Ynt: Fujifilm Pinefix HS 10
Merhabalar,
Bütün yorumlarınızı tek tek okudum.
İlk olarak yorum yapan herkes fotografçılık ile ilgileniyorum.
Yazacaklarımda da ukalalık yapmak istemiyorum.
Evet arkadaşlar makine geçmişim kısacası şöyle..
fuji hs 20-30
nikon d90-3200
Şu an hs 20 kullanıyorum.
Gelelim yorumlardan çıkardıklarıma.
Beyler nikon,canon,sony vs. gerçekten iyi markalar tamam kabul.
Tabiki fuji,pentax falan uzar gider.
Gelelim fuji ile nikonu kıyaslayan arkadaşlarımıza.
Birkere hs serisi like makinelerdir.
Anlam veremediğim bazı arkadaşlarımızın like makinelerle dslr makineleri kıyaslaması.
Diye bilirsiniz sen fujicisin.
Hayır değilim fakat iyiki almışım dedğim makinedir fuji
Şimdi hs serisini emsaller içinde kıyaslayacak olarsak yani slr-like makineler içinde bir kere nikon ile canonun eline verir emin olun.
Like makineler içinde canonla ve nikonla kıyaslamayınız lütfen tabiki dslr makinelerle de
Gidin sony,pentax,panasonic lumix ile kıyaslayın arkadaşlar.
Bana soracak olursanız fuji bu işe gönül verenler için daha ideal ve bilgi kazandıran makineler üretiyor.
Artıları eksileri tartışmaya her zaman açıktır.
Eğer ben bu işi profesyonelliğe kadar götüreceğim diyorsanız dslr-like makinelerden başlamanızı öneririm.
Şöyle düşünün!!!
motorbisiklet sürmek ve öğrenmek için ilk olarak misal..
50cc-150cc-250cc- vs devam eder.
Evet arkadaşlar olayda böyledir aslında.
Haaa diyeceksiniz fiyatı değer mi?
Sizce değmez belki ama benim için değer.Bu işi ileri seviyelere kadar götüreceğim için.
Arkadaşlar illa ki fuji alın demiyorum sadece like makinelerde fujinin çeşidi daha çok ve bu yüzden rakipsiz gibi birşey.
Evet gelelim makineye. (hs20)
eksisi -
flaşı yetersiz kalabiliyor.
lensin önüne adaptörlü lens takınca uyumsuz olabiliyor
fazla donanımı olmaması
ekran koruyucusunun olmaması.
tabiki tele zoomda diyaframın 5.6dan keşke daha aşağıda olsa süper olurdu.
pilli olması eksi değildir arkadalar nikonlarda bile pilli ve bataryalı kullanıma uygun olarak yapılmaya başladı artık
bir diğer hususda piller zayıflayınca yada dandik ise fotgrafta kalite bile etkilenebiliyor.
Evet arkadaşlar evet baylar bayanlar yorumları yazarken okuyanları etkilemek için fanatizime giden yorumlar yapmaktan kaçınalım.
Gerçekçi ve yardımcı olalım.
Bir diğer hususum da eğer makine alacaksanız alışveriş için için gittiğiniz mağazalardaki (darty,teknosa,elektro gibi)bu ürünleri size satmaya çalışan personellere diyafram,estantane,iso nedir gibi basit sorular sorun ve verecekleri cevaplardan anlayacaksınız makinelerle ne kadar ilgili olduklarını
amaçları sadece makine satmak olduğu için sizin ne istediğinizi bilmezler.
Bu sebeple bu işten anlayan birisi ile yada alacağınız önerilerden yola çıkarak alın,lütfen satıcıya inanmayın.