Fujifilm Pinefix HS 10

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,147

gezgen

Kamp III
Arkadaşlar yeni edindiğim 2.makinam hs 1o ile ilk karelerim...hiçbir işlem görmemiştir...paylaşmak istedim...
Makinayı 30x optik zoom u ve HD video çekebilmesi ,panoramik modu vb gibi özellikleri nedeniyle aldım..

normal manzaralar...

[attachment=1]

[attachment=2]

yaklaşık 640 mm. zoom la çekildi..

[attachment=3]

Panorama modu.....
[attachment=4]

KALKAN (FUJÄ° Ä°LE) 025_640x480.jpg

KALKAN (FUJÄ° Ä°LE) 008_480x640.jpg

KALKAN (FUJÄ° Ä°LE) 024_640x480.jpg

KALKAN (FUJÄ° Ä°LE) 011_640x120.jpg

Etiketler
Ynt: Fujifilm Pinefix HS 10

makro modunda....

[attachment=1]

Gece modu.....

[attachment=2]

yaklaşık 10 metreden zoom landı.....

[attachment=3]

[attachment=4]

KALKAN (FUJÄ° Ä°LE) 035_640x480.jpg

KALKAN (FUJÄ° Ä°LE) 034_640x480.jpg

KALKAN (FUJÄ° Ä°LE) 026_640x480.jpg

KALKAN (FUJÄ° Ä°LE) 038_640x480.jpg

makinanın zoom gücü etkileyici gerçekten....

altta 24mm .geniş açı...

[attachment=1]

ve 720 mm .zoom.....

[attachment=2]

001_640x480.jpg

zoom 002_640x480.jpg

Tavsiye edebilieceğim bir makine değil...zaten durduk yerde kendiliğinden netlememeye başladı..zinhar uzak durula..

Alma taraftarı iken birden niyetim değişir gibi oldu.zoom aralı bana cazip geldi.şimdi onon devamı olarak.Hs 20 ve S 4000 i çıkardılar biri 16 mp.diğeri 14mp.aynı zoom .şimdi kullanan arkadaşlar yaşadıklarıı anlatsalar fena olmayacak.

fuji filmden uzak durun..ne modeli olursa olsun...nikon'a yakın durun hangisi olursa olsun..

Sn.gezgen sizin ki biraz fanatiklik gibi olmuş,kusura bakmayın.teknik olarak sizi tatmin etmeyen kusurları varsa onu yazın faydalanalım.Biride çıkar nikon dan uzak durun diyebilir.bu da hava da kalır.vs.selamlar iyi paylaşımlar.kısaca artı ve eksilerini anlatırsanız daha iyi olur.

ben fanatiğim ..Nikon fanatiği...hangisinden başlayayım...3o x zoom deniyor 18 v3 270 lerdeki fluluktan mı ? ergonoımik olmamasından mı ? ikide bir deklanşöre basarken play düğmesinin basılmasımdan mı? kim koymıuşsa o düğmeyi oraya bombok resmen...? zaten makineyi eline alınca hissedersiniz..ben nikonu da aldım canonuda...malzeme kalitesi bile dünya fark ediyor..karşıdan olmaz alacaksın makineyi eline ...tartacaksın ...çekeceksin birkaç poz..netleme nasıl..ele oturuyormu?? hızı nasıl..ve daha birsürü şey...Nikon dan şaşmayın derim...ister dinlersiniz ister dinlemez orası sizi bağlar...selamlar...

freegraf forumda çok aktif olduğu için ve "almayı düşünüyorum" dediği için yardımcı olmak adına yazma ihtiyacı hissettim :smiley:)

şimdi canon nikon vs vs makinelerde kullanılan sensörlerdeki photodiotlar (bayer filtresi deniyor buna) kutu kutu ve yanyana dizilmiştir. fuji'nin superCCD dediği sensörlerde ise diotlar petek şeklinde ve çapraz çapraz dizilidir. Bildiğim kadarıyla bu yüzden fuji'nin sensörlerindeki diotlar kendi ısılarını diğer sensörlere daha az iletirler, dolayısıyla da daha az noise üretirler. ISO'da daha başarılı olan bu sensör yapısı, farklı konularda daha zayıftır diye tahmin ediyorum (öyle olmasa bütün markalar benzer bi sistemi kullanırlardı) ama aşağıda bahsedeceğim hot piksel sorunu dışında gözle görülür bi fark yok...

Fuji sensör teknolojisini sürekli yeniler ve (uzun pozlamalar haricinde) ISO konusunda oldukça başarılı sensörler üretir. (6. jenerasyona kadar olan sensörlerde 15 saniye ve üzerindeki uzun pozlamalarda aşırı derecede hot piksel gibi "binlerce" beyaz noktacık verme eğilimi oluyordu, 7. jenerasyonda düzelttiler mi bilmiyorum! ama zaten birçok modeli 4 saniyenin üstüne izin vermiyor!) Şunu rahatlıkla diyebilirim ki kompakt makineler arasında oldukça üst seviyede makineler üretir. Ayrıca (son bıraktığımda öyleydi...) teknik servisi çok çok iyidir.

Kişisel kanaatim (Nikon D300 kullanıcısı olarak) kompakt makinede alınacak en iyi 2 marka kesinlikle canon ve fuji'dir. Ama tabii ki ikisinin de çok pahalı olmasına rağmen, kötü görüntü veren modelleri var. o yüzden flickr filan gibi sitelerde resimleri inceleyip, alışverişe öyle gitmek lazım.

Bu kadar uzun zoom aralıklarında kaliteden ödün vermemek tabii ki mümkün değil (ne yazık ki...keşke 10-1200 f1.2 gibi bi lens olsa :p) o yüzden zoom aralığı düşük kaliteli optiğe sahip bi makine seçmek daha mantıklı olur. en düşük tele değer 105mm oluyor ki bu oldukça yeterli bir rakam bence.

İlginç bir şekilde, bazı makineler eski modele göre daha "kötü" performans sergileyebiliyor. Bu belki de bi satış taktiği filandır bilmiyorum...bilsem zengin olurdum! :smiley:) ama eğer bulabilirseniz, 8mp'lik Fuji f40'ı ne pahasına olursa olsun alın derim. Bu makine kendinden sonra piyasaya sürülen f50 ve sonraki birçok makineyi ezip geçecek bir performansa sahip. Piyasaya sürüldüğü dönemde neredeyse DSLR makinelerle yarışacak kadar iyi bir performans sergiliyordu. (ISO 800'de, çok az noise reduction'la temize yakın görüntü verir.) umarım mp'e takılmazsınız, 8 mp'in üstü kompakt makinelerin sensörleri için fantazi bence...

Fuji'nin bu çılgın zoomlu HS serisinden müthiş bi performans beklemek yersiz. ama zoom'u da rakipsiz...kişisel tercih meselesi.

diyeceklerim bu kadar...okuyan arkadaşlara teşekkürler :smiley:

parkinsonsniper.sağol.beni ilgilendiren tarafı zoom aralığı ve yolculuktaki kolaylığı.düşünün orta format makina ve optikleriyle yola cıkan ,yanınada 35mm makinayıda optikleriyle alan.ayak kol bacak var git filimi makarası hikayesi,vede,hamalığı ,Bütün bunların yanında bana fujinin kompaktı uyar.bilboart basacak işte kullanacak değilim. pikseli türkseli,noisi yongası kübik prizmatik renk algılayıcısı.vs ler şimdilik orada dursun.dediğiniz gibi bazı özellikleri iyi ve de yerine göre kullanırsan.yerindedir.ihtiyaclarıma denktir.iyi paylaşımlar ve selamlar.

yolculuktaki kolaylığı diyorsanız HS10 20 30 40 50 60 Allah ne verdiyse alınabilir...ama o paraya G serisi bi Canon çok daha iyi olur kanımca :smiley:

evet oda olabilir,canon teyze her zaman hs .ms leri peşine takar gider.

Kişisel kanaatim (Nikon D300 kullanıcısı olarak) kompakt makinede alınacak en iyi 2 marka kesinlikle canon ve fuji'dir. demiş Parkinsonsniper....
Kişisel kanaatim (Nikon d60 kullanıcısı olarak) kompact makinede alınacak en iyi 2 marka kesinlikle canon ve nikondur...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.