kisim ile karoseri arasindaki- lastik yaliticilar- karoseriyi tasiyici cerceveden isole eden tasiyici lastik parcalar- cürük ve pasli dagillerse alın. Ayrica biraz deneme icin süreceksiniz ve vitesi bosa alip fren yapacaksinız, acaba fren balatalari iyi mi diye. Eger fren pedalinda pompalar gibi bir his varsa fren diskleri yamulmus demektir. Arazide cok fren yapmaktan demirler kipkirmizi oluyor, sonra cabuk sogurken de yamuluyorlar. Arazi vitesi de S' den G ye kolay takilir olmali, G de giderken herhangi bir diferansiyel disli sesi duyulmamali. Motor temiz olmali, yag akitmamali, yag terlememeli, fren ve hydrolik borulari cürük ve pasl olmamali, yoksa hepsini degostirmek zorunda kalirsinız. Ayrica soracaksinız yag nezaman dagisti, şanzıman ve her aks differansiyelinin yagina ne zaman bakildi filan diye soracaksinız. Her 3000km de bir kontrol fena olmaz. Motorun icinde ventil güdümü icin zincir kullanildigindan motorlar fazla bakim istemez.
1996 ve sonrası modeller bence en iyisi ve rahat kullanımlısı, cünkü onlarda hem devamli 4x4 cekis hem de her differansiyel ( central, ön ve arka diff.) icin ayri bir kilitleme dügmesi var. yani dünyadaki arazi icin denenmis en modern 4x4 sistemi.

Beğendiğiniz araçların linkini koyarsanız daha sağlıklı yorum yapılabilir.

Saygılar,

MERHABA .ben yeni üye oldum.1983 300 gd 5 kapılı aracım var,araç 1997 den itibaren bende,hiç parça sıkıntısı çekmedim,kolay kolay arıza yapmıyor.Selamlar

tesekkurler.Bira ara pajero veya Tota LC düşünüyordum.Bugün temiz bir GD 300 Bulsam hemen halledeceğim...

bende aranıza katılmak isteyen 20 yaşında üniv. öğrencisi biriyim 2002 model honda cr-v aracım var ama araziye pek gelmiyor kafaya koydum honda yı satıp mercedes alıcam, siyah ve dizel istiyorum, g serisi de kendi içinde ayrılıyormuş, bu araçı kullanan sayın büyüklerim yakıtı tasarruflu kasası düzgün g serisinin hangi modelini önerirler acaba 30-35 arası bütçem var bu paraya bulunabilir mi dersiniz?

sahibinden.con da 40.00 tl ye G 230 var 87 model bir araç var temiz gibi görünüyor ama fiyat biraz fazla gibi geldi, sizde bu fiyat eder mi? 230 ile 300 arasında ki fark nedir acaba?

91'e kadar uretilen G 460 serisidir,guzel ama biraz hantaldir 91 sonrasi G'lerden. onlar 463 olarak bilinir ve cok daha konforlu. 230 benzin aslindabiraz zayif kalir cunku kasa agir. 460 seride 300 dizel de cok hantal 88 ps, tabii motor iyi durumda ise... 460 seride 280 benzin en iyisi. hem gucu fena degil hemde lpg olur.

40000 tl cok yuksek bir rakam bence 460 G icin. cok cokl ozel arac olmasi gerek !

bence 463'e dogru git. 40000 tl civarinda sanirim guzel bir 463 G bulunur. bize link atarsan eminim tr'de yasayan arkadaslar sana yardimci olur...[ben kibrsida yasarim ;)]

bol sanslar ve G almaktan sakin vaz gecme :smiley:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mercedes-g-ts-otomotivden-satilik-280-g/detay
zaten sitelerde çok sayıda g yok ama biraz güzel olanlarında fiyatı böyle! bu araç için ne yorum yaparsınız?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mercedes-g-tamamen-orj-mercedes-gd240-takasli/detay

ugur_tr' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mercedes-g-tamamen-orj-mercedes-gd240-takasli/detay

Selamlar,

Dizelde GD300 ün altına düşmemek lazım, biraz zayıf bence...

hmmm,,,, demek ki uzun sase G isten ;)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mercedes-g-yeni-gorunumlu-tertemiz/detay

bu guzel bence. ama yakindan incelemek lazim.

bu cok temiz ! ama tabii jant ve dodik ister.... onlar kolay.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mercedes-g-harika-bir-arac-2-el-1-eli-makam-daydi/detay

463 serisinde en onemli konu KLIMA OLMASI SART!!!!! 463 serisinde sonradan klima takmak cook zor .

hus55' Alıntı:
bu cok temiz ! ama tabii jant ve dodik ister.... onlar kolay.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mercedes-g-harika-bir-arac-2-el-1-eli-makam-daydi/detay

463 serisinde en onemli konu KLIMA OLMASI SART!!!!! 463 serisinde sonradan klima takmak cook zor .

Hüseyin bu araca LPG uygulanmış.Ördekte sorun çıkmamıştır mı acaba ?

ilk linkte koyduğum siyah g biraz içime sindi sanki, bu araçlara lpg uygulanması problem çıkartır mı acaba? bu araça için yazan fiyata ne dersiniz ? bu arada yardımcı olduğunuz için siz sayın büyüklerime gönülden teşekkür ederim

siyah G 460 serisi. 460 G'de 300 benzin yok!!!!!!!!!!!!!!! en azindan fabrikada takmadi. eger 300 benzin ise lpg yapmak bence sakincali. BENIM 463 SERIMDE SORUN YASADIM VE SOKDURDUM!!

ha,, bunu derken ben arkadasimin 300 GE sahibi ve lpg kullanir ve cok memnun. yani lpg takan sirket tam usta olmasi lazim.

bence bu aracin motor resmi olsa iyi olur. ayrica bu arac cook uzun zamandir satiliktir....[2-3 sene var galiba ???]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR