frontera sport yakıt problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ayazağa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,259

ayazağa

ŞAns AnCak HazırlıkLı BeyinlerE YaRdım Eder
Yer
şişli
frontera sport umda yakıt problemi yaşamaya devam ediyorum .
hava filtresini değiştirdim bujileri tektırnak yaptım 5 kez ayar yaptırdım yine bir şey değişmedi en son atikerde bir arkadaş ayarladı 0,50 kuruş dan 0,42 ye düştü kışın normalmi yoksa gerçekten çokmu yakıyor benim gibi problem yaşıyan arkadaşlar varmı
80 lira gaz aldım 175 km deyim su an kırmız yanıyor sanırım bir 5 km daha gider .
bu arada gaz kme marka ve sıralı sistem

Etiketler
Ynt: frontera sport yakıt problemi

Merhaba benim frontera sport 1996 model, uzun yolda basmazsam (lpg'de) 220-230 krş, şehir içi 280-300 krş arası yakıyor (aracım çok bakımlıdır) sizinki biraz fazla gibi bir problem var sanırım.

Merhaba dostum sizin araçta bir ayar problemi var okadar yakmaz su bir gercek kısın yakıt 10 ila 20 km daha azgider.

valla anlamadım bende gidişinde motor unda lastik ön takım hepsi tamam ama şu lpg beni cileden çıkardı distribitörüne de götürdüm adamlar ayarladım deyip yolluyorlar ölçüyorum gene aynı KME nasıl bir gazdır anlamadım söktürüp brc yada atiker taktırıcam en sonun da

bende 97 model 2.2 A kasa var brc lpge takılı cokta memlunun 125 liralık gazla 505 kilometre yaptım uzun yolda brc yi tavsiye ederim senin arac benzindede aynı sorunu veriyomu vermiyorsa hiç kafana takma derim ama spor kasa olarak kabul edilemiyecek şekilde cok yakıyor

avcı_87 HEPİMİZ KARDEŞİZ senin aracın 247 lira yaksın değil 350 değil 400 ben 2001 model aracımı sana bedava veririm. :mad:sen birdaha hesabla ;)

Selam

Bende 97 2.2 frontera var 33 inch lastik benzinde 100TL ile 180 -200 Km şehiriçinde.
Tüp yok :eek:

otecopel dogru diyon aracın kilometre sayacında bi sorun var izmir akşehir arası 505 kikometre sayac öyle gösterdi internetten araştırdım hakketende yanlışım varmış 505 degilmiş işin gercegi ben şaşırmıştım araç neden bukadar az yaktı diye bu konu açılmasa sayaçta pıroblem oldugunun farkına varmayacaktım sizce kilometre sayacı neden böyle birşey yapar

ya şanzıman da ki km telinin bağlı olduğu sonsuz dişlide. yada km saatin de. ilk önce şanzıman km dişlisini kontrol etirin. o daha masrafsız dır .orada bir sorun yoksa km saatine baktırır sınız.

Murat bey senin fronti benzinde benimki ile neredeyse aynı yakıyor valla bu hafta son kez ayara götürcem oldu oldu olmadı söktürüp brc taktırcam .

Rıfat bey Bende şu an 2.4 jeep cherooke sport var. Benim aracım da uzun yolda BRC marka LPG ile 400 - 450 civarında yakmaya başladı. Dehşet verici rakamlar. Sorun tüpden ziyade buji kabloları yada bobinlerinde olabilir. Yada motor ile ilgili bir problem olabilir. İlk çalıştığında gaz verdiğinizde araç boğulma falan yapıyorsa muhtemelen buji kablosu yada bobinini değiştirmeniz gerekecektir. İyi bir ustaya baktırın bence. Keza ben haftaya baktıracağım aracımı. Sonra satıp 22. DTI sport alacagım :smiley:):

Yakıt problemim işten anlayan bir usta tarafından çözülmüştür.
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler.

Bilmiyorum ben çalıştığım için arkadaşla yolladım 30 tl almış ama süper de olmuş 0,30 krş a düştü yakıtım :smiley:

Degerli Arkadaslar. Ben Gezenbilir e ilk defa giris yapıyorum. Yaklasık 40 bin km dir Frontera Sport kullanıyorum. Cogunlukla uzun yol yapıyorum. Tartarını gaz sistemi var. bakımlarını her 10.000 km de yaptırıyorum. Hafta sonları IST- MARMARIS - ANK - IST yapıyorum.Uzun yolda (gazda) 180 kurusa kadar indirdim. Bunu elde etmek icin on saftı soktum. 2 cekere dusurdum , Surtunmeyi azalttım. Lastikleri normal duz lastıge cevirdim. Hedefime ulasmaya daha yolum oldugunu biliyorum. Malum 3000 devirde 100 km gibi bir surati goruyorum. Diferansiyelde disli oranlarında degisiklige giderek 3000 devirde 120 km yi gormek istiyorum. Bu durumda hem motorun mevcut ugultusunu azaltacak hemde daha dusuk devirle gidebilecegim icin yakıt tuketimini daha da azaltacak diye dusunuyorum.Aracımı degistirmeyi kesinlıkle dusunmuyorum. Uzun yolda cok guzel bir surus ve yol hakımıyeti veriyor. Bu konudaki tavsiyelerinizi yorumlarınızı bekliyorum.

bluesailor' Alıntı:
Degerli Arkadaslar. Ben Gezenbilir e ilk defa giris yapıyorum. Yaklasık 40 bin km dir Frontera Sport kullanıyorum. Cogunlukla uzun yol yapıyorum. Tartarını gaz sistemi var. bakımlarını her 10.000 km de yaptırıyorum. Hafta sonları IST- MARMARIS - ANK - IST yapıyorum.Uzun yolda (gazda) 180 kurusa kadar indirdim. Bunu elde etmek icin on saftı soktum. 2 cekere dusurdum , Surtunmeyi azalttım. Lastikleri normal duz lastıge cevirdim. Hedefime ulasmaya daha yolum oldugunu biliyorum. Malum 3000 devirde 100 km gibi bir surati goruyorum. Diferansiyelde disli oranlarında degisiklige giderek 3000 devirde 120 km yi gormek istiyorum. Bu durumda hem motorun mevcut ugultusunu azaltacak hemde daha dusuk devirle gidebilecegim icin yakıt tuketimini daha da azaltacak diye dusunuyorum.Aracımı degistirmeyi kesinlıkle dusunmuyorum. Uzun yolda cok guzel bir surus ve yol hakımıyeti veriyor. Bu konudaki tavsiyelerinizi yorumlarınızı bekliyorum.

GÜZEL kardeşim iyi yapmışın güzel yapmışın diyecem de özel bir sorum olacak size bunları iptal edecektin nıye 4*4 aldın bensenin yerinde olsam satar fronti yi corsa 1000sc lik olanını alırım binerim.ben ce frontera kullanıcısına olmamış.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR