Fujifilm Pinefix HS 10

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,148
Ynt: Fujifilm Pinefix HS 10

parkinsonsniper' Alıntı:
http://www.flickr.com/photos/tedsla/4719707558/

bu da benden olsun o zaman! :smiley:
Mükemmelmiş bu ya. :smiley:

Kompakt makinede Olympus'u tek geçerim. Tek dezavantajı servis ağı geniş değil ve ülkemizde yaygın değil. Çektiğim bir fotoğrafı paylaşmak isterim. (Resmin ebatını küçülttüm siteye yüklemek için.)

44830_432595008138_609298138_4940756_7412593_nggg.jpg

Etiketler

bir zaman cep mi fotoğraf makinesimi diye çok tartıştık...ben makine taraftarıyım her zaman...ama seçenek denirse eğer buda 5 megapiksellik nokia x3-002 ....cep tir kendisi..

[attachment=1]

216401_180181802030495_100001160281379_389183_7915194_n.jpg

gezgen' Alıntı:
bu da Nikon d 60....karar sizin...

[attachment=1]
Karar sizin derken i d60ı fuji hs ile kıyaslamak bile büyük hata , bu Canon 5d M-II ile nikon d60 karşılaştırmak gibi birşey. :smiley: Babamın işi sebebiyle , ixus,a,g,eos vs.çoğu canonu kullandım. fujinin hs modelinden ziyade s serilerini ve bazı finepix modellerini tanıma fırsatım oldu.Dijital makineler yeni yaygınlaşırken nikon sahibi oldum. Coolpix SQ diye bir şey. Hiç memnun kalmamıştım.Yıllar sonra Olympusta karar kıldım, şoka dayanıklı ve tamamen su geçirmez. Çekimleride gayet kaliteli. Hatta babamın bir arkadaşı bizden Canonun g serilerinden bir makine almıştı , benim makineyi görünce abi bana neden bunu göstermedin falan dedi.(Tek makineydi ben kapmıştım. :smiley: ) Bu sebeplerden ötürü deneme yanılma yöntemiyle diyelim , benim için alınacak en iyi iki kompakt makineden ilki olympus , diğeride Canondur. Nikon slrde tartışmasız canonla beraber başı çeker ama kompaktlarda pek başarılı olduğu söylenemez.
Buyrun bir kare daha paylaşayım. :smiley:

P1010143gg.jpg

Arkadaşlar FujiFilm' i yerden yere vurmuş resmen. Ben FujiFilm FINEPIX HS 25 EXR kullanıcısıyım. Makineyi bana abim hediye olarak almış. Başta aldığı fiyatı duyunca güldüm aynı paraya canon veya nikon alırdık diye. Sonra kullanmaya başladım. 24-720mm zoom objektif, makro + 1cm süper makro. iso 100 - 12.800 arası. f: 2.8 den 11 e kadar.. 360 ve 180 derece panoramik cekim modu. 30 sn kadar enstantane, EXR mod. açılı ekran ve bir sürü daha teknik detay. Bu makine tüm ön yargılarımı kırdı. Görüntüsü de fena değil tabiki bu ''arada objektif IS desteklı objektif.'' ha birde 30 x zoom üzerine çarpı 2 akıllı zoom ile görüntü kaybetmeden 60x zoom yapıyor. Geçenlerde fotoğraf çeken bir arkadaş vurdu benim makineyi yerden yere. Beraber çıktığımız bi akşam hangi makinenin her şarta yeterli olduğunu o da anladı. Dün aradı HS 25 aldığını söyledi. Bu kadar ön yargılı olmayın. Makineyi kullanan kişinin de makine kadar önemi vardır arkadaşlar unutmayın...

Merhabalar,
Bütün yorumlarınızı tek tek okudum.
İlk olarak yorum yapan herkes fotografçılık ile ilgileniyorum.
Yazacaklarımda da ukalalık yapmak istemiyorum.
Evet arkadaşlar makine geçmişim kısacası şöyle..
fuji hs 20-30
nikon d90-3200
Şu an hs 20 kullanıyorum.
Gelelim yorumlardan çıkardıklarıma.
Beyler nikon,canon,sony vs. gerçekten iyi markalar tamam kabul.
Tabiki fuji,pentax falan uzar gider.
Gelelim fuji ile nikonu kıyaslayan arkadaşlarımıza.
Birkere hs serisi like makinelerdir.
Anlam veremediğim bazı arkadaşlarımızın like makinelerle dslr makineleri kıyaslaması.
Diye bilirsiniz sen fujicisin.
Hayır değilim fakat iyiki almışım dedğim makinedir fuji
Şimdi hs serisini emsaller içinde kıyaslayacak olarsak yani slr-like makineler içinde bir kere nikon ile canonun eline verir emin olun.
Like makineler içinde canonla ve nikonla kıyaslamayınız lütfen tabiki dslr makinelerle de :smiley:
Gidin sony,pentax,panasonic lumix ile kıyaslayın arkadaşlar.
Bana soracak olursanız fuji bu işe gönül verenler için daha ideal ve bilgi kazandıran makineler üretiyor.
Artıları eksileri tartışmaya her zaman açıktır.
Eğer ben bu işi profesyonelliğe kadar götüreceğim diyorsanız dslr-like makinelerden başlamanızı öneririm.
Şöyle düşünün!!!
motorbisiklet sürmek ve öğrenmek için ilk olarak misal..
50cc-150cc-250cc- vs devam eder.
Evet arkadaşlar olayda böyledir aslında.
Haaa diyeceksiniz fiyatı değer mi?
Sizce değmez belki ama benim için değer.Bu işi ileri seviyelere kadar götüreceğim için.
Arkadaşlar illa ki fuji alın demiyorum sadece like makinelerde fujinin çeşidi daha çok ve bu yüzden rakipsiz gibi birşey.
Evet gelelim makineye. (hs20)
eksisi -
flaşı yetersiz kalabiliyor.
lensin önüne adaptörlü lens takınca uyumsuz olabiliyor
fazla donanımı olmaması
ekran koruyucusunun olmaması.
tabiki tele zoomda diyaframın 5.6dan keşke daha aşağıda olsa süper olurdu.
pilli olması eksi değildir arkadalar nikonlarda bile pilli ve bataryalı kullanıma uygun olarak yapılmaya başladı artık :smiley:
bir diğer hususda piller zayıflayınca yada dandik ise fotgrafta kalite bile etkilenebiliyor.
Evet arkadaşlar evet baylar bayanlar yorumları yazarken okuyanları etkilemek için fanatizime giden yorumlar yapmaktan kaçınalım.
Gerçekçi ve yardımcı olalım.
Bir diğer hususum da eğer makine alacaksanız alışveriş için için gittiğiniz mağazalardaki (darty,teknosa,elektro gibi)bu ürünleri size satmaya çalışan personellere diyafram,estantane,iso nedir gibi basit sorular sorun ve verecekleri cevaplardan anlayacaksınız makinelerle ne kadar ilgili olduklarını :smiley: amaçları sadece makine satmak olduğu için sizin ne istediğinizi bilmezler.
Bu sebeple bu işten anlayan birisi ile yada alacağınız önerilerden yola çıkarak alın,lütfen satıcıya inanmayın.

Kayra çok güzel özetlemiş bende önce Hs 10 ile başladım şimdide HS 20 kullanıyorum ve bir dslr de olan özellikleri beklemiyorum ,ama ondan aşağı kalır yanıda yok açıkçası,Tek eksisi video çekimlerindeki odaklanma sorunu,oda ikinci planda kalıyor
Donanımhaberdeki birçok olumsuz yoruma rağmen aldım bu makineyi,bence önemli olan ne istediğimizi bilmek

@Freegraf ne yaptın? Bayağı olmuş bu forum açılalı :smiley:)

Geçen gün teyzem Fuji HS30 aldı. Evde oturup bayağı bi kurcaladım. Çok güzel makine yapmış adamlar...sonra gidip kız arkadaşıma Olympus e-PM1 aldık (micro four thirds), o da çok güzel makine olmuş. Hepsi çok güzel ama para yok işte :p hahahah bi de Nikon D600'ü çıkarttı piyasaya. O da çok güzeldir mutlaka...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.