G.cherokee Arıyorum...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilkerklc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,410

ilkerklc

Kamp I
Yer
ANKARA
97 ve 2000 model aralığında ,ciddi anlamda orjinalitesi muhafaza edilmiş,ankara'da bulunan cherokee arıyorum.İlgi ve alaka gösterecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.saygılarımla...

Etiketler
Ynt: G.cherokee Arıyorum...

İlker Bey selamlar , 98 model 5.9 orjinal hiç lpg takılmamış kaput içi halı kaplaması ve stickerlarına kadar mevcut aracım satılık şu an , gerçi istanbuldayım ama gerçekten orjinal ve sorunsuz bir araç arıyorsanız ilgilenebilirsiniz diye düşünüyorum .
malum sitede ilanım mevcut 199977383 ilan numarası ile aratabilirsiniz . Ailemizden birine gitmesini çok isterim ...

arda82' Alıntı:
İlker Bey selamlar , 98 model 5.9 orjinal hiç lpg takılmamış kaput içi halı kaplaması ve stickerlarına kadar mevcut aracım satılık şu an , gerçi istanbuldayım ama gerçekten orjinal ve sorunsuz bir araç arıyorsanız ilgilenebilirsiniz diye düşünüyorum .
malum sitede ilanım mevcut 199977383 ilan numarası ile aratabilirsiniz . Ailemizden birine gitmesini çok isterim ...

müsbet bir gelişme olursa sizi rahatsız ederim.teşekkürler...

satışınız hayırlı olsun, ben yılmadan ve acele etmeden,rakamları abartılmamış, Ankara içinde olan ZJ aramaya devam ediyorum...

Sevgili Adaş,
Acele etme ben yaklaşık 1,5 sene bekledim,içine sinmeden olmaz bu iş...
Umarım güzel bir araç bulursun,çıktığın bu yolda sana başarılar dilerim...

1.5 sene de çok uzun süre. Rakamları abartılmamış derken 15 bin TL gibi rakamlardan bahsetmiyoruz sanırım, 20-25 bin TL aralığında şu anda sahibinden de birçok ilan var. Örneğin aşağıdaki araç fotoğraflardan bakın oldukça diri duruyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-akgun-aydin-otomotivden-grand-cherokee-5.2-194170923/detay

şimdi diğer araç sahipleri bana çok kızacak belki ama bu araçların bu fiyatlara satılması gerçekten çok zor . çünkü aracın vergisi yakıtı parça fiyatları gözü önünde bulundurulursa fiyatların gerçekten astronomik olduğu düşünülebilir . ancak her körün bir alıcısı olduğu gibi bu fiyatların da normal olabileceği düşündürücü bir kelimedir . yaklaşık 1 senedir takip ediyorum .araç fiyatları 15 16 lardan 22 23 lere çıkmış durumda . hala da çıkmaya devam ediyor . ilanda ki araç benimde favorilerimden. akgün aygün bakımlı olması ayrı bir avantaj. icide güzel duruyor ancak benim gözümde 16 binden bir kuruş fazla verilmez. Nedenmi çünkü bir senedir 3 veya 5 araç el değiştirmiştir.bizim gibi sesini duruşunu gencliginden beri aklında olan insanlar bakıyor sadece.kimsenin aklının ucundan bile geçmeyen araçlar.lütfen araç sahipleri bana kızmazsın sadece kendi görüşüm ayrıca 16 bin liraya bana bıraksa diye düşünürüm

ayrıca 16 bin liraya bana bırakmış olsa bile yine de düşünürüm aklımdan hiç çıkmadıGi gibi hala yusuf yusuf ediyorum.iste burada araç sahipleri yüklenebilir. 1 sıraya mustafa beyi koyuyorum.

Sayın;arslanamca71 ve tenekutu;

Ben sizlerin bakışına saygı duyuyorum...5.2 ZJ eğer 15-16000 TL ye bulabiliyorsanız hiç kaçırmayın alın..
Ben içime sinmeyen hiç bir şeyi hayatım boyunca almadım....İçime sinen araç 2 ay içinde bulunsaydı alırdım,ama olmadı...
O sebeple ilkerkcl'ye acele etme tavsiyesinde bulundum...(naçizane..)
Akgün Aydın Ankara'da marka olmuş bir özel servis,en az 20 araba gidip görmüşümdür.
Bence Galeri'den bi farkı YOK,sadece JEEP satıyorlar...Neyse..Sevgilerimle..

ilker1903' Alıntı:
Sevgili Adaş,
Acele etme ben yaklaşık 1,5 sene bekledim,içine sinmeden olmaz bu iş...
Umarım güzel bir araç bulursun,çıktığın bu yolda sana başarılar dilerim...

sevgili İlker(adaş);iyi dileklerin için teşekkür ederim.elimde hatrı sayılır derece orjinal bir zj'm zaten var,dediğiniz gibi acele etmeden iyiyi yakalayana kadar yola devam...

tenekekutu' Alıntı:
1.5 sene de çok uzun süre. Rakamları abartılmamış derken 15 bin TL gibi rakamlardan bahsetmiyoruz sanırım, 20-25 bin TL aralığında şu anda sahibinden de birçok ilan var. Örneğin aşağıdaki araç fotoğraflardan bakın oldukça diri duruyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-akgun-aydin-otomotivden-grand-cherokee-5.2-194170923/detay

ben ucuza iyi araba aramıyorum.20-25 (+-2) aralığı kabulumdür.ama Ankara'da ilanda olanlarla sevgi oluşmadı aramızda.ortanın üstü olan ZJ'lere 30 ve üzerinde isteniyor maalesef.model aralığımıda 95- 98 olarak düşünüyorum artık...

Merhaba,wj 4.7 2001 sahibiyim ,ayrıca zj 5.9 1998 sahibiyim,ve iki aracımıda satmayı düsünmüyorum,uzun zaman kullanmayı düsünüyorum,zj 5.9 u zaten genelde babam kullnıyor.İlerde ekonomik yönden bi sıkıntım olursa ancak satarım.Bu fiayatlara bana göre alıncak en gösterişli ve güçlü jeepler.Vergi ve yakıt durumu tabi farklı bi konu.iki aracımdanda cok memnunum,fakat temiz wjyi bulana kadar 9 ay ilanlara bakmıstım,zj 5.9 icinde cok bekledim ve bu sitede de bu araçları alırken nelere dikkat edecegimizle ilgi arkadaşlar cok önemli konular,faydalı bilgiler paylaşmışlar, bu siteninde cok faydasını gördüm.WJ aracım suan 87000kmde,zj 5.9 aracım 84000kmdir,az kmde araç bulmak kolay degil,bulunsa da fiyatı cok ucuk olan ilanlar olabiliyor,y ada az km olupta kullanıcı hatası yüzünden motoru maf olmus araçlarda cıkabilir,sürücü de cok önemli,ayrıca bakımlarının zamanında yapılması vb. bir cok faktör var.
wj aracımın resimlerini daha önce sitede paylasmıstım,asagıda linkini yazdım,sonucta aldıktan sonra da para ve emek harcadım.Çok fazla km yapmıs ama bakımları düzenli yapılmayan araçlar gördüm.5000 tl ucuzada verse almazdım,cünkü sonradan bana cıkaracıgı büyük masraflar olma ihtimali yüksek ve bazı durumlarda para da harcasanız orjinali gibi olmayabilir,uğraşmasıda cabası.Tabi 2. el biraz sans iside,aniden temiz bi araçta arıza cıkarabilir sonucta kaç yıllık araçlar fakat temiz bi aracın büyük bi arıza cıkarma ihtimali azdır.Örnegin satmayı düsünmüyorumda sadece örnek veriyorum mesela satmayı düsünsem,5.9 zj 1998 az bulunan bi arac ve kıymeti artıyor.5.2 ile arasındaki farklarıda bi konuda cevap yazarken acıkladım,asagıda linki yazdım.Örnegin satılık 5.9 200000km de bi araç,dıs ve ic dösemede önemli, cok temiz degilse ve 25000 tl isteniyorsa ben kendi aracımı satarken 1998 zj 5.9 için 35000 tl isterim,pazarlık payı biraz olabilir ama tutupta 25000 tlye vermem.Hem 84000 km,hem bakımları düzenli yapılıyor,bütünüyle orjinal boya,iç döşemeler cok temiz,lpg takılmamış,motor,sanzıman sorunsuz,bence bunun icin o fiyat farkına değer. Kmsi fazla olup düzgün kullanılmış, cok temiz bakımlı araçlarda vardır,ama benim tercihim az kmden yana.
35000 tlye temiz wjde belki bulanabilir ama dedigim gibi sadece örnek veriyorum ben satmayı düsünseydim wj 2001 4.7 aracım icin pazarlık payıyla beraber 45000 tl civarı isterdim.Ön orjinal tampon koruma var,sonradan orjinal mopar basamakta takıcam aracıma.Aksesuarda sevenler icin önemli.Asagıdaki linkteki wj 4.7 kendi aracım,lpg yok,satmayı düsünmüyorum fakat sadece fikir olması acısından baktıgınız ilanlardaki araçlarla temizligini kıyaslarsınız.Bide bazen resimde cok temiz görünen bi araç yakından hic beklemediginiz gibi cıkaiblir,o yuzden mutlaka içinize sinen aracı yakından dikkatli incelemek gerekir.Arka tamponu sonradan boyattım fakat resimlerde arka tampon daha boyanmamıstı,tamponlar dısında araçta boya yok.Temiz araç bulmak kolay değil,ama 50000 tl istesem haklısınız rakam uçuk olurdu.Bu arada 1999 ve 2000 wjler 16 jant ve 4 vites,sonradan yazılımda degisikliklere 5 cıkarmı bilmiyorum,diyenleri duydum ama emin degilim,fakat 2001 benim araç kendinden 5 vites ve 17 jant,kendi sahsi fikrim,wj alıcak olsam en az 2001 alırdım,hava yastıgı 2 tane var,fakat galiba 2002lerde 6 ya cıkardılar,2002 ve sonrasında söfor tarafı ve ön yolcu tarafında ön düregin üzerinde tutunma yeri var,aslında iyi bisey fakat cıkıntılı oldugu icin benim gözümü rahatsız ediyor,aslında cok hassas olmasam sorun degilde,o yuzdende 2001 de tutunma yerinin orda olmamasına seviniyorum:smiley:ve 2002 ve sonrasında bazı diger farklılıklarda var.Vergisi yüksek fakat önümüzdeki sene düsücek,tabi aracın alındıgı tarihte önemli.Benim araç ocak 2001,tabi her yıl vergi dairesine indirim icin basvuruyorum,ocakta mtv ilk taksit ödedim,temmuzda da ödeyeceğm, yine indirimli halide maddi durumumu zorluyor,fakat 2016 ocakta vergi düsücek,çokta ayrıntıya girdim.Dediginiz gibi aslında 5.2 ZJlerde piyasası genelde ortalama 20000-25000 tl civarı.Bu araçların alıcısının az olmasının en önemli sebeplerinden biri vergisi,digeride yakıtı,genel itibariyle parçaları ucuz degil ama çok pahalı da degil,elektronik parçaları biraz yüksek.
Araç temiz olduktan sonra bence o parayı sonuna kadar hakediyorlar.Araçlarımı almadan önce cok arastırdım,baska marka model jeeplerede baktım,hem gösteriş, hem konfor olarak o fiyata alabilecegim araç bulamadım,tabi bu benim kendi kişisel fikrim.Bu araçların koltuklarının derisi ve yumuşaklıgı yeter bence.Sert koltuk sağlık acısından daha iyimidir bilemem ama sert koltuklu araç sevmiyorum, sevemedimde.Bide bazı grand cherokeelerin bazı modellerinde km göstergesinde hem mil hemde km yazarken,eger dış kısımdaki mil ise göstergeside mildir, yani icteki rakamlar km dıstaki rakamlar biraz daha büyük ve mil ise gösterge mildir.
fakat benim aracın göstergesi km gösterir ve resimlerinde de görüldügü gibi eger göstergede dıstaki rakamlar km ise yani büyük rakamlar 220 gibi ve icteki küçük rakamlar 140 ise o zaman gösterge kmyi gösterir.Benim araçlar avrupa versiyon.Cünkü bazen satan kişide bilmiyor, mili km sanıyor,alıcıda farkına varmayabiliyor,sonra az km sanıp cok km yapmıs arac alınıyor,daha önce araç ararken basıma geldigi icin burada acıklamak istedim.Emin değilim ama km gösterenler avrupa versiyonudur,eger mil gösteriyorsa büyük bi ihtimalle amerikan versiyonu araçlardır,amerikan versiyonlarda bazı istasyonlar cekmeyebilir.İlker Bey umarım istediginiz temizlikte bi araç bulursunuz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=105113.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=107172.0

1,5 sene uzun yazmamın sebebi araç fiyatlarının artış eğiliminde olması ve bunun devam edeceği.Doların ve ekonominin durumu malum.

16-18 bin kısacası 20 bin'in altında ZJ bugün değil bundan 1 sene önce de bulmak zordu. İlanlardaki araçlar bir şekilde satılır, satılmıyor diye kısaca vadede kolay kolay kimse inmez. Satsa yerine ne alacak ki? B sınıfı aracın ikinci eli bile 15-20 binden başlıyor.

Jeep fiyatları hala ucuz,sebebi yüksek hacim çok yakar takıntısı halkımızın, yoksa 20-25 bine günümüz araçlarında olan tüm donanıma sahip üstelik 4x4, bir de arazi aracı alıyorsunuz ki LPG ile çoğunun tüketimi de 50 krş'un altında.

Bu fiyatları da ilerde arayacağız, almak isteyen kişiler çok fazla ertelemesin,temiz aracı olan da satmasın derim.Devir elindeki tutup, makul fiyatlı aracı alma devri. Binek araçlarda son iki yıldır durum bu, ikinci el fiyatları düzenli hep arttı. Bunu sadece piyasanın suni yükselmesine bağlayamazsınız ben yurtdışına da bakıyorum orada da durum aynı. Bugün Amerikada bile temiz XJ 5 bin dolar yani 12500 TL civarında. Sebebi Ali Koç'un da dediği gibi reel işçi ücretleri artmıyor haliyle sıfır araç alım gücü gitgide düşüyor bununda ikinci ele yansıması kaçınılmaz. Bir de ÖTV,MTV gibi ülkemize özgü yasalarla da birleşinde lüks segment araç satışları düşüyor haliyle ikinci ele de yeteri kadar araç girmiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri